Lunchmeny

Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 – 14:30

VECKA 33 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 10/8
1) ÖRTBAKAD LAMMSTEK med madeiraskysås, honungslungade grönsaker och persiljestekt delikatesspotatis (G+L)
2) GREKISKA SOUVLAKISPETT på kyckling med krämig paprikasås och gurksalsa, grillgrönsaker samt buljongkokt ris (G+L)
3) LAXPASTA pastafjärilar med krämig sås på strimlad laxfilé och purjolök m.m.
VEG) GREKISKA SOUVLAKISPETT på grönsaker och halloumiost samt paprikasås, gurksalsa och buljongkokt ris (G)

TISDAG 11/8
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) KYCKLING ESCALOPE frasigt panerad kycklingfilé samt smakrik apelsinskysås, sockerbönor och pilaffris (L)
3) SKÅNSK KALOPS köttgryta på högrev, lök, morötter samt persiljekokt potatis och inlagda rödbetor (G+L)
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med helstekta marinerade champinjoner, rårivna morötter och lingonsylt

ONSDAG 12/8
1) OSTPANERAD TILAPIAFILÉ med krämig hummer och tomatsås samt ångade grönsaker och smörstekt skivad potatis (L)
2) KOKOSPANNA MED STRIMLAD FLÄSKYTTERFILÉ och rödlök, Pak choy, wokgrönsaker samt kokosgräddé och basmatiris (G+L)
3) PASTA MED KYCKLINGSÅS strimlad kycklinglår i mustig sås på tomat, grädde, paprika och stekta grönsaker
VEG) OSTPANERAD TILAPIAFILÉ med krämig hummer och tomatsås samt ångade grönsaker och smörstekt skivad potatis (L)

TORSDAG 13/8
1) HUSETS ÄRTSOPPA med rimmad fläskbog samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
2) MANNERSTRÖMS VILDA BIFF Hjort och nötfärsbiff med skogssvampsås, rårörda lingon & ugnsrostade rotfrukter (G+L)
3) KORVGRYTA STROGANOFF med chili, lök, strimlade korvar i sås på creme fraiche, tomat & grädde samt kokt ris (G)
VEG) MANNERSTRÖMS VEGETARISKA BIFF rotfruktsbiffar med skogssvampsås, rårörda lingon & ugnsrostad potatis (G+L)

FREDAG 14/8
1) HELSTEKT FLÄSKFILÉ BLACK AND WHITE med tryffel och bearnaisesås, grillad tomat samt potatisgratäng (G)
2) ÖRTIG KYCKLINGFILÉ kycklingfilé i senap och dragonsås med paprika, lök, och persiljekokt ris (G+L)
3) SPAGHETTI BOLOGNESE italiensk köttfärssås med basilika och oregano toppad med parmesanost
VEG) SPAGHETTI BOLOGNESE italiensk veggofärssås med basilika och oregano toppad med parmesanost (G)

VECKANS SALLAD: KYCKLINGSALLAD MED CURRYDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED BRIEOST, PESTO SAMT SOLTORKADE TOMATER & LUFTTORKAD SKINKA


VECKA 33 *** MATTJÄNST ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MAT FÖR TISDAG/ONSDAG – LEVERANS MÅNDAG 10/8
1) NATTBAKAD ÖRTIG ENTRECOTE med rödvinssky, choronsås, rostade rotfrukter samt ugnsbakad potatis (G+L)
2) TACOGRATÄNG på nötfärs med nachos, majs, paprika, cremefraiche samt picklad rödlök och texmex-ris (G)
3) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
4) BIFF LINDSTRÖM med gräddig skysås och inlagd gurka samt purjoslungad potatis (G+L)
5) LAXPASTA pastafjärilar med krämig sås på strimlad laxfilé och purjolök
6) VEG: LAXPASTA pastafjärilar med krämig sås på strimlad laxfilé och purjolök m.m.
7) VEG: VEGETARISK BIFF LINDSTRÖM med gräddig skysås och inlagd gurka samt purjoslungad potatis
8) KYCKLINGSALLAD MED CURRYDRESSING
9) PASTASALLAD MED BRIEOST, PESTO SAMT SOLTORKADE TOMATER & LUFTTORKAD SKINKA

