Lunchmeny

Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 – 14:30

VECKA 40 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 28/9
1) FARFARS KÅLPUDDING serveras med gräddskysås, lingonsylt, ångade grönsaker samt persiljekokt potatis (G+L)
2) CURRYKYCKLING marinerad kycklingfilé i krämig gul currysås samt wokade grönsaker och kokt ris (G+L)
3) PASTA MED LAX OCH RÄKOR pasta Tricolore med ljuvlig sås på lax, räkor, saffran, vitlök och grönsaker
VEG) KÅLPUDDING på veggofärs, serveras med gräddskysås, lingonsylt, grönsaker samt persiljekokt potatis (G+L)

TISDAG 29/9
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) SVAMP & FÄRSKOSTBAKAD KYCKLING med pepparsås samt balsamicoslungade bönor och krämig potatisgratäng (G)
3) FLÄSKFILÉ STROGANOFF marinerad strimlad fläskfilé, lök, tomater och paprika i klassisk stroganoffsås samt ris (G+L)
VEG) VEGGOGRYTA STROGANOFF marinerade veggostrimlor, lök, tomater och paprika i klassisk stroganoffsås och ris (G+L)

ONSDAG 30/9
1) PANERADE SPÄTTAFILÉR med krämig skagenröra, citron, sommargrönsaker och gräslöksslungad potatis
2) AJVARBIFFAR smakrika nötfärsbiffar med rostad paprikasås och medelhavsgrönsaker samt stekt potatis (G+L)
3) GORGONZOLAPASTA pasta penne med strimlad biff och champinjoner i krämig gorgonzolasås
VEG) FALAFELBIFFAR smakrika orientbiffar med rostad paprikasås och medelhavsgrönsaker samt stekt potatis (G+L)

TORSDAG 1/10
1) MUSTIG SKOGSSVAMPSOPPA med krutonger och rostad bacon, TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) OKTOBERGRATÄNG ”svensk” moussaka på höstprimörer, kryddig köttfärs, tomater och lagrad ostsås (G)
3) PICCATA MILANESE parmesanpanerad fläskytterfilé med gräddig tomatgräddsås, gröna ärtor och kokt ris (G)
VEG) MUSTIG SKOGSSVAMPSOPPA med krutonger och örter, TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde

FREDAG 2/10
1) FLÄSKKOTLETT OSCAR med rödvinssky, bearnaisesås, toppat med räkor & sparris serverat med råstekt potatis (G+L)
2) NASI GORENG indonesisk het rispytt med rökt skinka, kyckling och räkor, wokade grönsaker och stekt ägg (G+L)
3) PASTAGRATÄNG MEXIKANA med texmex-färs och grönsaker samt smakrik cheddarostsås
VEG) PASTAGRATÄNG MEXIKANA med texmex-vegetarisk färs och grönsaker samt smakrik cheddarostsås (L)

VECKANS SALLAD: GYROSSALLAD MED MILD YOUGHURTDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: PASTASALLAD MED KRÄFTSTJÄRTAR, KOKT ÄGG, SOCKERÄRTOR M.M.


VECKA 40 *** MATTJÄNST ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MAT FÖR TISDAG/ONSDAG – LEVERANS MÅNDAG 28/9
1) KRISPIG KYCKLINGSCHNITZEL med café de parissås, ångad broccoli och klyftad potatis (G)
2) LÅNGBAKAD FLÄSKSIDA med balsamicosås, smörslungade höstprimörer och smakrik fransk potatisgratäng (G)
3) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
4) SPAGHETTI CARBONARA EL CLASSICO med sås på rökt bacon, grädde, svartpeppar, parmesan och lök
5) UGNSGRATINERAD SEJFILÉ med ägg och persiljesås samt grönsaker och kokt potatis (G+L)
6) VEG: FRASIG VEGETARISK SCHNITZEL med café de parissås, ångad broccoli och klyftpotatis (L)
7) VEG: HEMLAGADE RAGGMUNKAR med marinerade stekta champinjoner, rårivna morötter och lingonsylt (L)
8) GYROSSALLAD MED MILD YOUGHURTDRESSING
9) PASTASALLAD MED KRÄFTSTJÄRTAR, KOKT ÄGG, SOCKERÄRTOR M.M.

