Lunchmeny

Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 – 14:30

VECKA 10 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut: WORD / PDF
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 8/3
1) GREKISKA FÄRSBIFF med rostad paprikasås samt tzatziki, stekta grönsaker och grekisk potatis (G)
2) SESAMSTEKT JAPANSK KYCKLINGFILÉ med krämig chili och sötsursås samt wokgrönsaker och smakrik basmatiris (G+L)
3) FLÄSKFILÉPASTA pastaspiraler med strimlad fläskfilé, champinjoner och bladspenat i krämig gorgonzolasås
VEG) FRITERADE FALAFEL med rostad paprikasås samt tzatziki, stekta grönsaker och smakrikt basmatiris

TISDAG 9/3
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) ROSTBIFF PÅ BRISKET tunnskivad mör nötstek, whiskeysås samt bräserade primörer och krämig potatisgratäng (G)
3) COQ AU VIN på kycklinglårfilé med selleri, champinjoner, sidfläsk, morot i mustig rödvinssås samt potatismos (G+L)
VEG) VEGETARISKA MUNGOBÖNBIFFAR med whiskeysås samt bräserade primörer och krämig potatisgratäng (G)

ONSDAG 10/3
1) FISKARFRUNS FESKELÅDA gratäng på vitfisk, lax, räkor och grönsaker i krämig hummersås samt dillslungad potatis (G)
2) NATTBAKAD FRASIG KARRÉ med katrinplommon, gräddig skysås och ugnsrostade rotfrukter och potatis (G+L)
3) PASTA KORV STROGANOFF Pasta penne med strimlade korvar, lök, paprika i smakrik chilicreme fraichesås
VEG) PASTA VEGETARISK KORV STROGANOFF pasta med strimlad vegokorv, lök, paprika i smakrik chilicreme fraichesås

TORSDAG 11/3
1) ITALIENSK MINESTRONESOPPA MED PULLED PORK samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
2) FÅGELBO klassiker på hackad nötfärsbiff med gratinerat mos, svampstuvning, rödvinsskysås och stekt potatis (G+L)
3) LASAGNE AL FORNO på italiensk köttfärssås med krämig ostsås samt vår egna vitkål, tomat och ruccolasallad
VEG) LASAGNE AL FORNO på italiensk vegofärssås med krämig ostsås samt vår egna vitkål, tomat och ruccolasallad

FREDAG 12/3
1) HELSTEKT FLÄSKKOTLETT med smakrik trepepparsås, rostade grillgrönsaker samt råstekt potatis (G+L)
2) BACONLINDAD KYCKLINGFILÉ med choronsås (chilibearnaise), stekta grönsaker och krämig svamprisotto (G)
3) PASTA ALFREDO pasta med rökt kalkonkött, soltorkade tomater och grönsaker i smakrik parmesan-cremefraichesås
VEG) VEGE PASTA ALFREDO pasta med skogsvamp, soltorkade tomater och grönsaker smakrik parmesan-cremefraichesås

VECKANS SALLAD: GRILLAD KYCKLINGSALLAD MED MANGO/CURRYDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: ITALIENSK PASTASALLAD MED SALAMI, SOLTORKADE TOMATER, BRIEOST M.M.

VECKA 10 *** MATTJÄNST ***

Skriv ut: WORD / PDF
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MAT FÖR Tisdag, Onsdag –  LEVERANS MÅNDAG 8/3 
1) HELSTEKT FLÄSKFILÉ BLACK AND WHITE med tryffel och bearnaisesås, grillad tomat samt råstekt potatis (G+L)
2) OSTPANERAD TILAPIAFILÉ fina fisken m. krämig hummer-tomatsås samt ångade grönsaker och smakrikt basmatiris
3) TEX MEX PASTAGRATÄNG med tacokryddad nötfärs och grönsaker samt cheddarostsås
4) GAMMALDAGS LAMMSTEK med gräddskysås, rostade rotfrukter och parkens smöriga potatismos (G+L)
5) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
6) VEG: TEX MEX PASTAGRATÄNG med tacokryddad vegofärs och grönsaker samt cheddarostsås
7) VEG: HEMLAGADE RAGGMUNKAR med marinerad stekt tofu, rårivna morötter och lingonsylt (G+L)
8) GRILLAD KYCKLINGSALLAD MED MANGO/CURRYDRESSING
9) ITALIENSK PASTASALLAD MED SALAMI, SOLTORKADE TOMATER, BRIEOST M.M.

