Lunchmeny

Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 – 14:30

VECKA 38 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Spara/Skriv ut: WORD / PDF

G = Glutenfri    L = Låglaktos

MÅNDAG 18/9
1) Parkens köttfärsgratäng smakrik gratäng på nötfärs, paprika, lök & tomater samt creme fraiche & turkiskt ris
2) Kryddig späckad tjockkorv med lyxigt potatismos & smörstekt savojkål samt härlig tomatröra och rostad lök    (G+L)
3) Spaghetti Marinara klassiker med himmelsk sås på havets frukter (skaldjur, tärnad vitfisk och lax)
VEG) Parkens vegogratäng smakrik gratäng på vegofärs, paprika, lök & tomater samt creme fraiche & turkiskt ris V

 TISDAG 19/9
1) Hemlagade raggmunkar med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) Piccata Milanese ostschnitzel på mörad fläskkotlett med marinerade primörer, citron, tomatsås & buljongkokt ris
3) Gotländsk Kycklingfilé med ramslök och vitlök samt gräddsås med bladspenat och Grekisk ugnspotatis   (G+L)
VEG) Piccata Milanese ostschnitzel på zucchini med marinerade primörer, citron, tomatsås & buljongkokt ris

 ONSDAG 20/9
1) Örtkryddad Lammstek med madeirasås, honungsrostade primörer samt ugnsbakad potatis   (G+L)
2) Sprödbakad Torskfilé panerad fisk m västkustdressing, citron, marinerade ångade grönsaker med skivad potatis
3) Fläskfilépasta med strimlad fläskfilé, champinjoner och purjolök i smakrik soja och gräddsås
VEG) Vegetariska biffar med madeirasås, honungsrostade primörer samt ugnsbakad potatis   (G+L)

TORSDAG  21/9
1) Klassisk Ärtsoppa med rimmat fläsk samt Frasiga tunna pannkakor med sylt & vispad grädde
2) Asiatisk helstekt fläskfilé med koreansk BBQ-sås, wokade grönsaker med sockerbönor samt råstekt potatis   (G+L)
3) Kassler Africana klassisk gratäng med currysås, banan, kokosmjölk m.m. samt smakrikt paprikaris   (G+L)
VEG) Klassisk Ärtsoppa med franska örter samt Frasiga tunna pannkakor med sylt & vispad grädde

FREDAG 22/9
1) Stekt marinerad Entrecoté med cafe de parissås och rödvinssky samt grill grönsaker och klyftpotatis   (G+L)
2) Mannerströmmingar med krämig romsås, rårörda lingon, grönsaker och smörigt och dilligt potatismos
3) Kebabpasta smakrik pasta med kebabkött, lök och tomater i paprika och cremefraiche sås  
VEG) Kebabpasta smakrik pasta med vegetarisk kebab, lök och tomater i paprika och cremefraiche sås  

VECKANS SALLAD:  Kycklingkebab sallad med rödlök och paprika m.m. och mild kebabdressing
VECKANS PASTASALLAD: Pastasallad Italiensk med gröna oliver, salami, pesto, mozzarella m.m. samt parmesandressing

VECKA 39  BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) 

Spara/Skriv ut: PDF / WORD

G = Glutenfri    L = Låglaktos

MÅNDAG 25/9

1) Fågelbo klassiker på hackad nötfärsbiff med gratinerat mos, svampstuvning, madeirasås och stekt potatis   (G+L)
2) Gotländska Isterband med inlagda rödbetor samt krämig persiljestuvad potatis och marinerad morot   (G+L)
3) Krämig Tonfiskpasta Tricolore med tonfisk, purjolök, tärnade tomater och broccoli m.m. samt smakrik sås
VEG) Vegansk Tonfiskpasta Tricolore med vego ”tonfisk”, purjolök, tärnade tomater och broccoli m.m. samt smakrik sås

TISDAG 26/9

1) Hemlagade raggmunkar med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) Grilltallrik kycklingklubba, Bbq-kryddad karré, grillbiff samt ajvarsås, rostad majskolv och klyftpotatis   (G+L)
3) Mozzarella & tomatöverbakad kyckling med cafe de parissås, äggstekt broccoli/blomkål samt svamprisotto   (G)
VEG) Mozzarella & tomatöverbakad Quorn med cafe de parissås, äggstekt broccoli/blomkål samt svamprisotto (G)

 ONSDAG 27/9

1) Nattbakad Plommonkarré möraste köttet med gräddig skysås, rostade primörer, äppelchutney och bakpotatis   (G+L)
2) Stekt dubbelpanerad sejfilé serverad med skagensås och citron samt smörslungade grönsaker och dillpotatis
3) Pastagratäng Bologna smakrik italiensk pasta med rökt skinka, lök och tomater samt lagrad ostsås
VEG) Rotfruktbiffar med gräddig skysås, rostade primörer, äppelchutney och bakpotatis   (G+L)

TORSDAG  28/9

1) Jordärtskockssoppa med lax och färsk dill samt Frasiga tunna pannkakor med sylt & vispad grädde
2) Parkens skrovmål oxbringa, bratwurst & skinka samt inlagda grönsaker, pepparrotscreme & örtslungad potatis   (G+L)
3) Engelsk portergryta på högrev och höstprimörer, porter samt vinbärsgelé och potatismos   (G+L)
VEG) Engelsk portergryta på stekt tofu och höstprimörer, porter samt vinbärsgelé och potatismos   (G+L)

FREDAG 29/9

1) Helstekt fläskkotlett med smakrik murkelsås, rostade grönsaker samt råstekt potatis   (G+L)
2) Lättpanerad kycklingschnitzel med krämig smakrik rosépepparsås, ångade grönsaker och kokt ris   (L)
3) Pasta Carbonara el Classico med rökig bacon, lök, vitlök och svamp i krämigaste parmesanost såsen
VEG) Lättpanerad vegetarisk schnitzel med krämig smakrik rosépepparsås, ångade grönsaker och kokt ris   (L)

VECKANS SALLAD:  Amerikansk sallad med rökt skinka, tärnad ost, majs, ananas m.m. samt Thousand island dressing
VECKANS PASTASALLAD: Krämig Pastasallad med kräftstjärtar, körsbärstomater och paprika, kokt ägg m.m.

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55