Mattjänst

Restaurang Parken är en av Örebro Kommuns godkända utförare av Mattjänst.

För varje leveranstillfälle har vi 9st alternativ att välja bland. 2st Vegetariska, 2st Matsallader samt 5st vanlig husmanskost.
Special kost: minst 1 maträtt per dag är antingen låglaktos och/eller glutenfri. Vi kan även byta ut t.ex. ris/potatis/mos mot annat alternativ vi har just den dagen.

Mer information om Mattjänst finns att läsa på Örebro Kommuns hemsida.

Leveranser

Restaurang Parken har egna bilar och chaufförer som kör ut våra matlådor. Vi levererar varje helgfri måndag, onsdag och fredag. Tidpunkt för leverans är beroende på leveransadress. Vi strävar efter en effektiviserad ruttplanering, för att vara så klimatsmarta som möjligt.

Leveransdagar och tider är enligt följande:

  • Måndag 08:00 – 17:00
  • Onsdag 08:00 – 17:00
  • Fredag 08:00 – 17:00

Mer ungefärlig tid för leverans kan uppskattas först när leveransadressen är känd.

 

Beställning av matlådor

Vi delar ut matmenyer för nästkommande vecka med varje måndagsleverans. Kunden/Anhörig/Hemtjänst kryssar/ringar in vilket matalternativ som önskas respektive leveransdag. Våra chaufförer samlar sedan in menyerna vid onsdagsleveransen.

Då leveransfönstret sträcker sig ända till kl 17:00, men även för att underlätta Hemtjänstens planering, så rekommenderar vi att beställa mat som äts kommande dagar och inte på leveransdagen.

Avbeställningar

Alla avvikelser/avbeställningar ska rapporteras till Restaurang Parken.

Har du 5-dagars eller 7-dagars abonnemang, är det extra viktigt att du kontaktar Restaurang Parken om du t.ex. blir inlagd på sjukhus. Örebro Kommun gör endast avdrag för följande avvikelser: Sjukhusvistelse, Växelvård, Korttidsvård. Alla andra avvikelser t.ex. Resa bort, blir bjuden på mat, o.s.v. är ej giltiga orsaker, och medger därmed inte avdrag på abonnemangskostnaden.

Har du Styckeslåde-abonnemang genom Örebro Kommun eller är Privatkund genom Restaurang Parken, betalar du endast för de matlådor som beställs, och är därmed lite friare att kunna avbeställa och göra mindre pauser i matleveranserna om så skulle krävas.

Hur får man Mattjänst ?

 

  • Mattjänst genom Örebro Kommun

För att få lunchlåda genom Örebro Kommun krävs ett biståndsbeslut om mattjänst. Du ansöker hos en biståndshandläggare, som du når via Servicecenter, 019-21 10 00. Biståndshandläggaren bedömer sedan ditt behov.

Mer information finns att läsa på: Örebro Kommuns hemsida.

*** Ändrade regler: Från och med 5 Juni 2019, krävs intyg från läkare om specialkost för att bli beviljad mattjänst.

  • Lunchlåda som privatperson genom Restaurang Parken

Med anledning av de ändrade reglerna för Mattjänst, erbjuder vi nu samma service till privatkunder. Leveranser och beställningar sker på samma sätt.

Priset är för närvarande 80kr/matlåda (inkl. utkörning).

Faktura skickas månadsvis (pappersform eller e-post).

 

Kontakt

Mattjänstansvarig, Jim Lövgren – 072-454 27 77 / info@restaurangparken.se
Telefontid: 07:00 – 10:00 / 11:00 – 14:00 måndag-fredag (Under Corona/Covid-19 pandemin kan begränsade telefontider förekomma, säkraste kontaktvägen är E-post)

  • För uppstart av ny Mattjänstkund, kontakta Mattjänstansvarig, eller annan personal på 019-24 66 55.
  • Faktura frågor gällande Mattjänst kontakta Mattjänstansvarig.
  • För att lämna matbeställning för kommande vecka, kontakta Mattjänstansvarig eller annan personal på 019-24 66 55.

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55