Veckans Lunchmeny

Veckans Lunchmeny

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 15/7
1) GRILLAD FLÄSKKARRÉ BBQ kryddad grillkarré med Choronsås (tomatiserad bearnaise) samt klyftpotatis
2) KRYDDSOTAD KYCKLINGFILÉ med Café de parissås, wokade grönsaker och buljongkokt ris (G+L)
3) PARKENS PEPPARPASTA Spaghetti med tärnad rostbiff och grönsaker i krämig rosé- och grönpepparsås

TISDAG 16/7
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) ORIENTALISKA JÄRPAR kryddiga nötfärsjärpar med tzatziki, grönsakssalsa samt svamprisotto
3) ÖRTAGÅRDSSTEK örtig fläskstek med lingongräddsås, saltgurka och persiljeslungad potatis (G+L)

ONSDAG 17/7
1) SPRÖDPANERAD FLUNDRAFILÉ med dill- och räkdressing, bräserade grönsaker, citron och färskpotatis
2) PORTERSTEK med mustig skysås, svart vinbärsgelé, grönsaker och potatisgratäng (G+L)
3) GORGONZOLAPASTA med strimlad fläskfilé, lök och champinjoner i krämig gorgonzolasås

TORSDAG 18/7
1) KRÄMIG BLOMKÅLSSOPPA m. tryffelolja och rostad bacon samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) WIENERSCHNITZEL på fläskytterfilé med rödvinssås, citron, gröna ärtor och råstekt potatis
3) KASSLERGRATÄNG HAWAII med ananas och curry samt chiligräddsås m.m. och kokt ris (G+L)

FREDAG 19/7
1) FÅGELBO hackad biff med gratinerat mos, svampstuvning, rödvinssky och stekt potatis (G+L)
2) GOTLÄNDSKA ISTERBAND serveras med inlagda skivade rödbetor, och klassisk dillstuvad potatis
3) KYCKLINGPASTA MILANO grillad skivad kyckling, soltorkade tomater, bladspenat, vitlök, parmesan oliver m.m.

LÖRDAG 20/7 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) SPRÖDBAKAD LAXFILÉ MED PURJO samt remouladsås, sommargrönsaker, citron och dillslungad potatis
2) RIMMAD FLÄSKLÄGG med svamp-senapssås och syrade grönsaker samt rotmos (G)

SÖNDAG 21/7 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) FRANSKA OXRULADER klassiker med gräddig löksås, pressgurka samt kokt potatis
2) ÖRTBAKAD KALKONBRÖST mör tunnskivad kalkon serveras med rödvinssky, broccoli, samt kokt ris (G+L)

VECKANS VEGETARISKA: VEGETARISK MOUSSAKA PÅ SOJAFÄRS
VECKANS SALLAD: KYCKLINGSALLAD MED CURRYDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KRÄMIG PASTA MED RÖKT LAX OCH DILL M.M.

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 22/7
1) GRÖNPEPPARBIFFAR nötfärsbiffar med smakrik senap- och pepparsås samt ugnsbakad potatis (G+L)
2) GRILLAD KYCKLINGFILÉ med ratatouillé och tzatziki samt persilje- och äggfräst ris
3) FLÄSKFILÉPASTA pastaspiraler med strimlad fläskfilé och wokgrönsaker i röd currysås

TISDAG 23/7
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) FRANSK KALVGRYTA smakrik köttgryta med vitt vin, rotfrukter, svamp och haricortverts samt kokt ris (G+L)
3) BRÄCKT FALUKORV med stuvad spenat och stekt ägg samt stompad örtpotatis

ONSDAG 24/7
1) FISKGRATÄNG WALEWSKA med hummersås, räktopping, serverad med potatismos och citron
2) UGNSBAKAD BACONLINDAD KÖTTFÄRSLIMPA m. örter & rökig bacon, skogssvampsås, lingon samt timjanspotatis (G+L)
3) KORVSTROGANOFF PASTA med sås på strimlade korvar, paprika och lök i cremefraiche sås

TORSDAG 25/7
1) ITALIENSK MINESTRONESOPPA, TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
2) HERRGÅRDSDRÖM bräserad skivad nötstek med gröddskysås, svartvinsbärs gelé och rotfruktsgratäng
3) TANDOORI KYCKLING kryddig smakrik kycklingfilé med grillade grönsaker samt skysås och indiskt ris (G+L)

FREDAG 26/7
1) FLÄSKKOTLETT BLACK AND WHITE helstekt med tryffel & bearnaisesås samt grillad tomat och råstekt potatis
2) UNGERSK GULASCHGRYTA mustig gryta på strimlad högrev, paprika och lök m.m. serverad med kokt ris (G+L)
3) SPAGHETTI CARBONARA knaprig bacon, lök, vitlök, svartpeppar, grädde och parmesansås

LÖRDAG 27/7 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) STEKT STRÖMMING serveras med senapssås, toppad med gräslök, citron och gröna ärtor samt potatismos
2) FLÄSKFILÉGRYTA med kantareller, rödlök och dijonsenap m.m. serverad med kokt ris (G+L)

SÖNDAG 28/7 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) KLASSISK LEVERBIFF klassiker med gräddig löksås, rårörda lingon samt kokt potatis (G+L)
2) ÖRTBAKAD LAMMSTEK med skysås och rostade grönsaker samt potatisgratäng

VECKANS VEGETARISKA: VEGETARISK VÅRRULLAR MED WOKADE GRÖNSAKER I SÖTSUR SÅS OCH KOKT RIS
VECKANS SALLAD: CEASARSALLAD PÅ KYCKLING MED MED CEASARDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KRÄMIG PASTA MED RÖKT SKINKA OCH OST