MAT FÖR Torsdag, Fredag –  LEVERANS ONSDAG 10/3 
1) GREKISKA FÄRSBIFF med rostad paprikasås samt tzatziki, stekta grönsaker och grekisk potatis (G)
2) SESAMSTEKT JAPANSK KYCKLINGFILÉ med krämig chili och sötsursås samt wokgrönsaker och smakrik basmatiris (G+L)
3) ROSTBIFF PÅ BRISKET tunnskivad mör nötstek, whiskeysås samt bräserade primörer och krämig potatisgratäng (G)
4) COQ AU VIN på kycklinglårfilé med selleri, champinjoner, sidfläsk, morot i mustig rödvinssås samt potatismos (G+L)
5) KLASSISK ÄRTSOPPA MED RIMMAT FLÄSK samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
6) VEG: VEGETARISKA MUNGOBÖNBIFFAR med whiskeysås samt bräserade primörer och krämig potatisgratäng (G)
7) VEG: VEGETARISK ÄRTSOPPA med tärnade morötter samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
8) GRILLAD KYCKLINGSALLAD MED MANGO/CURRYDRESSING
9) ITALIENSK PASTASALLAD MED SALAMI, SOLTORKADE TOMATER, BRIEOST M.M.

MAT FÖR Lördag, Söndag, Måndag –  LEVERANS FREDAG 12/3 
1) FISKARFRUNS FESKELÅDA gratäng på vitfisk, lax, räkor och grönsaker i krämig hummersås samt dillslungad potatis (G)
2) NATTBAKAD FRASIG KARRÉ med katrinplommon, gräddig skysås och ugnsrostade rotfrukter och potatis (G+L)
3) ITALIENSK MINESTRONESOPPA MED PULLED PORK samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
4) FÅGELBO klassiker på hackad nötfärsbiff med gratinerat mos, svampstuvning, rödvinsskysås och stekt potatis (G+L)
5) LASAGNE AL FORNO på italiensk köttfärssås med krämig ostsås samt vår egna vitkål, tomat och ruccolasallad
6) VEG: VEGETARISK KORV STROGANOFF strimlad vegokorv, lök, paprika i chilicreme fraichesås samt kokt ris (G+L)
7) VEG: LASAGNE AL FORNO på italiensk vegofärssås med krämig ostsås samt vår egna vitkål, tomat, ruccolasallad
8) GRILLAD KYCKLINGSALLAD MED MANGO/CURRYDRESSING
9) ITALIENSK PASTASALLAD MED SALAMI, SOLTORKADE TOMATER, BRIEOST M.M.

VECKA 11 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut: WORD / PDF
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 15/3
1) FARFARS KÅLPUDDING serveras med gräddig skysås, lingonsylt, ångade grönsaker samt persiljeslungad potatis (G+L)
2) BRÄCKT FALUKORV med ratatouillé (grönsaksröra) och stekt ägg samt krämig potatisgratäng (G)
3) PARKENS PASTA CARBONARA pennepasta med sås på rökt bacon, champinjoner, grädde, svartpeppar, parmesan och lök
VEG) BRÄCKT VEGETARISK FALUKORV med ratatouillé (grönsaksröra) och stekt ägg samt krämig potatisgratäng (G)

TISDAG 16/3
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) WIENERSCHNITZEL på fläskytterfilé med madeirasås, citron, gröna ärtor och råstekt potatis (L)
3) CHICKEN A LA KING smakrik kycklingpanna med skogschampinjoner, paprika, lök och grädde samt kokt ris (G+L)
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med marinerad stekt tofu, rårivna morötter och lingonsylt (G)

