Mattjänst

Mattjänst

Restaurang Parken är en av Örebro Kommuns godkända utförare av Mattjänst. Vi erbjuder 3 matalternativ varje vardag, och 2 alternativ helger. Vi har även två matiga sallader varje dag som man kan välja om något av dom ordinarie matalternativen inte skulle falla i smaken. Special kost: minst 1 maträtt per dag är antingen låglaktos och/eller glutenfri. Vi kan även byta ut t.ex. ris/potatis/mos mot annat alternativ vi har just den dagen.

Mer information om Mattjänst finns att läsa på Örebro Kommuns hemsida.

Leveranser

Restaurang Parken har egna bilar och chaufförer som kör ut våra matlådor. Vi levererar varje helgfri måndag till fredag (helgmat levereras på fredagen eller närmaste helgfri vardag). Tidpunkt för leverans är beroende på vilken adress maten ska levereras till. Vi strävar efter en effektiviserad ruttplanering, för att vara så klimatsmarta som möjligt.

Beställning av matlådor

Vi delar ut matmenyer varje måndag, för nästkommande vecka. Man kryssar/ringar in vilket matalternativ man önskar respektive dag. Våra chaufförer samlar sedan in menyerna under veckans gång. Har man dagvård vissa dagar, skriver man det med fördel på matmenyn.

Avbeställningar

Alla avvikelser/avbeställningar ska rapporteras till Restaurang Parken.

Har du 5-dagars eller 7-dagars abonnemang, är det extra viktigt att du kontaktar Restaurang Parken om du t.ex. blir inlagd på sjukhus. Örebro Kommun gör endast avdrag för följande avvikelser: Sjukhusvistelse, Växelvård, Korttidsvård. Alla andra avvikelser t.ex. Resa bort, blir bjuden på mat, o.s.v. är ej giltiga orsaker, och medger därmed inte avdrag på abonnemangskostnaden.

Har du Styckeslåde-abonnemang, betalar du endast för de matlådor som beställs, och är därmed lite friare med att kunna avbeställa och heller inte behöva betala för maten.

För att få lunchlåda behöver du ha ett biståndsbeslut

För att få lunchlåda krävs ett biståndsbeslut om mattjänst. För att få det behöver du göra en biståndsansökan. Du ansöker hos en biståndshandläggare, som du når via Servicecenter, 019-21 10 00. Biståndshandläggaren bedömer sedan ditt behov. Biståndsbeslut krävs även för stöd i samband med måltiden. Mer information finns att läsa på Örebro Kommuns hemsida.

 

Abonnemang på lunchlådor

När du fått biståndsbeslut bestämmer du i samråd med biståndshandläggaren vilket abonnemang du ska ha.
Det finns tre abonnemang att välja mellan:

Abonnemang

 

Leverans av lunchlåda

 

Månadskostnad

 

Kostnad per lunchlåda

 

7-dagars Måndag–söndag 1 803 kr/månad
5-dagars Måndag–fredag 1 405 kr/månad
Styckevis Vid behov 70 kr

 

Möjlighet att välja leverantör

Du kan välja vilken leverantör du vill få lunchlådan från, det finns flera att välja på. Kostnaden är densamma oavsett vilken leverantör du väljer.

Örebro kommun ställer krav på leverantörerna för att du ska få både god och bra mat. Du väljer leverantör i samband med biståndsbeslutet. Biståndshandläggaren kan lotsa dig i valet av leverantör. Leverantören tar kontakt med dig eller annan angiven kontaktperson för planering.

Örebro kommun har ett ickevalsystem där kommunala och privata utförare listas och får uppdrag enligt turordning, efter dina önskemål. Om du inte vill eller kan välja erbjuds du en kommunal eller privat utförare som är godkänd av Örebro kommun.

Behöver du hjälp i samband med måltiden så ansvarar din omvårdnadsutförare (hemtjänst) för detta.

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55