MAT FÖR TORSDAG/FREDAG – LEVERANS ONSDAG 12/8
1) ÖRTBAKAD LAMMSTEK med madeiraskysås, honungslungade grönsaker och persiljestekt delikatesspotatis (G+L)
2) GREKISKA SOUVLAKISPETT på kyckling med krämig paprikasås och gurksalsa, grillgrönsaker samt buljongkokt ris (G)
3) KYCKLING ESCALOPE frasigt panerad kycklingfilé samt smakrik apelsinskysås, sockerbönor och pilaffris (L)
4) SKÅNSK KALOPS köttgryta på högrev, lök, morötter samt persiljekokt potatis och inlagda rödbetor (G+L)
5) ÄRTSOPPA MED FLÄSK, TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
6) VEG: GREKISKA SOUVLAKISPETT på grönsaker och halloumiost samt paprikasås, gurksalsa och buljongkokt ris (G)
7) VEG: ÄRTSOPPA MED TÄRNADE MORÖTTER, FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
8) KYCKLINGSALLAD MED CURRYDRESSING
9) PASTASALLAD MED BRIEOST, PESTO SAMT SOLTORKADE TOMATER & LUFTTORKAD SKINKA

MAT FÖR LÖRDAG/SÖNDAG/MÅNDAG – LEVERANS FREDAG 14/8
1) OSTPANERAD TILAPIAFILÉ med krämig hummer och tomatsås samt ångade grönsaker och smörstekt skivad potatis (L)
2) KOKOSPANNA MED STRIMLAD FLÄSKYTTERFILÉ och rödlök, Pak choy, wokgrönsaker samt kokosgräddé och basmatiris (G+L)
3) MANNERSTRÖMS VILDA BIFF Hjort och nötfärsbiff med skogssvampsås, rårörda lingon & ugnsrostade rotfrukter (G+L)
4) KORVGRYTA STROGANOFF med chili, lök, strimlade korvar i sås på creme fraiche, tomat & grädde samt kokt ris (G)
5) ÖRTIG KYCKLINGFILÉ kycklingfilé i senap och dragonsås med paprika, lök, cremefraiche och persiljeris (G+L)
6) VEG: OSTPANERAD TILAPIAFILÉ med krämig hummer-tomatsås samt ångade grönsaker och smörstekt skivad potatis (L)
7) VEG: MANNERSTRÖMS VEGETARISKA BIFF rotfruktsbiffar med skogssvampsås, rårörda lingon & ugnsrostad potatis (G+L)
8) KYCKLINGSALLAD MED CURRYDRESSING
9) PASTASALLAD MED BRIEOST, PESTO SAMT SOLTORKADE TOMATER & LUFTTORKAD SKINKA

 

VECKA 34 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 17/8
1) GREKISK MOUSSAKA gratinerad klassiker på skivad potatis, auberginer, zucchini, tomater och nötfärs (G)
2) ÖRTBAKAD KALKONBRÖST med smakrik apelsinskysås samt lättkokta grönsaker och ugnsbakad potatis (G+L)
3) PARKENS PASTAGRATÄNG med tärnad bacon, lök, vitlök, svamp samt tärnade tomater i krämig parmesanostsås
VEG) GREKISK MOUSSAKA gratäng på skivad potatis, aubergine, zucchini och veggiefärs med ostsås (G)

TISDAG 18/8
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) HELSTEKT FRASIG KARRÉ med rosépepparsås och äppelmos samt bräserade grönsaker och persiljeslungad potatis (G+L)
3) ITALIENSK KYCKLINGFILÉ gratinerad kyckling med mozzarella och tomat samt paprikasås och krämig svamprisotto (G)
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med stekt halloumi, rårivna morötter och lingonsylt

ONSDAG 19/8
1) SPRÖDBAKAD KOLJAFILÉ med hollandaisesås samt ugnsbakad rödbeta och andra rotfrukter samt dillad potatis (L)
2) BIFF MED BAMBUSKOTT strimlad biff med bambuskott, champinjoner, lök m.m. i smakrik oystersås och kokt ris (G+L)
3) STUVADE MAKARONER med bräckt falukorv och äggröra samt tomatsalsa och ångade grönsaker (L)
VEG) STUVADE MAKARONER med vegetarisk korv och äggröra samt tomatsalsa och ångade grönsaker (L)

TORSDAG 20/8
1) MINESTRONESOPPA MED RISONI samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
2) PARKENS WALLENBERGARE med gräddsås, lingonsylt, gröna ärtor samt krämigt potatismos (L)
3) UGNSPOCHERAD ALASKAFILÉ med krämig ägg och persiljesås samt ångade grönsaker och dillslungad potatis (G+L)
VEG) MINESTRONESOPPA MED RISONI samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde

