Lunchmeny

Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 – 14:30

VECKA 23

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 1/6
1) ENGELSK PORTERSTEK med mustig skysås, rostade rotfrukter samt potatisgratäng med purjolök och lagrad ost (G)
2) GREKISKA SOUVLAKISPETT på kyckling med krämig paprikasås och gurksalsa, grillgrönsaker samt buljongkokt ris (G+L)
3) TEX MEX PASTAGRATÄNG med tacokryddad nötfärs och grönsaker samt cheddarostsås
VEG) PASTAGRATÄNG med tacokryddad veggofärs och cheddarostsås

TISDAG 2/6
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) KYCKLING ESCALOPE frasigt panerad kycklingfilé samt smakrik apelsinskysås, sockerbönor och råstekt potatis (G+L)
3) BIFF STROGANOFF strimlad ryggbiff med tomat, lök & chilicrème fraiche samt inlagd gurka & kokt ris (G+L)
VEG) VEGETARISK SCHNITZEL frasigt sojaproteinschnitzel med smakrik apelsinskysås, sockerbönor och råstekt potatis

ONSDAG 3/6
1) SPRÖDBAKAD KOLJAFILÉ med dillsås samt stekta rödbetor och kapris samt rostad potatis
2) KOKOSPANNA MED SKIVAD FLÄSKYTTERFILÉ samt rödlök, Pak choy och spenat samt kokosgräddé och basmatiris (G+L)
3) PASTA MED KYCKLINGSÅS strimlad kycklinglår i mustig sås på tomat, grädde, paprika och stekta grönsaker
VEG) KOKOSPANNA MED QUORN samt rödlök, Pak choy och spenat samt kokosgräddé och basmatiris (G+L)

TORSDAG 4/6
1) HUSETS ÄRTSOPPA med rimmad fläskbog samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
2) MANNERSTRÖMS VILDA BIFF Hjort och nötfärsbiff med skogssvampsås, rårörda lingon & ugnsrostade rotfrukter (G+L)
3) OSTPANERAD TILAPIAFILÉ med krämig hummer och tomatsås samt ångade grönsaker och potatis och blomkålsmos
VEG) HUSETS VEGETARISKA ÄRTSOPPA samt, TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde

FREDAG 5/6
1) PARKENS GODA HÖGREVSBURGARE serveras med varm BBQ-sås, coleslaw, cheddarost och rostade potatisklyftor (G)
2) ÖRTBAKAD KYCKLINGFILÉ med kantarellsås samt smörslungade grönsaker och buljongkokt turkiskt ris (L)
3) SPAGHETTI CARBONARA EL CLASSICO strimlad bacon, lök, vitlök, svamp i krämigaste parmesanostsåsen
VEG) PARKENS GODA VEGOBURGARE serveras med varm BBQ-sås, coleslaw, cheddarost och rostade potatisklyftor (G)

LÖRDAG-SÖNDAG 6/6 – 7/6 (Gäller endast Mattjänst)
1) STEKT TORSKFILÉ med kaviar och gräslökssås samt dillslungad skivad potatis, purjolök och minimorötter (L)
2) ITALIENSK KYCKLINGFILÉ gratinerad med mozzarella och tomat samt krämig svamprisotto (G)
3) PARKENS WALLENBERGARE med gräddskysås, lingonsylt, gröna ärtor och persiljekryddat potatismos (L)
VEG) PARKENS VEGO ”WALLENBERGARE” med gräddskysås, lingonsylt, gröna ärtor och persiljekryddat potatismos (L)

 

VECKANS SALLAD: OST OCH SKINKSALLAD MED THOUSAND ISLAND DRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED BRIEOST, PESTO SAMT SOLTORKADE TOMATER & GRILLAD KYCKLING

VECKA 24

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 8/6
1) GREKISK MOUSSAKA gratäng på skivad potatis, aubergine, zucchini och nötfärssås med krämig ostsås (G)
2) ÖRTBAKAD KALKONBRÖST med smakrik apelsinsås samt lättkokta grönsaker och ugnsbakad potatis (G+L)
3) GORGONZOLAPASTA pasta penne med strimlad fläskfilé och champinjoner i krämig gorgonzolasås
VEG) GORGONZOLAPASTA pasta penne med stekta vegostrimlor och champinjoner i krämig gorgonzolasås (G)

TISDAG 9/6
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) HELSTEKT FRASIG KARRÉ med gräddskysås och äppelmos samt bräserade grönsaker och persiljeslungad potatis (G+L)
3) COQ AU VIN på kycklinginnerfilé med selleri, champinjoner, bacon, morot i mustig rödvinssås samt kokt ris (G+L)
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med stekt fejkon (vegetarisk `bacon`), rårivna morötter och lingonsylt

ONSDAG 10/6
1) UGNSPOCHERAD ALASKAFILÉ med krämig ägg och persiljesås samt ångade grönsaker och dillslungad potatis (G+L)
2) KANTARELL OCH FÄRSKOSTBAKAD KYCKLINGFILÉ med krämig skysås samt balsamicoslungade bönor och potatismos (L)
3) SPAGHETTI BOLOGNESE italiensk köttfärssås med basilika och oregano toppad med parmesanost
VEG) SPAGHETTI BOLOGNESE italiensk sås på vegofärs, morot, lök, selleri och oregano m.m. toppad med parmesanost

TORSDAG 11/6
1) MINESTRONESOPPA MED RISONI samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
2) GREKISKA FÄRSBIFF med gräddig paprikasås samt tzatziki och ugnsrostade rotfrukter (G)
3) BIFF MED BAMBUSKOTT strimlad biff med bambuskott, champinjoner och lök i smakrik oystersås samt kokt ris (G+L)
VEG) MINESTRONESOPPA MED RISONI samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde

FREDAG 12/6
1) PANERAD FLÄSKKOTLETT serverad med skysås och pressgurka samt persiljeslungad kulpotatis (L)
2) SPANSK PAELLA saffransdoftande smakrik rispytt med kyckling och grillad chorzo m.m.samt stekt ägg (G+L)
3) STUVADE MAKARONER med bräckt falukorv och äggröra samt tomatsalsa och ångad broccoli (L)
VEG) STUVADE MAKARONER med vegetarisk korv och äggröra samt tomatsalsa och ångad broccoli (L)

LÖRDAG-SÖNDAG 13/6 – 14/6
1) UGNSBAKAD LAXFILÉ med champinjon och vitvinssås samt ångade grönsaker och citron, smör och dillbakad potatis (L)
2) CURRYKYCKLING marinerad kycklingfilé i krämig gul currysås samt wokade grönsaker och kokt ris (G)
3) PARKENS KÅLPUDDING med gräddsås, lingonsylt, grönsaker och kokt potatis (G+L)
VEG) VEGETARISK KÅLPUDDING med gräddskysås, lingon, grönsaker och kokt potatis (G+L)

 

VECKANS SALLAD: KYCKLINGKEBAB SALLAD MED RUCOLA, RÖDLÖK, PAPRIKA M.M. OCH KEBABDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED TONFISK, KOKT ÄGG OCH GRÖNA ÄRTORL SAMT DILLDRESSING

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55