Veckans Lunchmeny

Veckans Lunchmeny

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 9/12
1) PARKENS HOVMÄSTARBIFFAR färsbiffar med senap och dill samt skogssvampsås, pressgurka & smörslungad potatis (G+L)
2) PARMESANSTEKT KYCKLINGFILÉ med krämig tomat-cremefraichesås, sockerärtor samt smakrikt nudelkokt ris (G)
3) FLÄSKFILÉPASTA med strimlad fläskfilé, champinjoner och purjolök i soja och gräddsås

TISDAG 10/12
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) FRANSK KALVGRYTA smakrik köttgryta med vitt vin, rotfrukter, svamp, haricort verts samt paprikarostad potatis (G+L)
3) BRÄCKT FALUKORV med stuvad spenatsås och stekt ägg, grillad tomat samt vårt egna potatismos (G)

ONSDAG 11/12
1) FRASIG GULSKÄDDAFILÉ smakrik fisk med Dansk remouladsås, bräserade grönsaker, citron och skivad dillpotatis
2) TACOGRATÄNG Texmex nötfärsgratäng med paprika, lök, majs, creme fraiche samt salsa, nachos och kokt ris (G+L)
3) SPAGHETTI CARBONARA EL CLASSICO med bacon, lök, vitlök, svartpeppar, grädde samt parmesanost

TORSDAG 12/12
1) HUSETS ÄRTSOPPA MED TÄRNAT FLÄSK samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
2) HERRGÅRDSFILÉ helstekt fläskytterfilé med gräddskysås, äppelsalsa och ugnsbakade rotfrukter med rödbetor (G+L)
3) LASAGNE AL FORNO på italiensk köttfärssås, mozzarellaost samt sallad med rucola och tomater m.m

FREDAG 13/12
1) JULTALLRIK julskinka, köttbullar, prinskorv, janssons frestelse, rödkål, räkomelett och brysselkål
2) TANDOORI KYCKLING kryddig smakrik kycklingfilé med grillade grönsaker samt skysås och indiskt ris (G+L)
3) CHEF´S PASTA med strimlad italiensk skinka, champinjoner, rödlök m.m i ljuvlig broccolli och ostsås

LÖRDAG-SÖNDAG 14/12 – 15/12 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) FISKGRATÄNG WALEWSKA med hummersås, räktopping, serverad med potatismos och citron
2) KYCKLINGFILÉGRYTA med kantareller, rödlök och dijonsenap m.m. serverad med kokt ris (G+L)
3) SKÅNESTEK äppelspäckad fläskkarré med äppelmos samt gräddskysås och persiljekokt potatis (G+L)

VECKANS VEGETARISKA: KIKÄRTSBIFFAR SERVERADE MED INGEFÄRSAIOLI, SOJADRESSAD RÖDKÅL SAMT KLYFTAD POTATIS
VECKANS SALLAD: TONFISKSALLAD MED RHODE ISLAND DRESSING M.M.
VECKANS PASTASALLAD: MED GRILLAD KYCKLING, PAPRIKA, GRÖNA ÄRTOR M.M. SAMT CESAREDRESSING

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 16/12
1) MEDELHAVSBIFFAR nötfärsbiff med fetaost, oliver, soltorkad tomat samt paprikasås och purjofräst potatis (G+L)
2) PARMALINDAD KYCKLINGBRÖST med smakrik chilibearnaise , grillad tomat samt kokt ris (G+L)
3) PASTA MARINARA klassisk pastarätt med havets frukter i krämig skaldjurssås och färsk dill

TISDAG 17/12
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) VITLÖK & TIMJANKRYDDAD FLÄSKKOTLETT m. grönpepparsås, baconrostad haricort verts & ugnsbakad potatis (G+L)
3) MARINERADE KYCKLINGFILÉSPETT med Cafe de parissås, grillade grönsaker och indiskt ris (G+L)

ONSDAG 18/12
1) DUBBELPANERAD FLUNDRAFILÉ serverad med frisk citron och räksås, ångade grönsaker samt krämigt potatismos
2) BIFF A LA LINDSTRÖM med klassisk brunsås, inlagd gurka samt persiljekokt potatis & ångkokta grönsaker (G+L)
3) FLÄSKFILÉPASTA med strimlad fläskfilé, lök, champinjoner och bladspenat m.m. i krämig gorgonzolasås

TORSDAG 19/12
1) KRÄMIG POTATIS O PURJOLÖKSSOPPA med rostad bacon, FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) KYCKLING PROVENCAL svamp & lökspäckad med färskost, madeirasky samt råstekt potatis (G)
3) JULTALLRIK julskinka, köttbullar, prinskorv, janssons frestelse, rödkål, räkomelett och brysselkål

