Veckans Lunchmeny

Veckans Lunchmeny

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 12/8
1) PARISARE SPECIAL smakrik nötfärsbiff med rödbetor, kapris m.m samt löksås, stekt ägg och stekt potatis
2) CURRYKYCKLING marinerad kycklingfilé i krämig gul currysås samt wokade grönsaker och kokt ris (G+L)
3) TORTELLINI TRICOLORE Pasta med skinka och ost i krämig spenat och ostsås

TISDAG 13/8
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) PARKENS JÄGARSCHNITZEL med mustig lingonsås, smörfrästa champinjoner och lök samt ugnsrostad potatis
3) HUSETS KORVGRYTA slantade korvar i chilisås med paprika, lök och champinjoner serverad med kokt ris (G+L)

ONSDAG 14/8
1) HALSTRAD PANGASIUSFILÉ med smörfrästa champinjoner och bacon samt vitvinssås och persiljefräst potatis
2) SVENSK DILLKÖTT på långkokt nötstek i krämig dillsås samt kokt potatis och inlagd gurka (G+L)
3) SPAGHETTI CARBONARA gräddig italiensk sås på strimlad stekt bacon, svartpeppar, vitlök och grädde

TORSDAG 15/8
1) LJUVLIG THAIKYCKLINGSOPPA med citrongräs & färska grönsaker FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & grädde
2) CHILI CON CARNE smakrik mexicansk nötfärsgryta med bönor, majs, paprika m.m samt kokt ris (G+L)
3) PANERAD RÖDSPÄTTAFILÉ med dansk remouladsås, citron, grönsaker och dillslungad potatis

FREDAG 16/8
1) HELSTEKT FLÄSKFILÉ med rosépepparsås, syltad rödlök, haricortsverts samt potatisgratäng (G+L)
2) HERRGÅRDS KYCKLING fylld med bacon och senap m.m samt skysås, grönsaker och buljongkokt ris
3) PASTA FRUTTI DI MARE krämig skaldjurpasta (räkor, musslor, crabfish m.m.) med bladspenat i hummersås

LÖRDAG 17/8 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) HELSTEKT MÖR FLÄSKKARRÉ med grönpepparsås och grönsaker samt råstekt potatis (G+L)
2) SMÅLÄNDSKA ISTERBAND med dillstuvad potatis och inlagda rödbetor

SÖNDAG 18/8 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) KALVJÄRPAR med godaste gräddsåsen, rårörda lingon, ångade grönsaker och perssiljeslungad potatis (G+L)
2) KYCKLING PICCATA MILANESE parmesan panerad kyckling med gräddig tomatsås, gröna ärtor och kokt ris

VECKANS VEGETARISKA: VEGETARISKA ENCHILADAS MED KOKT RIS
VECKANS SALLAD: TONFISKSALLAD MED RHODE ISLAND DRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED SALAMI OCH SOLTORKADE TOMATER M.M.

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 19/8
1) TEX-MEX BIFF smakrik Mexicansk nötfärsbiff med Guacamole och salsa samt stekt grönsaksris (G+L)
2) PESTOMARINERAD KYCKLINGFILÉ med paprikasås, grillade grönsaker samt örtslungad potatis
3) PASTA FRUTTI DI MARE med havets frukter (skaldjur) i krämig dill och hummersås

TISDAG 20/8
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) ÄPPLE & CALVADOSMARINERAD FLÄSKYTTERFILÉ med gräddskysås, äppelmos, grönsaker samt ugnsbakad potatis (G+L)
3) STUVADE MAKARONER med bräckt falukorv och äggröra samt tomatsalsa och ångad broccoli

ONSDAG 21/8
1) SPRÖDBAKAD ALASKAFILÉ med krämig citron och gräslökssås samt ångade grönsaker och dillslungad potatis (L)
2) GREKISKA SOUVLAKI SPETT av kyckling med tzatziki, ratatouille och pilaffris (G)
3) FLÄSKFILÉ PASTA strimlad fläskfilé serveras med wokade grönsaker i asiatisk soja sås

TORSDAG 22/8
1) ÄRTSOPPA MED RIMMAD FLÄSK samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) GRATINERAD FRUKOSTKORV späckad med tomater, lök, senap och bostongurka m.m samt grönsaksalsa och potatismos
3) FARFARS KÖTTFÄRSLIMPA med krämig kantarellsås, bräserade grönsaker, lingonsylt och stekt potatis (G+L)

FREDAG 23/8
1) SVAMPGRATINERAD GRILLKARRÉ med rödvinssås, rostade grillgrönsaker samt råstekt potatis
2) HERRGÅRDS KYCKLING späckad med bacon och Diljonsenap samt skysås, grönsaker och buljongkokt ris (G+L)
3) TORTELLINI TRICOLORE Pasta med skinka och ost i krämig spenat och parmesanostsås

HELGMAT* – LÖRDAG & SÖNDAG 24&25/8 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) UGNSSTEKT LAXFILÉ med vitvinssås, smörslungade grönsaker samt persiljefräst potatis (G+L)
2) GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA parkens egen tärnade pytt med nöt & fläskkött samt inlagda rödbetor och stekt ägg
3) ÖRTAGÅRDSSTEK med godaste grädd-skysåsen, smörfrästa sockerbönor och potatisgratäng

VECKANS VEGETARISKA: VEGETARISKA BIFFAR MED SOLTORKAD TOMATSÅS OCH VARM POTATISSALLAD
VECKANS SALLAD: OST OCH SKINKSALLAD MED THOUSAND ISLAND DRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KRÄMIG PASTA MED TONFISK OCH GRÖNA ÄRTOR M.M.

*) Vi förändrar alternativen för helgen från och med V34. I stället för att ha 2 alternativ Lördag & Söndag, slår vi nu ihop allt till att bara kalla det ”Helgmat”. Vi drar även ner till 3st alternativ, då vi anser att det räcker med tanke på hur volymen av helgmaten brukar se ut.
Detta betyder alltså att man normalt sett väljer 2 av de 3 stycken alternativ som finns för helgen.