Lunchmeny

Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 – 14:30

VECKA 19 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut: WORD / PDF
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 10/5
1) WRETMANS OXJÄRPAR klassiker med gräddskysås, ångade primörer, rårörda lingon samt parkens potatismos (G+L)
2) PARMESAN OCH ÖRTSTEKT KYCKLINGBRÖST med rödvinssås, grillgrönsaker och krämig svamprisotto (G)
3) PULLED BEEF PASTA med strimlad smakrik pulled beef i krämig cheddarostsås med bladspenat och karamelliserad lök
VEG) VEGETARISKA BIFFAR med gräddskysås, ångade primörer, rårörda lingon samt parkens potatismos (G+L)

TISDAG 11/5
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) JÄGARSCHNITZEL på fläskytterfilé med kantarell och lingonsås samt ugnsrostade rotsaker och potatis och lök (L)
3) SESAMSTEKT JAPANSK KYCKLINGFILÉ med wokade grönsaker och cashewnötter i sötsursås samt och basmatiris (G+L)
VEG) SESAMSTEKT JAPANSK TOFU med wokade grönsaker och cashewnötter i sötsursås samt och basmatiris (G)

ONSDAG 12/5
1) PANKOPANERAD TILAPIAFILÉ med skagensås, marinerade grönsaker samt potatisstomp m. creme fraiche och persilja
2) KOLGRILLAD BBQ-KARRÉ med cafe de parissås och rostade grönsaker samt ugnsbakad klyftpotatis (G+L)
3) KRYDDIGA KÖTTBULLAR I TOMATSÅS Italienska färsbollar i smakrik sås på tomater och rödlök m.m. samt pasta spiraler
VEG) KRYDDIGA VEGOBULLAR I TOMATSÅS kryddiga vegobullar i smakrik sås på tomater, rödlök m.m. samt pasta spiralera

TORSDAG KRISTI HIMMELFÄRDSDAG 13/5
Lunch serveras ej denna dag, men vi har öppet från kl 12.

FREDAG 14/5
1) ITALIENSK FLÄSKFILÈGRATÄNG med soltorkad tomater, parmesan och vitlök och örter m.m. samt råstekt potatis (G)
2) HUSETS CHILI CON CARNE mexikansk het nötfärsgryta med bönor, majs, paprika samt guacamolekräm och ris (G+L)
3) SPAGHETTI CARBONARA EL CLASSICO med sås på rökt bacon, grädde, svartpeppar, parmesan och lök
VEG) HUSETS CHILI CON QUORN mexikansk het quorngryta med bönor, majs, paprika samt guacamolekräm och ris (G+L)

VECKANS SALLAD: GREKISKSALLAD MED FETAOST, SOLTORKADE TOMATER & OLIVER SAMT VINEGRETTE DRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KRÄMIG PASTASALLAD MED OST, SKINKA OCH ANANAS M.M. SAMT RHODE ISLAND DRESSING

VECKA 20 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut: WORD / PDF
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 17/5
1) GREKISKA FÄRSBIFF med rostad paprikasås samt tzatziki, stekta grönsaker och råstekt grekisk potatis (G)
2) KINAGRYTA strimlad biff, bambuskott, minimajs & vattenkastanjer m.m. i soja/svampsås samt basmatiris (G+L)
3) VÄSTERBOTTENSTUVADE MAKARONER med bräckt falukorv och krämig äggröra samt smakrik grönsakssalsa
VEG) KINAGRYTA champinjoner, bambuskott, minimajs & vattenkastanjer m.m. i soja/svampsås samt basmatiris (G+L)

TISDAG 18/5
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) ÖRTBAKAD LAMMSTEK med gräddig skysås, honungslungade grönsaker och rostad delikatesspotatis (G+L)
3) BACONLINDAD MAJSKYCKLINGFILÉ med kryddig cafe de parissås och herrgårdsgrönsaker samt pilaffris (G+L)
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med stekt halloumiost, rårivna morötter och lingonsylt

ONSDAG 19/5
1) FISKARFRUNS FESKELÅDA gratäng på vitfisk, lax, räkor och grönsaker i krämig hummersås samt dillslungad potatis (G)
2) SMÅLÄNDSKA ISTERBAND klassiker serverade med inlagda rödbetor samt persilje- och senapsstuvade potatisar (L)
3) FLÄSKFILÉPASTA pastaspiraler med strimlad fläskfilé, champinjoner och bladspenat i krämig gorgonzolasås
VEG) VEGETARISK KORV serverad med stekta rödbetor och inlagd gurka samt persilje- och senapsstuvade potatisar (G+L)

TORSDAG 20/5
1) KLASSISK ÄRTSOPPA med rimmad fläskbog samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) NATTBAKAD FRASIG KARRÉ med katrinplommon, gräddig skysås, äppelmos och ugnsrostade rotfrukter och potatis (G+L)
3) LASAGNE AL FORNO på italiensk köttfärssås med krämig ostsås samt vår egna vitkål, tomat och ruccolasallad
VEG) LASAGNE AL FORNO på italiensk vegofärssås med krämig ostsås samt vår egna vitkål, tomat och ruccolasallad

FREDAG 21/5
1) ROSTBIFF PÅ BRISKET tunnskivad mör nötstek, whiskeysås samt bräserade primörer och krämig potatisgratäng (G)
2) COQ AU VIN fransk ragu på kycklinglårfilé m. selleri, svamp, sidfläsk, m.m i mustig rödvinssås samt potatismos (G+L)
3) PARKENS PASTAGRATÄNG med rökt skinka, lök och vitlök samt tärnade tomater i krämig parmesanostsås
VEG) VEGETARISK BIFF med whiskeysås samt bräserade primörer och krämig potatisgratäng (G)

VECKANS SALLAD: GRILLAD KYCKLINGSALLAD MED MANGO/CURRYDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: ITALIENSK PASTASALLAD MED SALAMI, SOLTORKADE TOMATER, BRIEOST M.M.

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55