MAT FÖR TORSDAG/FREDAG – LEVERANS ONSDAG 30/9
1) FARFARS KÅLPUDDING serveras med gräddskysås, lingonsylt, ångade grönsaker samt persiljekokt potatis (G+L)
2) CURRYKYCKLING marinerad kycklingfilé i krämig gul currysås samt wokade grönsaker och kokt ris (G+L)
3) PASTA MED LAX OCH RÄKOR pasta Tricolore med ljuvlig sås på lax, räkor, saffran, vitlök och grönsaker
4) FLÄSKFILÉ STROGANOFF marinerad strimlad fläskfilé, lök, tomater och paprika i klassisk stroganoffsås samt ris (G+L)
5) MUSTIG SKOGSSVAMPSOPPA med krutonger och rostad bacon, TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
6) VEG: KÅLPUDDING på veggofärs, serveras med gräddskysås, lingonsylt, grönsaker samt persiljekokt potatis (G+L)
7) VEG: VEGGOGRYTA STROGANOFF marinerade veggostrimlor, lök, tomater och paprika i klassisk stroganoffsås och ris (G+L
8) GYROSSALLAD MED MILD YOUGHURTDRESSING
9) PASTASALLAD MED KRÄFTSTJÄRTAR, KOKT ÄGG, SOCKERÄRTOR M.M.

MAT FÖR LÖRDAG/SÖNDAG/MÅNDAG – LEVERANS FREDAG 2/10
1) PANERADE SPÄTTAFILÉR med krämig skagenröra, citron, sommargrönsaker och gräslöksslungad potatis
2) AJVARBIFFAR smakrika nötfärsbiffar med rostad paprikasås och medelhavsgrönsaker samt stekt potatis (G+L)
3) OKTOBERGRATÄNG ”svensk” moussaka på höstprimörer, kryddig köttfärs, tomater och lagrad ostsås (G)
4) PICCATA MILANESE parmesanpanerad fläskytterfilé med gräddig tomatgräddsås, gröna ärtor och kokt ris (G)
5) GORGONZOLAPASTA pasta penne med strimlad biff och champinjoner i krämig gorgonzolasås
6) VEG: FALAFELBIFFAR smakrika orientbiffar med rostad paprikasås och medelhavsgrönsaker samt stekt potatis (G+L)
7) VEG: PANERADE SPÄTTAFILÉR med krämig skagenröra, citron, sommargrönsaker och gräslöksslungad potatis (G+L)
8) GYROSSALLAD MED MILD YOUGHURTDRESSING
9) PASTASALLAD MED KRÄFTSTJÄRTAR, KOKT ÄGG, SOCKERÄRTOR M.M.

VECKA 41 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 5/10
1) WIENERFÄRSLIMPA med mild grönpepparsås samt lingonsylt, herrgårdsgrönsaker och rostade småpotatisar (G+L)
2) DUBBELPANERAD KOTLETT med madeirasås, marinerade haricort verts samt en krämig kantarellrisotto
3) PARKENS PASTA MED FLÄSKFILÉ härlig rätt med marinerad fläskfilé, champinjoner, tomater, basilika och parmesan m.m
VEG) ROTSAKSBIFFAR med mild grönpepparsås samt lingonsylt, herrgårdsgrönsaker och rostade småpotatisar (G+L)

TISDAG 6/10
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) ÖRTAGÅRDSSTEK med gräddskysås, ångade sockerbönor och morotsklyftor samt bearnaisegratinerad potatis (G)
3) FRANSK KALVGRYTA med vitt vin, rotfrukter och höstsvamp samt buljongkokt ris (G+L)
VEG) FRANSK VEGGOGRYTA med veggobites vitt vin, rotfrukter och höstsvamp samt buljongkokt ris (G+L)

ONSDAG 7/10
1) FISKGRATÄNG MED FRASIGT ÖRT & PERSILJETÄCKE fiskfilé i gräddig vitvinssås, grönsaker samt dillslungad kulpotatis
2) FLÄSKKARRÉ BOMBAY helstekt med curry, indiska grönsaker samt krämig gurksalsa och basmatiris (G+L)
3) GRÄDDSTUVADE MAKARONER med bräckt falukorv och smakrik tomat och salladslöks-salsa samt äggröra
VEG) GRÄDDSTUVADE MAKARONER med vegetarisk korv och smakrik tomat och salladslöksalsa samt äggröra

TORSDAG 8/10
1) THAILÄNDSK SMAKRIK KYCKLINGSOPPA med kokos och grönsaker samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) WALLENBERGARE fina kalvfärsbiffar med rivebröd samt, gräddsås, gröna ärtor, rårörda lingon och potatismos (L)
3) PYTT I PANNA parkens egen tärnade pytt med nöt & fläskkött samt inlagda rödbetor och stekt ägg (G+L)
VEG) VEGETARISK PYTT I PANNA parkens egen pytt på potatis, fetaost, grönsaker samt inlagda rödbetor och stekt ägg (G)

