Lunchmeny

Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 – 14:30

VECKA 04 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 25/1
1) FEMÖRING hackebiff med löksymfoni stekt ägg, skysås samt smörgåsgurka och persiljefräst potatis (G+L)
2) KEBABPANNA strimlad gyroskebab och medelhavsgrönsaker, tzatziki, tomatsalsa samt turkiskt pilaffris (G)
3) LAXPASTAGRATÄNG Tricolorepasta med rökt laxfilé, bladspenat och andra grönsaker i krämig creme fraichesås
VEG) VEGETARISK HACKEBIFF med löksymfoni, stekt ägg, skysås samt smörgåsgurka och persiljefräst potatis (G+L)

TISDAG 26/1
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) BIFF STROGANOFF smakrik biffgryta med paprika, lök och champinjoner serverad med basmatiris och saltgurka (G+L)
3) FETAOSTSPÄCKAD KYCKLINGFILÉ med sås på solkyssta tomater, stekta grönsaker samt ugnsrostad potatis (L)
VEG) VEGE STROGANOFF vegetarisk gryta med paprika, lök, champinjoner m.m. serverad m. basmatiris & saltgurka (G+L)

ONSDAG 27/1
1) FISH AND CHIPS tempurabakad fiskfilé med remouladsås, citron, grönsaker och ugnsrostad klyftpotatis
2) SKOMAKARLÅDA skivad långkokt porterstek med skysås, bacon och purjolök samt persiljespetsat potatismos (G+L)
3) PASTAGRATÄNG CAPRICOSA med strimlad skinka, tärnad tomat och champinjoner i krämig cheddarostsås
VEG) SKOMAKARLÅDA på vegetarisk burgarbiff med skysås, champinjoner, purjolök samt persiljespetsat potatismos (G+L)

TORSDAG 28/1
1) UNGERSK GULASCHSOPPA MED CREME FRAICHE samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) SVAMPBAKAD GRILLKARRÉ med café de parissås, ugnsrostade rotfrukter samt delikatesspotatis (G+L)
3) STEKT PRINSKORV med parmesanstuvade makaroner, krämig äggröra samt tomat och grönsakssalsa
VEG) STEKT VEGGOKORV med parmesanstuvade makaroner, krämig äggröra samt tomat och grönsakssalsa

FREDAG 29/1
1) MARINERADE GRILLSPETT på fläskfilé med paprikasås, tzatziki och grillgrönsaker samt råstekt potatis (G)
2) SPANSK PAELLA smakrik rispytt med kyckling, kryddig korv, grönsaker, saffran samt tryffeldipsås och stekt ägg (G+L)
3) SPAGHETTI BOLOGNESE italiensk köttfärssås med basilika och oregano toppad med parmesanost
VEG) SPAGHETTI BOLOGNESE italiensk vegofärssås med basilika och oregano toppad med parmesanost

VECKANS SALLAD: KYCKLINGSALLAD MED MILD CURRY/MANGODRESSING
VECKANS PASTASALLAD: PASTASALLAD MED PESTO, SOLTORKADE TOMATER OCH LUFTTORKAD SKINKA


VECKA 04 *** MATTJÄNST ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MAT FÖR Tisdag, Onsdag – LEVERANS MÅNDAG 25/1
1) HELSTEKT FLÄSKKOTLETT BLACK AND WHITE med bearnasie och rödvinssås samt grillad tomat och klyftad potatis (G+L)
2) OSTGRATINERADE ENCHILADAS fyllda med tacofärs och grönsaker samt salsa Rio Grande & amerikanskt ris
3) PASTA CHICKEN CURRY pastaspiraler med strimlad kycklingfilé och wokade grönsaker i mild gul currysås s
4) STEKT FARMARBIFF med champinjonsås, lingonsylt och persiljeslungad potatis (G+L)
5) DILLSTEKT STRÖMMING med kaviar och citronsmörsås samt ångade grönsaker och potatismos (L)
6) VEG: STEKT VEGGOBURGARE BLACK AND WHITE med bearnasie & rödvinssås samt grillad tomat och klyftad potatis (G)
7) VEG: OSTGRATINERADE ENCHILADAS fyllda med vegofärsfärs, grönsaker samt salsa Rio Grande & amerikanskt ris
8) KYCKLINGSALLAD MED MILD CURRY/MANGODRESSING
9) PASTASALLAD MED PESTO, SOLTORKADE TOMATER OCH LUFTTORKAD SKINKA