FREDAG 20/12
1) NATTBAKAD MARINERAD KARRÉ med ugnsrostad potatis och andra rotfrukter samt gräddig äppelcidersås (G+L)
2) ITALIENSK KYCKLINGKLUBBA smakrik kyckling m. italienska örter, krämig rosépepparsås & grönsaksstekt ris (G+L)
3) SPAGHETTI BOLOGNESE italiensk köttfärssås med basilika och oregano toppad med parmesanost

LÖRDAG-SÖNDAG 21/12 – 22/12 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) ÖRTSTEKT KYCKLINGFILÉ med rostad paprikasås och grillade grönsaker samt buljongkokt ris (G+L)
2) SMÖRSTEKT HAVSABBORRE med gul lök och gräslökssås samt persiljeslungad potatis
3) OXJÄRPAR med krämig lingongräddsås. pressgurka, ångkokta grönsaker samt dillat potatismos (G+L)

VECKANS VEGETARISKA: GRATINERAD PAPRIKA, FYLLD MED VEGGOFÄRS OCH SVAMP M.M. SAMT SKYSÅS OCH RÅSTEKT POTATIS
VECKANS SALLAD: CEASARSALLAD MED GRILLAD KYCKLINGBRÖST, PARMESAN OCH KRUTONGER SAMT CEASRDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED RÖKT SKINKA OCH LAGRAD OST SAMT THOUSAND ISLANDDRESSING M.M.

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 23/12
1) MOZZARELLA OCH TOMATSPÄCKAD KYCKLINGFILÉ med örtagårdssås, sockerärtor och råstekt potatis (G)
2) JULTALLRIK julskinka, köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse, rödkål, räkomelett och brysselkål (L)
3) FLÄSKFILÉPASTA med champinjoner, lök, paprika och strimlad fläskfilé i grädd- och sojasås

JULAFTON, JULDAGEN, ANNANDAG JUL 24-26/12 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) JULTALLRIK julskinka, köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse, rödkål, räkomelett, inlagd sill och brysselkål
2) SPRÖDBAKAD TORSKFILÉ frasig fisk med dilldressing, citron & grönsaker samt kokt potatis
3) LASAGNE AL FORNO italiensk köttfärssås med basilika och oregano samt vit och rödkålssallad
4) UGNSBAKAD KYCKLINGFILÉ med café de parissås, rostade marinerade grönsaker samt pilaffris (G+L)

FREDAG 27/12
1) JÄGARSCHNITZEL med timjan och rödvinssås, smörfrästa champinjoner och lök m.m. samt ugnsrostad potatis
2) CHILI CON CARNE smakrik het mexikansk färsgryta med bönor, majs, paprika m.m samt kokt ris (G+L)
3) ITALIENSK KYCKLINGPASTA med kycklingfilé, soltorkade tomater, vitlök, oliver m.m. och nyriven lagrad ost

LÖRDAG-SÖNDAG 28/12 – 29/12 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) KORV STROGANOFF strimlad korv med lök, paprika, chilicreme fraichesås samt kokt ris (G+L)
2) FARMARBIFFAR med krämig löksås samt pressgurka och persiljefräst potatis (G+L)
3) PANKOPANERAD FISKFILÉ frasigt panerad fisk med små dillslungade potatisar samt skarpsås & strimlade grönsaker

VECKANS VEGETARISKA: VEGETARISK LASAGNE AL FORNO
VECKANS SALLAD: KEBABSALLAD MED PAPRIKA, SKIVAD RÖDLÖK, PEPERONI M.M SAMT MILD YOUGHURTDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KRÄMIG PASTASALLAD MED TONFISK, KOKT ÄGG, DILL & PLOMMONTOMATER M.M.

