Lunchmeny
Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 - 14:30
VECKA 50 *** BUFFÈ
(GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***
MÅNDAG 9/12
1) SIRAPSSTEKTA KÅLDOLMAR med grädd-skysås, rårörda lingon, gröna ärtor och persiljeslungad potatis
2) CHICKEN TANDOORI indisk smakrik kycklingfilé med krispig grönsaksswok och kokt ris
3) SPAGHETTI CARBONARA EL CLASSICO med sås på rökt bacon, grädde, svartpeppar, parmesan, lök och vitlök
VEG) SPAGHETTI CARBONARA EL CLASSICO med sås på vegan bacon, grädde, svartpeppar, parmesan, lök och vitlök
TISDAG 10/12
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) HELSTEKT MÖR FLÄSKKARRÉ med gräddigaste löksåsen samt grönsaker och ugnsbakad potatis
3) SPRÖDPANERAD TILAPIAFILÉ med remouladsås, klyftad citron, ångade grönsaker samt dillslungad potatis
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med grillost , rårivna morötter och lingonsylt
ONSDAG 11/12
1) LAXFILÉ I SAFFRANSSÅS krämig fiskgratäng med purjolök, paprika i krämig saffranssås samt persiljekokt potatis
2) OSTGRATINERADE ENCHILADAS fyllda med tacofärs och faijtasgrönsaker samt salsa Rio Grande och kokt ris
3) GRÄDDSTUVADE MAKARONER med bräckt falukorv och smakrik tomat och salladslöks-salsa samt äggröra
VEG) GRÄDDSTUVADE MAKARONER med vegokorv och smakrik tomat och salladslöks-salsa samt äggröra
TORSDAG 12/12
1) KLASSISK ÄRTSOPPA MED RIMMAT FLÄSK samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) BIFF STROGANOFF strimlad ryggbiff med lök, paprika, tomater samt kokt ris
3) PYTT I PANNA parkens egen tärnade pytt med nöt & fläskkött samt inlagda rödbetor och stekt ägg
VEG) KLASSISK ÄRTSOPPA MED FRANSKA ÖRTER samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
FREDAG 13/12
1) BIFF A LA LINDSTRÖM smakrik färsbiff med rödbeta och kapris m.m. inlagd gurka, skysås, persiljeslungad potatis
2) FLYGANDE JAKOB kycklingpanna med chilisås, banan, jordnötter, bacon och kokt ris
3) PARKENS PEPPRIGA PASTA med strimlad ryggbiff, rödlök, sockerärtor m.m. i konjaks- och grönpepparsås
VEG) BIFF A LA LINDSTRÖM vegofärsbiff med rödbeta och kapris m.m. inlagd gurka, skysås, persiljeslungad potatis
VECKANS SALLAD: GREKISKSALLAD med fetaost, rödlök, soltorkade tomater & oliver samt vinegrette dressing
VECKANS PASTASALLAD: PASTASALLAD med räkor, ägg, gröna ärtor, citron samt rhode island dressing
VECKA 51 *** BUFFÈ
(GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***
MÅNDAG 16/12
1) HACKAD FEMÖRING lantbiff med stekt ägg och stekt lök samt gräddskysås och råstekt potatis
2) SOTAD KYCKLINGFILÉ med kryddig cafe de Parissås, grönsaker och buljongkokt ris
3) PARKEN PEPPRIGA kasslerpasta med strimlad kassler och champinjoner i gräddig grönpepparsås
VEG) VEGO FEMÖRING vegobiff med stekt ägg och stekt lök samt gräddskysås och råstekt potatis
TISDAG 17/12
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) JULTALLRIK julskinka, köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse, revbensspjäll, rödkål, räkomelett & brysselkål
3) FISKGRATÄNG HOLLANDAISE serveras med Hollandaisesås, ångade grönsaker och dillslungad potatis
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med stekt haloumi, rårivna morötter och lingonsylt
ONSDAG 18/12
1) STEKT PANERAD SPÄTTAFILÉ med klassisk västkuströra, ångade grönsaker samt kokt potatis
2) HELSTEKT RAPSGRISKARRÉ späckad med katrinplommon samt mustig skysås, äppelmos och stekt kulpotatis
3) KRÄMIG HET KORVPASTA med tomater, paprika, lök, chili i gräddig sås toppad med ny hackad persilja
VEG) KRÄMIG HET VEGOKORVPASTA med tomater, paprika, lök, chili i gräddig sås toppad med ny hackad persilja
TORSDAG 19/12
1) MUSTIG SKOGSSVAMPSOPPA med krutonger och örter, tunna pannkakor med sylt & vispad grädde
2) JULTALLRIK julskinka, köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse, revbensspjäll, rödkål, räkomelett & brysselkål
3) MOZZARELLA & TOMATSPÄCKAD KYCKLINGFILÉ med örtagårdssås och råstekt potatis
VEG) MUSTIG SKOGSSVAMPSOPPA med krutonger och örter, tunna pannkakor med sylt & vispad grädde
FREDAG 20/12
1) FLÄSKYTTERFILÉ MEDALJONGER med pepprig Madeirasky, toppad med äpple & savojkål samt ugnsbakad potatis
2) SPANSK PAELLA smakrik rispytt med kyckling, kryddig korv, grönsaker, saffran samt stekt ägg
3) KYCKLING & KANTARELLPASTA ljuvlig klassiker med sås på strimlad kyckling och kantareller m.m
VEG) QUORN MEDALJONGER med pepprig Madeirasky, toppad med äpple & savojkål samt ugnsbakad potatis
VECKANS SALLAD: GYROSSALLAD med paprika, rödlök, feferoni m.m samt mild yoghurtdressing
VECKANS PASTASALLAD: ITALIENSK PASTASALLAD med pesto, gröna oliver, salami, mozzarella m.m samt paprikadressing