MAT FÖR Torsdag, Fredag – LEVERANS ONSDAG 27/1
1) FEMÖRING hackebiff med löksymfoni stekt ägg, skysås samt smörgåsgurka och persiljefräst potatis (G+L)
2) KEBABPANNA strimlad gyroskebab och medelhavsgrönsaker, tzatziki, tomatsalsa samt turkiskt pilaffris (G)
3) LAXPASTAGRATÄNG Tricolorepasta med rökt laxfilé, creme fraichesås
4) BIFF STROGANOFF smakrik biffgryta med paprika, lök och champinjoner serverad med basmatiris och saltgurka (G+L)
5) FETAOSTSPÄCKAD KYCKLINGFILÉ med sås på solkyssta tomater, stekta grönsaker samt ugnsrostad potatis (G)
6) VEG: VEGETARISK HACKEBIFF med löksymfoni, stekt ägg, skysås samt smörgåsgurka och persiljefräst potatis (G+L)
7) VEG: VEGE STROGANOFF vegetarisk gryta med paprika, lök, champinjoner m.m. serverad m. basmatiris & saltgurka (G+L)
8) KYCKLINGSALLAD MED MILD CURRY/MANGODRESSING
9) PASTASALLAD MED PESTO, SOLTORKADE TOMATER OCH LUFTTORKAD SKINKA

MAT FÖR Lördag, Söndag, Måndag – LEVERANS FREDAG 29/1
1) FISH AND CHIPS tempurabakad fiskfilé med remouladsås, citron, grönsaker och ugnsrostad klyftpotatis
2) SKOMAKARLÅDA skivad långkokt porterstek med skysås, bacon och purjolök samt persiljespetsat potatismos (G+L)
3) SVAMPBAKAD GRILLKARRÉ med café de parissås, ugnsrostade rotfrukter samt delikatesspotatis (G+L)
4) STEKT PRINSKORV med parmesanstuvade makaroner, krämig äggröra samt tomat och grönsakssalsa
5) KYCKLING TANDOORI indisk smakrik kycklingfilé med krispig grönsaksswok och kokt ris (G+L)
6) VEG: SKOMAKARLÅDA på vegetarisk burgarbiff m skysås, champinjoner, purjolök samt persiljespetsat potatismos (G+L)
7) VEG: STEKT VEGGOKORV med parmesanstuvade makaroner, krämig äggröra samt tomat och grönsakssalsa
8) KYCKLINGSALLAD MED MILD CURRY/MANGODRESSING
9) PASTASALLAD MED PESTO, SOLTORKADE TOMATER OCH LUFTTORKAD SKINKA

VECKA 05 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 1/2
1) PARKENS DANSKA SJÖMANSBIFF hackad nötfärsbiff m. skivad lök, potatis i mörk portersky samt smörgåsgurka (G+L)
2) ÖRTIG SKINKSTEK med ratatouillé (grönsaksragu) och gurkraita samt ugnsbakad grekisk potatis (G)
3) PASTA KORV STROGANOFF pastaspiraler med strimlade korvar och lök i krämig chili, paprika och creme fraichesås
VEG) PARKENS DANSKA SJÖMANSBIFF vegetarisk biff m. skivad lök, potatis i mörk portersky samt smörgåsgurka (G+L)

TISDAG 2/2
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) HUSETS PANNBIFF med gräddig skysås, ölstekt lök och rårörda skogsbär samt vårt egna potatismos (G+L)
3) KASSLERGRATÄNG AFRICANA med ananas och skivad banan i currysås spetsat med kokos samt kokt ris (G)
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med stekt halloumiost, rårivna morötter och lingonsylt

ONSDAG 3/2
1) PANKOPANERAD FISKFILÉ med citronkräm, marinerade wokade grönsaker samt smakrikt paprikakryddat ris
2) BACONLINDAD KÖTTFÄRSLIMPA med champinjonsås, svart vinbärsgelé och rostad potatis (G+L)
3) PASTA TORTIGLIONI med strimlad ryggbiff, paprika och lök i gräddig grönpepparsås
VEG) FRITERADE FALAFEL med citronkräm, marinerade wokade grönsaker samt smakrikt paprikakryddat ris (G+L)

TORSDAG 4/2
1) KLASSISK ÄRTSOPPA med rimmad fläskbog samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) CHILIGLACERAD KARRÉ med rostade grönsaker, choronsås (röd bearnaise) och råstekt potatis (G+L)
3) PARMESAN OCH ÖRTSTEKT KYCKLINGBRÖST med rödvinssås, ångade grönsaker och krämig svamprisotto (G)
VEG) VEGETARISK ÄRTSOPPA med tärnade morötter samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde

FREDAG 5/2
1) STEKT FLÄSKNOISETTE med kantarellsås, sirapsstekta grönsaker och baconfräst kulpotatis (L)
2) HUSETS CHILI CON CARNE mexikansk het nötfärsgryta med bönor, majs, paprika samt guacamolekräm och ris (G+L)
3) PULLED PORK PASTA med strimlad smakrik pulled pork i krämig sås med bladspenat och karamelliserad lök
VEG) HUSETS CHILI CON QUORN mexikansk het quorngryta med bönor, majs, paprika samt guacamolekräm och ris (G+L)

VECKANS SALLAD: KYCKLINGGYROS SALLAD MED PAPRIKA, RÖDLÖK, FEFERONI OCH YOGHURTDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KRÄMIG PASTASALLAD MED OST, SKINKA OCH ANANAS M.M. SAMT RHODE ISLAND DRESSING


VECKA 05 *** MATTJÄNST ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MAT FÖR Tisdag, Onsdag – LEVERANS MÅNDAG 1/2
1) MARINERADE GRILLSPETT på fläskfilé med paprikasås, tzatziki och grillgrönsaker samt kokt ris (G)
2) SPANSK PAELLA smakrik rispytt med kyckling, kryddig korv, grönsaker, saffran samt tryffeldipsås och stekt ägg (G+L)
3) SPAGHETTI BOLOGNESE italiensk köttfärssås med basilika och oregano toppad med parmesanost s s
4) UGNSSTEKT KYCKLINGFILÉ med champinjonsås, broccoli och persiljeslungad potatis (G+L)
5) SPRÖDBAKAD ALASKAFILÉ med tartardressing, ångade grönsaker och potatismos
6) VEG: SPAGHETTI BOLOGNESE italiensk vegofärssås med basilika och oregano toppad med parmesanost
7) VEG: STEKTA GRÖNSAKSBIFFAR med champinjonsås, broccoli och persiljeslungad potatis (G+L)
8) KYCKLINGGYROS SALLAD MED PAPRIKA, RÖDLÖK, FEFERONI OCH YOGHURTDRESSING
9) KRÄMIG PASTASALLAD MED OST, SKINKA OCH ANANAS M.M. SAMT RHODE ISLAND DRESSING

MAT FÖR Torsdag, Fredag – LEVERANS ONSDAG 3/2
1) PARKENS DANSKA SJÖMANSBIFF hackad nötfärsbiff m. skivad lök, potatis i mörk portersky samt smörgåsgurka (G+L)
2) ÖRTIG SKINKSTEK med ratatouillé (grönsaksragu) och gurkraita samt ugnsbakad grekisk potatis (G)
3) KASSLERGRATÄNG AFRICANA med ananas och skivad banan i currysås spetsat med kokos samt kokt ris (G)s
4) HUSETS PANNBIFF med gräddig skysås, ölstekt lök och rårörda skogsbär samt vårt egna potatismos (G+L)
5) KLASSISK ÄRTSOPPA med rimmad fläskbog samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde (G)
6) VEG: PARKENS DANSKA SJÖMANSBIFF vegetarisk biff m. skivad lök, potatis i mörk portersky samt smörgåsgurka (G+L)
7) VEG: VEGETARISK ÄRTSOPPA med tärnade morötter samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
8) KYCKLINGGYROS SALLAD MED PAPRIKA, RÖDLÖK, FEFERONI OCH YOGHURTDRESSING
9) KRÄMIG PASTASALLAD MED OST, SKINKA OCH ANANAS M.M. SAMT RHODE ISLAND DRESSING

MAT FÖR Lördag, Söndag, Måndag – LEVERANS FREDAG 5/2
1) PANKOPANERAD FISKFILÉ med citronkräm, marinerade wokade grönsaker samt paprikafräst potatis
2) BACONLINDAD KÖTTFÄRSLIMPA med champinjonsås, svart vinbärsgelé och rostad potatis (G+L)
3) CHILIGLACERAD KARRÉ med rostade grönsaker, choronsås (röd bearnaise) och råstekt potatis (G+L)
4) PARMESAN OCH ÖRTSTEKT KYCKLINGBRÖST med rödvinssås, ångade grönsaker och krämig svamprisotto (G)
5) PASTA TORTIGLIONI med strimlad ryggbiff, paprika och lök i gräddig grönpepparsås Välj ett objekt.
6) VEG: SKOMAKARLÅDA på vegetarisk burgarbiff m skysås, champinjoner, purjolök samt persiljespetsat potatismos (G+L)
7) VEG: STEKT VEGGOKORV med parmesanstuvade makaroner, krämig äggröra samt tomat och grönsakssalsa
8) KYCKLINGGYROS SALLAD MED PAPRIKA, RÖDLÖK, FEFERONI OCH YOGHURTDRESSING
9) KRÄMIG PASTASALLAD MED OST, SKINKA OCH ANANAS M.M. SAMT RHODE ISLAND DRESSING

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55