FREDAG 21/8
1) PANERAD FLÄSKKOTLETT serverad med skysås och pressgurka samt paprikaslungad kulpotatis (L)
2) SPANSK PAELLA saffransdoftande smakrik rispytt med kyckling och grillad chorizo m.m. samt stekt ägg (G+L)
3) TEX MEX PASTAGRATÄNG med tacokryddad nötfärs och grönsaker samt cheddarostsås
VEG) SPANSK PAELLA saffransdoftande smakrik rispytt med räkor m.m. samt stekt ägg (G+L)

VECKANS SALLAD: KRÄFTSTJÄRTSSALLAD MED RHODE ISLAND DRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED SALAMI, OLIVER, RÖDLÖK OCH SOLTORKADE TOMATER


VECKA 34 *** MATTJÄNST ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MAT FÖR TISDAG/ONSDAG – LEVERANS MÅNDAG 17/8
1) HELSTEKT FLÄSKFILÉ BLACK AND WHITE med tryffel och bearnaisesås, grillad tomat samt råstekt potatis (G+L)
2) ÖRTIG KYCKLINGFILÉ kycklingfilé i senap och dragonsås med rostad paprika och lök m.m. kokt ris (G+L)
3) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
4) UGNSPOCHERAD ALASKAFILÉ med krämig ägg och persiljesås samt ångade grönsaker och dillslungad potatis (G+L)
5) SPAGHETTI BOLOGNESE italiensk köttfärssås med basilika och oregano, toppad med parmesanost
6) VEG: UGNSPOCHERAD ALASKAFILÉ med krämig ägg och persiljesås samt ångade grönsaker och dillslungad potatis (G+L)
7) VEG: VEGETARISK BIFF BLACK AND WHITE med tryffel och bearnaisesås, grillad tomat samt råstekt potatis (G+L)
8) KRÄFTSTJÄRTSSALLAD MED RHODE ISLAND DRESSING
9) PASTASALLAD MED SALAMI, OLIVER, RÖDLÖK OCH SOLTORKADE TOMATER

MAT FÖR TORSDAG/FREDAG – LEVERANS ONSDAG 19/8
1) HELSTEKT FRASIG KARRÉ med rosépepparsås och äppelmos samt bräserade grönsaker och persiljeslungad potatis (G+L)
2) ITALIENSK KYCKLINGFILÉ gratinerad kyckling med mozzarella och tomat samt paprikasås och krämig svamprisotto (G)
3) GREKISK MOUSSAKA gratinerad klassiker på skivad potatis, auberginer, zucchini, tomater och nötfärs (G)
4) ÖRTBAKAD KALKONBRÖST med smakrik apelsinskysås samt lättkokta grönsaker och ugnsbakad potatis (G+L)
5) MINESTRONESOPPA MED RISONI samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
6) VEG: GREKISK MOUSSAKA gratäng på skivad potatis, aubergine, zucchini och veggiefärs med ostsås (G)
7) VEG: MINESTRONESOPPA MED RISONI samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
8) KRÄFTSTJÄRTSSALLAD MED RHODE ISLAND DRESSING
9) PASTASALLAD MED SALAMI, OLIVER, RÖDLÖK OCH SOLTORKADE TOMATER

MAT FÖR LÖRDAG/SÖNDAG/MÅNDAG – LEVERANS FREDAG 21/8
1) SPRÖDBAKAD KOLJAFILÉ med hollandaisesås samt ugnsbakad rödbeta och andra rotfrukter samt dillad potatis (L)
2) BIFF MED BAMBUSKOTT strimlad biff med bambuskott, champinjoner, lök m.m. i smakrik oystersås och kokt ris (G+L)
3) STUVADE MAKARONER med bräckt falukorv och äggröra samt tomatsalsa och ångade grönsaker (L)
4) PARKENS WALLENBERGARE med gräddsås, lingonsylt, gröna ärtor samt krämigt potatismos (L)
5) SPRÖDBAKAD KOLJAFILÉ med hollandaisesås samt ugnsbakad rödbeta och andra rotfrukter samt dillad potatis (L)
6) VEG: STUVADE MAKARONER med vegetarisk korv och äggröra samt tomatsalsa och ångade grönsaker (L)
7) VEG: SPRÖDBAKAD KOLJAFILÉ med hollandaisesås samt ugnsbakad rödbeta och andra rotfrukter samt dillad potatis (L)
8) KRÄFTSTJÄRTSSALLAD MED RHODE ISLAND DRESSING
9) PASTASALLAD MED SALAMI, OLIVER, RÖDLÖK OCH SOLTORKADE TOMATER

 

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55