Veckans Lunchmeny

Veckans Lunchmeny

Skriv ut

TISDAG 23/4
1) PARKENS KÅLDOLMAR med rårörda lingon, gräddsås, bräserade grönsaker samt smörkokt potatis
2) KASSLERGRATÄNG AFRICANA med ananas och skivad banan m.m i krämig kokos/currysås samt kokt ris
3) TIMJANSTEKT KYCKLINGBRÖST med mustig grönsaksragu och rosmarinbakad potatis

ONSDAG 24/4
1) HALSTRAD PANGASIUSFILÉ med frisk citronsmörsås, grön sparris m.m. samt spenatslungad potatis
2) SKÅNSK KALOPS köttpanna med morötter, lök och kryddpeppar samt inlagda skivade rödbetor och kokt potatis
3) STUVADE MAKARONER med bräckt falukorv samt frisk tomat och löksalsa och ångade primörer

TORSDAG 25/4
1) KRÄMIG CHAMPINJON OCH KANTARELLSOPPA samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) WIENERSCHNITZEL panerad fläsknoisette med rödvinssky, gröna ärtor, citron och stekt potatis
3) FISKGRATÄNG BORDERLAISE i ljuvlig hummersås, juliennegrönsaker och dillslungad potatis

FREDAG 26/4 (Efterrätt: CHOKLAD DOTS)
1) GRILLKARRÉ på kolgrill serveras med varm bearnaisesås, rostade haricorts verts samt potatisgratäng
2) SPRÖDPANERAD VITLINGFILÉ med kräft & färskostdressing samt smörslungade grönsaker och gräslökspotatis
3) ITALIENSK KYCKLINGPASTA med kycklingfilé, soltorkade tomater, vitlök, oliver m.m. och nyriven lagrad ost

LÖRDAG 27/4 (OBS! Gäller endast för äldrevården)
1) GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA med stekt ägg och inlagda rödbetor
2) GRILLAD KYCKLINGFILÉ med currysås, strimlade och wokade primörer samt äggstekt ris

SÖNDAG 28/4 (OBS! Gäller endast för äldrevården)
1) PARKENS PANNBIFF med kalvskysås toppad med stekt lök, grönsaker och stekt potatis
2) PANKOPANERAD FISKFILÉ frasigt panerad fisk med små dillslungade potatisar samt skarpsås & strimlade grönsaker

VECKANS SALLAD: KYCKLINGSALLAD MED MILD MANGO/CURRYDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: GREKISK MED FETAOST, OLIVER, SOLTORKADE TOMATER M.M SAMT ÖRTVINIGRETTE

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 29/4
1) FRITERAD RÖDSPÄTTAFILÉ med klassisk remouladsås, ångkokta grönsaker samt dillkokt potatis
2) STEKT LUNCHKORV med persiljestuvade grönsaker samt smörstekt potatis (G+L)
3) PASTA INDIANA med strimlad Kycklingfilé, mango chutney, kokosmjölk, jordnötter m.m.

TISDAG 30/4
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) FLÄSKKOTLETT BLACK & WHITE Helstekt kotlett m. tryffelsås, bearnaisesås och råstekt potatis (G+L)
3) STEKT DUBBELPANERAD STRÖMMING serveras med senapssås, dillad potatismos samt gröna ärtor

FÖRSTA MAJ (VI SERVERAR EJ DAGENS LUNCH MEN HAR ÖPPET MELLAN 12-21) (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) ÖRTBAKAD KALKONBRÖST med ljuvlig rödvinssky, bräserade grönsaker samt örtbakad potatis (G+L)
2) FISKGRATÄNG MEN MANDEL med klassisk vitvinssås, smörslungade grönsaker samt kokt potatis

TORSDAG 2/5
1) LJUVLIG THAIKYCKLINGSOPPA med citrongräs & färska grönsaker FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & grädde
2) SVAMPGRATINERAD KYCKLINGFILÉ med mild grönpepparsås samt rostade grönsaker och timjanråstekt potatis (G+L)
3) GREKISK MOUSSAKA gratäng på skivad potatis, aubergine, squash och köttfärsås med krämig ostsås

FREDAG 3/5 (Efterrätt: KANELBULLE)
1) HELSTEKT MARINERAD FLÄSKFILÉ med murkelsås, vitlöksrostade grönsaker och vår egna krämiga potatisgratäng
2) GOTLÄNDSK KYCKLINGFILÉ med ramslök och vitlök samt gräddig skysås med spenat och buljongkokt ris (G+L)
3) SKINKPASTA Barillas spaghetti med strimlad rökt skinka och ostsås med gorgonzola

LÖRDAG 4/5 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) HELSTEKT KOTELTTRAD med varm bearnaisesås, stekta grönsaker och örtslungad potatis (G+L)
2) ÖRTKRYDDAD KYCKLINGFILÉ serveras med senap & dragonsås, wokade grönsaker samt kokt ris

SÖNDAG 5/5 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) ORIENTALISKA FÄRSJÄRPAR med gräddig tomatssås och rostade grönsaker samt basmatiris (G+L)
2) STEKT TJOCKKORV mumsig korv serveras med senapssås och potatismos m.m

VECKANS SALLAD: GYROSSALLAD MED PAPRIKA, SKIVAD LÖK, PEPERONI M.M SAMT MILD YOUGHURTDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED PARMASKINKA OCH SOLTORKADE TOMATER M.M SAMT VINIGRETTE