Veckans Lunchmeny

Veckans Lunchmeny

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 24/6
1) FLÄSKFILÉPANNA smakrik strimlad fläskfilé med champinjoner, bacon, lök och cremefraiche samt kokt ris
2) CEVAPCICI orientaliska färsjärpar med rostad paprikasås, gurkyoughurt och råstekt potatis (G+L)
3) CURRYPASTA med strimlad kycklingfilé och wokgrönskaker i gul currysås

TISDAG 25/6
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) KASSLERGRATÄNG AFRICANA med skivad kassler, ananas, banan, kokosmjölk, curry och grädde samt paprikaris (G+L)
3) UGNSBAKAD KYCKLINGFILÉ med krämig persilje- och citronsås samt rostad potatis

ONSDAG 26/6
1) CRISPPANERAD TORSKFILÉ med klassisk tartarsås, ångade grönsaker och dillslungad färskpotatis
2) GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA med stekt ägg och inlagda rödbetor
3) GORGONZOLA PASTA spaghetti med gorgonzolaost, strimlad skinka, champinjoner, rödlök och sockerärtor

TORSDAG 27/6
1) UNGERSK GULASCHSOPPA samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
2) HELSTEKT FLÄSKKOTLETT med rödvinssås, ångad blomkål och potatisgratäng (G+L)
3) STUVADE MAKARONER med stekta köttbullar, brunsås, lingon samt sommargrönsaker

FREDAG 28/6 (Efterrätt: GLUTENFRI CHOKLADKAKA)
1) FEMÖRING Dansk hackebiff m. stekt löksymfoni och ägg, skysås och persiljefräst potatis (G+L)
2) UGNSGRILLAD KYCKLINGKLUBBA med medelhavsås, rostade grönsaker och marockanskt kryddris
3) PASTAGRATÄNG BOLOGNA pasta Penne med tärnad skinka, lök samt tomat och ostsås

LÖRDAG 29/6 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) PESTOGRATINERAD KYCKLINGFILÉ med smörfrästa grönsaker, tomatskysås och stekt ris
2) BRUNA BÖNOR serverad med stekt rimmad fläsk och kokt potatis (G+L)

SÖNDAG 30/6 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) FALUKORVSGRATÄNG klassisk gratäng på skivad falukorv med tomat, lök och ost serverad med potatismos (G+L)
2) TOMAT OCH MOZZARELLABAKAD FISKFILÉ serverad med basilika och vitvinssås samt färskpotatis

VECKANS VEGETARISKA: VEGETARISK RISOTTO MED SVAMP, GRÖN SPARRIS, SOJABÖNOR OCH GRANA PADANO OST
VECKANS SALLAD: OST OCH SKINKSALLAD MED DIJONDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KRÄMIG PASTA MED FETAOST OCH GRILLAD KYCKLING

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 1/7
1) HUSETS WALLENBERGARE med gräddsås, gröna ärtor, lingon och persiljeslungad färskpotatis
2) CHICKEN A LA KING kycklinggryta med färska champinjoner, paprika, lök och grädde samt kokt ris (G+L)
3) KRÄMIG KORVSTROGANOFF PASTA strimlad falukorv med skivad lök, paprika, tomat i cremefraiche sås

TISDAG 2/7
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) HELSTEKT FLÄSKKARRÉ med svampsås, äppelmos samt bräserade grönsaker och stekt kul potatis (G+L)
3) ITALIENSK KYCKLINGLASAGNE m. strimlad kyckling, soltorkad tomat, bladspenat, rödlök m.m. samt parmesanostsås

ONSDAG 3/7
1) SKEPPARTORSK med remouladsås, ångade grönsaker och dillslungad färskpotatis
2) BIFF MED BAMBUSKOTT strimlad biff m. wokgrönsaker i smakrik soja & oystersås samt kokt ris (G+L)
3) PASTA FUSILLI CARBONARA med sås på rökt bacon, grädde, svartpeppar, vitlök, lök & parmesan

TORSDAG 4/7
1) LYXIG SPENATSOPPA MED ÄGGHALVA OCH SKALADE RÄKOR samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) DANSK SJÖMANSBIFF med hackade biffar, skivad potatis och lök i smakrik buljong samt inlagd gurka (G+L)
3) PASTA PHILADELPHIA med fläskfilé, kantareller, rödlök och sockerärtor m.m. i krämig Philadelphiaostsås

FREDAG 5/7
1) ROSMARIN & CITRUSBAKAD FLÄSKKOTLETT med gräddig pepparsås samt stekta grönsaker och örtbakad potatis (G+L)
2) SPÄCKAD LUNCHKORV med senap, boston gurka, lök, tomater och potatismos samt tomatsalsa
3) TORTELLINI MED RICOTTA & SPENAT Fyllda tortellinis serveras i krämig parmesan och skinksås

LÖRDAG 6/7 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) GRÖNPEPPARBIFFAR med kalvskysås, honungsrostade minimorötter och stekt potatis
2) BACONLINDAD KYCKLINGFILÉ med mild currysås, wokgrönsaker och äggstekt ris (G+L)

SÖNDAG 7/7 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) SPRÖDBAKAD SEJ med tartardressing, ångade grönsaker och kokt färskpotatis
2) KYCKLINGKÖTTBULLAR i krämig gul och rödlöksås samt ugnsbakade rotfrukter (G+L)

VECKANS VEGETARISKA: VEGETARISKA BIFFAR MED CHAMPINJONSÅS OCH PERSILJEFRÄST FÄRSKPOTATIS
VECKANS SALLAD: GYROSSALLAD MED YOUGHURTDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED RÖKIG SKINKA OCH OST SAMT RHODE ISLAND DRESSING