Lunchmeny

Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 – 14:30

VECKA 15 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut: WORD / PDF
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 12/4
1) ÖRTIGA KALVFÄRSBIFFAR med mörk gräddsås, smörstekta ärtor och kapris samt inlagd gurka och rostad potatis (G+L)
2) SMÅLÄNDSKA ISTERBAND klassiker serverade med inlagda rödbetor samt dillstuvade potatisar a (L)
3) ROSTBIFFS PASTA Pastarör med strimlad rostbiff, champinjoner, paprika och lök i smakrik grönpepparsås
VEG) VEGETARISKA BIFFAR med mörk gräddsås, smörstekta ärtor och kapris samt inlagd gurka & rostad potatis (G+L)

TISDAG 13/4
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) HÖGREVSGRYTA MED PORTER långkokt köttgryta med lök, svamp & rotisar, serverad med potatis & vinbärsgelé (G+L)
3) ITALIENSK KYCKLINGFILÉ bakad med mozzarella, vitlök, oliver och soltorkade tomater samt krämig risotto (G)
VEG) VEGOGRYTA MED PORTER smakrik gryta med lök, svamp, rotisar och vegobites med potatis och vinbärsgelé (G+L)

ONSDAG 14/4
1) FISKGRATÄNG A LA WALEWSKA med hummersås, räkor, crabfish och gratinerat potatismos, gröna ärtor & citron (G)
2) SKÅNESTEK äppelspäckad karré med mustig skysås, äppelmos, smörslungad potatis och andra rotfrukter (G+L)
3) SPAGHETTI CARBONARA EL CLASSICO med rökig bacon, lök, vitlök och svamp i krämigaste parmesanost såsen
VEG) VEGETARISK CARBONARA EL CLASSICO med skogssvamp lök, vitlök och ärtor i krämig parmesanostsåsa

TORSDAG 15/4
1) KLASSISK ÄRTSOPPA med rimmad fläskbog samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) BIFF GRETA tärnad ryggbiff och lök samt stekt potatis och gräddig senapssås, inlagd saltgurka och stekt ägg (G+L)
3) KASSLER AFRICANA med ananas, skivad banan i kokosmjölk och currysås samt wokgrönsaker och paprikaris (G+L)
VEG) VEGETARISK GRETA tärnade rotisar och lök samt stekt potatis, gräddig senapssås, inlagd saltgurka & stekt ägg (G+L)

FREDAG 16/4
1) PANKOPANERAD FLÄSKKOTLETT med madeirasås samt tysk potatis med kapris och gräslök samt gröna bönor (L)
2) TACOGRATÄNG Texmex nötfärsgratäng med paprika, lök, majs, creme fraiche samt salsa, nachos och ris (G)
3) PASTA KORV STROGANOFF pastaspiraler med strimlade korvar och lök i krämig chili, paprika och creme fraichesås
VEG) TACOGRATÄNG Texmex vegofärsgratäng med paprika, lök, majs, creme fraiche samt salsa, nachos och ris (G)

VECKANS SALLAD: RÄKSALLAD MED KOKT ÄGG, GRÖNA ÄRTOR, CITRON SAMT RHODE ISLAND DRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KRÄMIG PASTASALLAD MED GRILLAD KYCKLING, MAJS, ANANAS M.M. SAMT CURRY OCH MANGOSÅS

VECKA 16 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut: WORD / PDF
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 19/4
1) PARKENS PARISARE nötfärsbiffar med rödbetor och kapris, samt stekt ägg, skysås och persiljeslungad potatis (G+L)
2) PARMALINDAD KYCKLINGBRÖST med paprikasås och rostade grönsaker samt saffranskryddat pilaffris (G+L)
3) VÄSTKUSTPASTA med havets frukter samt ångade grönsaker i dill, grädde och hummersås
VEG) PARKENS PARISARE rödbetsbiffar med kapris, samt stekt ägg, skysås och persiljeslungad potatis (G+L)

TISDAG 20/4
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) SVENSK DILLKÖTT på långkokt kalvkött och rotfrukter i krämig dillsås samt kokt potatis och pressgurka (G+L)
3) PICCATA MILANESE parmesanpanerad fläskytterfilé med gräddig tomatgräddsås, gröna ärtor och kokt ris
VEG) PICCATA MILANESE parmesanpanerad aubergin med gräddig tomatgräddsås, gröna ärtor och kokt ris

ONSDAG 21/4
1) FISH AND CHIPS tempurabakad fiskfilé med dansk remouladsås, citron, inlagda grönsaker och friterad klyftpotatis (L)
2) NATTBAKAD VILTKRYDDAD KARRÉ med chasseursås (jägarsås), pressgurka samt rostad potatis & andra rotfrukter (G+L)
3) ITALIENSK KYCKLINGPASTA med strimlad kycklingfilé, soltorkade tomater och grönsaker i krämig parmesan-ostsås
VEG) ITALIENSK PASTA med strimlade vegostrimlor, soltorkade tomater och grönsaker i krämig parmesan-ostsåsa

TORSDAG 22/4
1) LYXIG HUMMERSOPPA med crabfish, färsk dill och kokt ägg samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) CEVAPCICI medelhavsjärpar med örtig creme fraiche sås, ajvarröra, stekta grönsaker och kryddigt ris (G)
3) APELSINMARINERAD BENFRI KOTLETT med gräddig skysås, baconrostade gröna bönor samt råstekt potatis (G+L)
VEG) FALAFEL vegetariska kikärtsbollar med örtig creme fraiche sås, ajvarröra, stekta grönsaker och kryddigt ris (G+L)

FREDAG 23/4
1) GAMMALDAGS SLOTTSSTEK med gräddspetsad skysås, ugnsrostade primörer och fransk potatisgratäng (G)
2) KYCKLINGFILÉ SOUVLAKI marinerad grekisk kyckling med paprikasås, tzatziki, grönsaker och rostade kulpotatisar (G+L)
3) GORGONZOLAPASTA pasta penne med strimlad skinka, bacon och champinjoner i krämig gorgonzolasås
VEG) VEGETARISKA GRÖNSAKSBIFFAR med gräddspetsad skysås, ugnsrostade primörer och fransk potatisgratäng (G)

VECKANS SALLAD: GRILLAD KYCKLINGSALLAD MED MANGO/CURRYDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KRÄMIGA PASTASPIRALER MED BRIEOST, PESTO OCH LUFTTORKAD SKINKA M.M.

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55