Lunchmeny

Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 – 14:30

VECKA 5 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

 

Spara/Skriv ut: WORDPDF
G = Glutenfri    L = Låglaktos

MÅNDAG 30/1
1) DANSK SJÖMANSBIFF (skivad potatis, lök, mustig portersky, hackad biff) samt inlagd smörgåsgurka (G+L)
2) SESAMSTEKT JAPANSK KYCKLINGBRÖST med wokade grönsaker och cashewnötter samt apelsinskysås & basmatiris (G+L)
3) FLÄSKFILÉPASTA italiensk krämig sås på fläskfilé, soltorkade tomater, vitlök, rödlök, lagrad ost m.m.
VEG) SESAMSTEKT QUORN med wokade grönsaker och cashewnötter samt apelsinskysås och basmatiris (G+L)V

TISDAG 31/1
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) KINAGRYTA strimlad biff, bambuskott, minimajs och vattenkastanjer m.m. i soja/svampsås samt kokt ris a(G+L)
3) HERRGÅRDSSTEK med smakrik murkelsås och rostade rotfrukter samt krämig fransk potatisgratäng (G)
VEG) KINAGRYTA strimlad biff, bambuskott, minimajs och vattenkastanjer m.m. i soja/svampsås samt kokt ris (G+L)

ONSDAG 1/2
1) SMÖRSTEKT PANGASIUSFILÉ med smakrik dill & romdressing samt ångade primörer, citron och slungad kokpotatis (L)
2) WRETMANS PERSILJEJÄRPAR klassiker med gräddsås, skogsbärssylt och pressgurka samt potatismos (G+L)
3) SPAGHETTI CARBONARA EL CLASSICO med sås på rökt bacon, svamp, grädde, svartpeppar, parmesan och lök
VEG) VEGO CARBONARA EL CLASSICO med sås på fejcon, svamp, grädde, svartpeppar, parmesan och lök

TORSDAG 2/2
1) LYXIG HUMMERSOPPA med räkor, vitfisk, färsk dill och ägg samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) NATTBAKAD SKÅNESTEK äppelspäckad mör karré m gräddskysås, ångade finprimörer samt rostad potatis (G+L)
3) GREKISK MOUSSAKA gratinerad klassiker på skivad potatis, auberginer, zucchini, tomater och nötfärs (G)
VEG) GREKISK MOUSSAKA gratinerad klassiker på skivad potatis, auberginer, zucchini, tomater och vegofärs (L)

FREDAG 3/2
1) GRILLSPETT SOUVLAKI på fläskfilé med paprikasås, tzatziki och grillgrönsaker samt grekisk klyftpotatis (G)
2) GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA parkens egen stuvade ox- och fläskpytt med inlagda rödbetor och stekt ägg (G+L)
3) CURRYPASTA med strimlad kycklinglårfilé, wokade finstrimlade grönsaker i ljuvlig gul currysås
VEG) GRILLSPETT SOUVLAKI på oumph och grönsaker samt paprikasås, tzatziki och grillgrönt och grekisk klyftpotati (G)

VECKANS SALLAD: KYCKLINGKEBAB SALLAD MED RÖDLÖK OCH PAPRIKA M.M. OCH KEBABDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: GREKISK PASTASALLAD MED FETAOST, SOLTORKADE TOMATER OLIVER M.M. SAMT VINEGRETTE

G = Glutenfri    L = Låglaktos

Vi reserverar oss för slutförsäljning

VECKA 6 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

 

Spara/Skriv ut: WORDPDF
G = Glutenfri    L = Låglaktos

MÅNDAG 6/2
1) GREKISK NÖTFÄRSLIMPA serveras med örtrostad potatis och vitlök samt timjanssmaksatt gräddig paprikasås (G+L)
2) KASSLERGRATÄNG AFRICANA med ananas, banan & curry i krämig sås med wokgrönsaker och smakrikt basmatiris (G)
3) PASTA PENNE med smakrik ost och skinksås samt toppad med riven Grana padano och ruccola (L)
VEG) GREKISK VEGOBIFF serveras med örtrostad potatis och vitlök samt timjanssmaksatt gräddig paprikasås (G+L)V

TISDAG 7/2
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) SOTAD MARINERAD KYCKLINGFILÉ med sås på soltorkad tomatsås samt grillgrönsaker och ugnsrostad bakpotatis a(G+L)
3) SKOMAKARLÅDA på tunnskivad rostbiff med rödvinssås, bacon och purjolök samt smörigt potatismos (G+L)
VEG) SKOMAKARLÅDA med veganska pastramiskivor samt rödvinssås, fejcon och purjolök och smörigt potatismos (G+L)

ONSDAG 8/2
1) FISKGRATÄNG BORDELAISE fina fisken m frasigt ost & persiljetäcke, vitvinssås, ångade primörer & dillslungad potatis
2) UNGERSK GULASCHGRYTA mustig köttgryta på högrev, chorizo, paprika och lök m.m. samt smakrikt buljongkokt ris (G+L)
3) PASTAGRATÄNG MEXICANA med smakrik tacofärs och grönsaker samt toppad med krämig cheddarostsås
VEG) UNGERSK GULASCH smakrik vegogryta, på paprika, bönor, vegetariska ”skinkskivor” och lök samt buljongkokt (G+L)

TORSDAG 9/2
1) KLASSISK ÄRTSOPPA MED RIMMAT FLÄSK samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) MEDELHAVSGRATINERAD FALUKORV med ratatouillé (grönsakssalsa) samt parkens krämiga potatiskaka (G)
3) FÅGELBO klassiker på hackad nötfärsbiff med gratinerat mos, svampstuvning, madeirasås och stekt potatis (G+L)
VEG) KLASSISK ÄRTSOPPA MED FRANSKA ÖRTER samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde

FREDAG 10/2
1) CAJUNMARINERAD LÅGTEMPERERAD FLÄSKYTTERFILÉ m. choronsås (röd bearnaise) grillgrönsaker & rostad kulpotatis (G+L)
2) GOTLÄNDSKA ISTERBAND klassiker med inlagda rödbetor samt krämig persiljestuvad potatis och marinerad morot (L)
3) PARKENS KYCKLINGPASTA ALFREDO italiensk pasta med kyckling, paprika, lök, champinjoner och pestosmaksatt gräddsås
VEG) PARKENS VEGETARISKA ALFREDO italiensk pasta med paprika, lök, champinjoner och pestosmaksatt gräddsås

VECKANS SALLAD: AMERIKANSK SALLAD MED RÖKT SKINKA, STRIMLAD OST, MAJS, ANANAS M.M. SAMT THOUSAND ISLAND DRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KRÄMIG PASTASALLAD MED SKALADE RÄKOR, GRÖNA ÄRTOR, CITRON OCH KOKT ÄGG M.M

G = Glutenfri    L = Låglaktos

Vi reserverar oss för slutförsäljning

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55