Lunchmeny
Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 - 14:30
VECKA 26 *** BUFFÈ
(GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***
Vi reserverar oss för felskrivningar.
MÅNDAG 23/6
1) FARFARS KÖTTFÄRSLIMPA med krämig kantarellsås, bräserade grönsaker, lingonsylt och stekt potatis
2) STEKT KYCKLINGBURGARE lättpanerad saftig kyckling med café de parissås och wokat grönsaksris
3) KEBABPASTA smakrik pasta med skivad nötkebab, lök och tomater i paprika och cremefraiche sås
VEG) STEKT VEGO BURGARE lättpanerad saftig vegoburgare med café de parissås och wokat grönsaksris
TISDAG 24/6
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) PYTT I PANNA parkens egen tärnade pytt med nöt & fläskkött samt inlagda rödbetor och stekt ägg
3) BRÄSERAD TORSKFILÉ med ägg och persiljesås och dillkokt potatis
VEG) PYTT I PANNA parkens egen tärnade vegopytt med fetaost m.m. samt inlagda rödbetor och stekta ägg
ONSDAG 25/6
1) SPRÖDBAKAD SEJFILÉ frasigt panerad fisk med västkustdressing, citron, ångade grönsaker samt gräslökslungad potatis
2) UNGERSK GULASCH mustig köttgryta på fläskgrytbitar, paprika, lök. serverad med buljongkokt ris och creme fraiche
3) SPAGHETTI CARBONARA EL CLASSICO med sås på rökt bacon, grädde, svartpeppar, parmesan och lök
VEG) UNGERSK GULASCH mustig gryta på vegobites, paprika, potatis och lök med buljongkokt ris och creme fraiche
TORSDAG 26/6
1) ITALIENSK MINESTRONESOPPA MED NÖTFÄRS Italiensk smakrik soppa, TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
2) STEKT BAMSEKORV med potatismos, gurkmajonäs, samt rostad lök
3) HERRGÅRDSKYCKLING smakrik kycklingpanna med grädde, kantareller, purjolök, morötter samt kokt ris
VEG) ITALIENSK MINESTRONESOPPA MED VEGOFÄRS Italiensk smakrik soppa, TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
FREDAG 27/6
1) GRILLTALLRIK med grillkarré, grillad kyckling, kryddig korv samt BBQ-sås, coleslaw och råstekt potatis
2) KASSLERGRATÄNG AFRICANA med ananas, banan och curry samt wokade grönsaker och äggstekt ris (fried rice)
3) KYCKLINGPASTA PROVENCE smakrik pasta med strimlad kyckling, champinjoner och paprika i krämig cremefraichesås
VEG) PARKENS VEGOBURGARE med gräddig skysås, rårörda lingon, gröna ärtor och smörigt potatismos
VECKANS SALLAD: GREKISKSALLAD MED GREKISK OST, RÖDLÖK, SOLTORKADE TOMATER & OLIVER SAMT VINEGRETTE DRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KRÄMIG PASTASALLAD MED PESTO, MOZZARELLA, COCKTAILTOMATER OCH LUFTTORKAD SKINKA M.M
VECKA 27 *** BUFFÈ
(GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***
Vi reserverar oss för felskrivningar.
MÅNDAG 30/6
1) HUSETS PANBIFF med gräddskysås, ölstekt gul lök och inlagd skivad gurka samt vårt egna potatismos
2) GREKISK KYCKLINGFILE i ljuvlig sås med fetaost, oliver, vitlök och soltorkade tomater samt kokt ris
3) PARKENS GRÄDDIGA PEPPARPASTA spaghetti med tärnad rostbiff och grönsaker i gräddig pepparsås
VEG) HUSETS VEGOBIFF med gräddskysås, ölstekt gul lök och inlagd skivad gurka samt vårt egna potatismos
TISDAG 1/7
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) TACOGRATÄNG Texmex nötfärsgratäng med paprika, lök, majs, creme fraiche samt guacamolekräm, nachos och ris
3) FISKARFRUNS FESKELÅDA krämig gratäng på sejfilé, laxfilé, grönsaker i dill & pepparrotssås samt kokt potatis
VEG) TACOGRATÄNG Texmex vegofärsgratäng med paprika, lök, majs, creme fraiche samt guacamolekräm, nachos & ris
ONSDAG 2/7
1) FRITERAD FISK panerad friterad fisk med dilldressing, ångade grönsaker samt kokt potatis
2) FLÄSKAKARRE BOMBAY helstekt med indisk currysås, grönsaker samt bearnaisegratinerad potatis
3) PASTAGRATÄNG MEXICANA pastaspiraler med tacofärs och creme fraiche, gratinerade med cheddarost
VEG) FRITERAD FALAFEL panerad vegobollar med dilldressing, ångade grönsaker samt kokt potatis
TORSDAG 3/7
1) KLASSISK ÄRTSOPPA med rimmat fläsk samt Frasiga tunna pannkakor med sylt & vispad grädde
2) MEDELHAVSGRATINERAD FALUKORV med ratatouillé m.m. samt parkens smakrika potatismos
3) KANTARELL OCH FÄRSKOSTBAKAD KYCKLING med krämig skysås samt balsamicoslungade sockerbönor och risotto
VEG) KLASSISK ÄRTSOPPA med franska örter samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
FREDAG 4/7
1) FLÄSKKOTLETT OSCAR med rödvinssky, bearnaisesås, toppat med räkor & sparris serverat med råstekt potatis
2) BROCCOLI OCH BLOMKÅLSGRATÄNG med strimlad skinka och skivad lök samt ostsås och kokt potatis
3) WOKADE ÄGGNUDLAR med strimlad kyckling, wokade asiatiska grönsaker samt sweet chilisås
VEG) BROCCOLI OCH BLOMKÅLSGRATÄNG med skivad lök samt ostsås och kokt potatis
VECKANS SALLAD: kalkonsallad med kalkon, soltorkade tomater, majs, fetaost m.m
VECKANS PASTASALLAD: krämig Pastasallad med tonfisk med kokt ägg och gröna ärtor m.m. samt Rhode island