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 30/12
1) PARISARE SPECIAL nötfärsbiffar med rödbetor, kapris m.m samt löksås, stekt ägg och stekt potatis (G+L)
2) HERRGÅRDS KYCKLING baconlindad filé, senap och purjospäckad samt skysås, grönsaker och buljongkokt ris (G+L)
3) PARKENS GRÄDDIGA PEPPARPASTA spaghetti med tärnad rostbiff och grönsaker i gräddig pepparsås

NYÅRSAFTON, NYÅRSDAGEN 31/12-1/1 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) HELSTEKT FLÄSKFILÉ med murkelsås, sockerärtor och krämig potatisgratäng (G)
2) FISKGRATÄNG WALEWSKA med hummersås och skalade räkor, serverad med potatismos och citron (G)
3) ÖRTMARINERADE KYCKLINGINNERFILÉER med mustig grönsaksragu samt kokt fluffigt ris (G+L)

TORSDAG 2/1
1) HUSETS ÄRTSOPPA med rimmad fläskbog samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) HELSTEKT KNAPERSTEKT FLÄSKKARRÉ med plommongräddsås, äppelmos samt nykokt delikatesspotatis (G+L)
3) PASTAGRATÄNG MEXICANA gratinerad och tacokryddad nötfärs, tomater, majs, grönsaker och cheddarostsås

FREDAG 3/1
1) BLACK AND WHITE stekta fläskmedaljonger med tryffel & bearnaisesås, grillad tomat och rostad potatis (G+L)
2) PYTT I PANNA stekt tärnad potatis, gul lök, nötkött & fläskkött, inlagda skivade rödbetor och stekt ägg
3) SPAGHETTI CARBONARA gräddig italiensk sås på strimlad stekt bacon, svartpeppar, vitlök och grädde

LÖRDAG-SÖNDAG OCH MÅNDAG 4/11 – 6/1 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) FISKGRATÄNG BORDELAISE i ljuvlig hummersås, juliennegrönsaker och dillslungad potatis (G+L)
2) KALVJÄRPAR med godaste gräddsåsen, rårörda lingon, ångade grönsaker och kokt potatis (G)
3) FRASIG KYCKLINGSCHNITZEL med paprikasås, broccoli och paprikafräst ris (L)
4) FYLLD GRATINERAD FRUKOSTKORV fylld med bostongurka, tomater, lök samt grönsakssalsa, äggröra & potatismos (G)

VECKANS VEGETARISKA: VEGETARISKA ENCHILADAS MED KOKT RIS
VECKANS SALLAD: KEBABSALLAD MED PAPRIKA, SKIVAD RÖDLÖK, PEPERONI M.M SAMT MILD YOUGHURTDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED SALAMI OCH SOLTORKADE TOMATER M.M.

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

TISDAG 7/1
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) DANSK SJÖMANSBIFF med nötfärsbiffar, skivad potatis och lök i smakrik buljong samt pressgurka (G+L)
3) PESTOMARINERAD KYCKLINGFILÉ med rostad paprikasås, grillade grönsaker samt ugnsbakad potatis (G+L)

ONSDAG 8/1
1) SPRÖDBAKAD ALASKAFILÉ med krämig citron och gräslökssås samt ångade grönsaker och dillslungad potatis
2) TEX-MEX BIFF smakrik Mexicansk nötfärsbiff med avokadoröra och salsa samt stekt grönsaksris (G+L)
3) CHEF´S PASTA med strimlad skinka, champinjoner, rödlök m.m i ljuvlig broccoli och ostsås

TORSDAG 9/1
1) ITALIENSK MINESTRONESOPPA, TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) GAMMALDAGS STEKTA HACKEBIFFAR med krämig kantarellsås, bräserade grönsaker, lingonsylt & rostad potatis (G+L)
3) WOKADE NUDLAR med strimlad kycklingfilé, broccoli, paprika, lök, minimajs, sockerärtor m.m. i smakrik wok sås

FREDAG 10/1
1) PICCATA MILANESE parmesanpanerad fläskytterfilé med gräddig tomatsås, sockerärtor och råstekt potatis
2) PYTT I PANNA stekt tärnad potatis, gul lök, nötkött & fläskkött, inlagda skivade rödbetor och stekt ägg (G+L)
3) KRÄMIG TONFISKPASTA med tonfisk, purjo, soltorkade tomater och broccoli

LÖRDAG-SÖNDAG 11/1 – 12/1 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) UGNSSTEKT LAXFILÉ med varm Hollandaisessås, ångade grönsaker samt persiljekokt potatis (G+L)
2) GREKISKA SOUVLAKI SPETT av kyckling med tzatziki, ratatouille och pilaffris
3) ÖRTAGÅRDSSTEK med godaste grädd-skysåsen, smörfrästa sockerbönor och potatisgratäng

VECKANS VEGETARISKA: VEGETARISKA BIFFAR MED SOLTORKAD TOMATSÅS OCH VARM POTATISSALLAD
VECKANS SALLAD: OST OCH SKINKSALLAD MED THOUSAND ISLAND DRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED BRIEOST, LUFTTORKAD SKINKA, PESTO & SOLTORKADE TOMATER M.M.