FREDAG 9/10
1) CEVAPCICI smakrika medelhavsjärpar med rostad paprikasås, stekta grönsaker, tzatziki och turkiskt pilaffris (G)
2) PERSILJA & SVAMPBAKAD KYCKLINGFILÉ frasig kyckling, serveras med grönsaksalsa & rosmarinstekt klyftpotatis (G+L)
3) SPAGHETTI BOLOGNESE italiensk köttfärssås med basilika och oregano toppad med parmesanost
VEG) SPAGHETTI BOLOGNESE italiensk vegetarisk färssås med basilika och oregano toppad med parmesanost

VECKANS SALLAD: GREKISKSALLAD MED FETAOST, SOLTORKADE TOMATER & OLIVER SAMT VINEGRETTE DRESSING
VECKANS PASTASALLAD: PASTASALLAD MED BRIEOST, SALAMI, PESTO & RÖDLÖK M.M.


VECKA 41 *** MATTJÄNST ***

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MAT FÖR TISDAG/ONSDAG – LEVERANS MÅNDAG 5/10
1) FLÄSKKOTLETT OSCAR med rödvinssky, bearnaisesås, toppat med räkor & sparris serverat med råstekt potatis (G+L)
2) NASI GORENG indonesisk het rispytt med rökt skinka, kyckling och räkor, wokade grönsaker och stekt ägg (G+L)
3) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
4) PASTAGRATÄNG MEXIKANA med texmex-färs och grönsaker samt smakrik cheddarostsås
5) PANERAD KOLJA med Dansk remouladsås samt grönsaker och dillslungad potatis
6) VEG: PASTAGRATÄNG MEXIKANA med texmex-vegetarisk färs och grönsaker samt smakrik cheddarostsås
7) VEG: HEMLAGADE RAGGMUNKAR med stekt Halloumiost, rårivna morötter och lingonsylt
8) GREKISKSALLAD MED FETAOST, SOLTORKADE TOMATER & OLIVER SAMT VINEGRETTE DRESSING
9) PASTASALLAD MED BRIEOST, SALAMI, PESTO & RÖDLÖK M.M.

MAT FÖR TORSDAG/FREDAG – LEVERANS ONSDAG 7/10
1) WIENERFÄRSLIMPA med mild grönpepparsås samt lingonsylt, herrgårdsgrönsaker och rostade småpotatisar (G+L)
2) DUBBELPANERAD KOTLETT med madeirasås, marinerade haricort verts samt en krämig kantarellrisotto
3) ÖRTAGÅRDSSTEK med gräddskysås, ångade sockerbönor och morotsklyftor samt bearnaisegratinerad potatis (G)
4) FRANSK KALVGRYTA med vitt vin, rotfrukter och höstsvamp samt buljongkokt ris (G+L)
5) ÄRTSOPPA MED RIMMAD FLÄSKBOG samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
6) VEG: ROTSAKSBIFFAR med mild grönpepparsås samt lingonsylt, herrgårdsgrönsaker och rostade småpotatisar (G+L)
7) VEG: FRANSK VEGGOGRYTA med veggobites vitt vin, rotfrukter och höstsvamp samt buljongkokt ris (G+L
8) GREKISKSALLAD MED FETAOST, SOLTORKADE TOMATER & OLIVER SAMT VINEGRETTE DRESSING
9) PASTASALLAD MED BRIEOST, SALAMI, PESTO & RÖDLÖK M.M.

MAT FÖR LÖRDAG/SÖNDAG/MÅNDAG – LEVERANS FREDAG 9/10
1) FISKGRATÄNG MED FRASIGT ÖRT & PERSILJETÄCKE fiskfilé i gräddig vitvinssås, grönsaker samt dillslungad kulpotatis
2) FLÄSKKARRÉ BOMBAY helstekt med curry, indiska grönsaker samt krämig gurksalsa och basmatiris (G+L)
3) GRÄDDSTUVADE MAKARONER med bräckt falukorv och smakrik tomat och salladslöks-salsa samt äggröra
4) WALLENBERGARE fina kalvfärsbiffar med rivebröd samt, gräddsås, gröna ärtor, rårörda lingon och potatismos (L)
5) PYTT I PANNA parkens egen tärnade pytt med nöt & fläskkött samt inlagda rödbetor och stekt ägg (G+L)
6) VEG: GRÄDDSTUVADE MAKARONER med vegetarisk korv och smakrik tomat och salladslöksalsa samt äggröra
7) VEG: VEGETARISK PYTT I PANNA parkens egen pytt på potatis, fetaost, grönsaker samt inlagda rödbetor och stekt ägg (G)
8) GREKISKSALLAD MED FETAOST, SOLTORKADE TOMATER & OLIVER SAMT VINEGRETTE DRESSING
9) PASTASALLAD MED BRIEOST, SALAMI, PESTO & RÖDLÖK M.M.

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55