Veckans Lunchmeny

Veckans Lunchmeny

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 11/11
1) GRÖNPEPPARBIFFAR med hemlagad rödvinssås, ångkokt broccoli samt persiljeslungad potatis (G+L)
2) CHICKEN A LA KING kycklingpanna med champinjoner, lök, paprika m.m. samt gröna ärtor och amerikanskt ris (G+L)
3) SPAGHETTI CARBONARA krämig sås på bacon, vitlök, grädde, gul lök, svartpeppar samt grana padano ost

TISDAG 12/11
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) KINAGRYTA strimlad fläskfilé, bambuskott, minimajs & vattenkastanjer m.m i smakrik oystersauce samt basmatiris (G+L)
3) RÖDVINSBRÄSSERAD KYCKLINGFILÉ lindade med bacon, serveras med ugnsbakad potatis och pepparrotskräm (G+L)

ONSDAG 13/11
1) PANERADE SPÄTTAFILÉR med krämig skagenröra, citron, sommargrönsaker och purjolöksfräst potatis
2) BRÄSERAD FLÄSKFILÉ med krämig creme fraiche och spenatsås samt grillad tomat & smakrikt svamppilaffris (G+L)
3) SPAGHETTI BOLOGNESE italiensk köttfärssås med basilika och oregano toppad med parmesanost

TORSDAG 14/11
1) HUSETS ÄRTSOPPA med eller utan rimmad fläskbog samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
2) GAMMELDAGS FLÄSKSTEK med madeiraskysås, baconfräst brysselkål och stekt kulpotatis (G+L)
3) GREKISK MOUSSAKA gratäng på skivad potatis, aubergine, zucchini och köttfärssås med krämig ostsås

FREDAG 15/11
1) VILTKRYDDAD FLÄSKKOTLETT med Dijon och kantarellsås samt rostade rotfrukter och råstekt potatis (G+L)
2) NASI GORENG Indonesisk het rispytt med strimlad skinka och kyckling, wokade grönsaker och stekt ägg
3) KYCKLINGPASTA med grillad kycklingfilé, bladspenat, zucchini i krämig Creme fraiche sås

LÖRDAG-SÖNDAG 16/11-17/11 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) FISKARFRUNS FISKGRATÄNG gratäng på vitfisk, lax och räkor och grönsaker samt dillslungad potatis (G+L)
2) ÖRT OCH CITRUSMARINERAD KYCKLINGFILÉ serveras med frisk dragonsås, rostade grönsaker samt pilaffris (G+L)
3) PARKENS KÅLDOLMAR med gräddsås, lingonsylt, grönsaker och kokt potatis (G+L)

VECKANS VEGETARISKA: KOKOS & KIKÄRTSGRYTA MED MORÖTTER, PURJOLÖK, TOMATER SAMT POTATISBOLLAR
VECKANS SALLAD: KYCKLINGKEBAB SALLAD MED RUCCOLA, RÖDLÖK, PAPRIKA M.M. OCH YOGHURT OCH AJVARSÅS
VECKANS PASTASALLAD: MED BRIEOST, PESTO SAMT SOLTORKADE TOMATER & SALAMI M.M.

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 18/11
1) HUSETS WALLENBERGARE med gräddsås, gröna ärtor, lingon och hemslaget potatismos
2) PESTOMARINERAD KYCKLINGFILÉ med smörfrästa grönsaker, soltorkad tomatgräddsås och kokt ris (G+L)
3) PASTA GORGONZOLA med strimlad mör ryggbiff, champinjoner, paprika och lök i krämig sås

TISDAG 19/11
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) UGNSGRILLAD KNAPERSTEKT KARRÉ med vår krämiga svampsås, rostade grönsaker och timjanbakad färskpotatis
3) ITALIENSK KYCKLINGLASAGNE strimlad kyckling, soltorkad tomat, bladspenat, rödlök samt parmesanostsås (G+L)

ONSDAG 20/11
1) HALSTRAD TILAPIAFILÉ med kantarellsås & tärnad rostad bacon samt ångade sockerärtor & persiljeslungad potatis
2) SKÅNSK KALOPS köttgryta på högrev, lök, morötter m.m samt persiljekokt potatis och inlagda rödbetor (G+L)
3) PARKENS PEPPRIGA PASTA med strimlad fläskfilé, sockerärtor m.m. i konjaks- och grönpepparsås

TORSDAG 21/11
1) UNGERSK GULASCHSOPPA samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
2) FALUKORVSGRATÄNG PROVENCAL med skivade tomater, lök och zucchini m.m. samt lagrad ost & potatisgratäng (G+L)
3) GREKISK SCHNITZEL med rostad paprikasås samt grillgrönsaker och turkiskt ris

FREDAG 22/11
1) GRILLTALLRIK med marinerat kycklinglår, grillkarré, kryddig korv samt BBQ-sås, tzatziki och rostade potatis (G)
2) HUSETS GRÄDDSTUVADE PYTT I PANNA med stekta ägg och skivade inlagda rödbetor
3) FALUKORVS PASTA pastaskruvar med krämig korv Stroganoff med tomater, cremefraiche och lök

LÖRDAG-SÖNDAG 23/11 – 24/11 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) SKÄRGÅRDENS STEKTA STRÖMMINGSFILÉ med räk & purjolöksgräddsås samt dillat potatismos & rårörda lingon
2) GRATINERAD FRUKOSTKORV späckad med tomater, bostongurka, mozzarella samt senapssås och lättstekt potatis (G)
3) SOUVLAKI PÅ KYCKLING marinerat kycklingspett med varm örtcremefraichesås samt grillgrönsaker & kokt ris (G+L)

VECKANS VEGETARISKA: VEGETARISK GREKISK MOUSSAKA MED SOJAFÄRS
VECKANS SALLAD: OST OCH SKINKSALLAD
VECKANS PASTASALLAD: GREKISK MED FETAOST, OLIVER OCH SOLTORKAD TOMAT M.M.