ONSDAG 17/3
1) STEKT MARINERAD STRÖMMING med brynt smörsås, rårörda lingon, citron, grönsaker och parkens potatismos (L)
2) UGNSBAKAD KYCKLINGFILÉ med grekiska smaker i gräddsås på soltorkad tomat, oliver m.m. samt rostad potatis (G+L)
3) SPAGHETTI A LA BOLOGNA kryddig ragu på långkok av biffkött, tomater, lök och andra grönsaker samt riven parmesan
VEG) SPAGHETTI A LA BOLOGNA kryddig ragu på vegofärs, tomater, lök och andra grönsaker samt riven parmesan

TORSDAG 18/3
1) KLASSISK ÄRTSOPPA med långkokt fläskbog samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) PANNBIFF PÅ DOVHJORTFÄRS med rödvinssås, färskost smaksatt med kantareller och vitlöksrostade rotfrukter (G+L)
3) GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA parkens egen tärnade pytt med nöt & fläskkött samt inlagda rödbetor och stekt ägg (L)
VEG) VEGETARISK BIFF med rödvinssås, färskost smaksatt med kantareller och vitlöksrostade rotfrukter (G+L)

FREDAG 19/3
1) GRILLTALLRIK med grillkarré, kycklingklubba, kryddig korv, majskolv samt salsa, coleslaw och klyftpotatis (G+L)
2) GREKISK MOUSSAKA gratinerad klassiker på skivad potatis, auberginer, zucchini, tomater och nötfärs (G)
3) KYCKLINGPASTA PROVENCE smakrik pasta med kyckling, champinjoner m.m. i krämig paprika och örtcremefraichesås
VEG) GREKISK MOUSSAKA gratinerad klassiker på skivad potatis, auberginer, zucchini, tomater och vegetarisk färs (G)

VECKANS SALLAD: OST OCH SKINKSALLAD MED THOUSAND ISLAND DRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KÖKSMÄSTARENS PASTASALLAD MED GRILLAD KYCKLING, FETAOST OCH OLIVER

 

VECKA 11 *** MATTJÄNST ***

Skriv ut: WORD / PDF
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MAT FÖR Tisdag, Onsdag – LEVERANS MÅNDAG 15/3
1) HELSTEKT FLÄSKKOTLETT med smakrik trepepparsås, rostade grillgrönsaker samt råstekt potatis (G+L)
2) BACONLINDAD KYCKLINGFILÉ med cafe de parissås, stekta grönsaker och krämig svamprisotto (G)
3) PANERAD RÖDPÄTTAFILÉ med dansk remouladsås, citron och varm potatissallad
4) RIMMAD BRÄCKT SKINKA med krämig champinjon och senapssås samt ångade primörer och rotmos (G+L)
5) PASTA ALFREDO med rökt kalkonkött, soltorkade tomater och grönsaker i smakrik parmesan-cremefraichesås
6) VEG: VEGE PASTA ALFREDO med skogssvamp, soltorkade tomater och grönsaker smakrik parmesan-cremefraichesås
7) VEG: VEGETARISK BIFF med med smakrik trepepparsås, rostade grillgrönsaker samt råstekt potatis (G+L)
8) OST OCH SKINKSALLAD MED THOUSAND ISLAND DRESSING
9) KÖKSMÄSTARENS PASTASALLAD MED GRILLAD KYCKLING, FETAOST OCH OLIVER

MAT FÖR Torsdag, Fredag – LEVERANS ONSDAG 17/3
1) FARFARS KÅLPUDDING serveras med gräddig skysås, lingonsylt, ångade grönsaker samt persiljeslungad potatis (G+L)
2) BRÄCKT FALUKORV med ratatouillé (grönsaksröra) och stekt ägg samt krämig potatisgratäng (G)
3) WIENERSCHNITZEL på fläskytterfilé med madeirasås, citron, gröna ärtor och råstekt potatis (L)
4) CHICKEN A LA KING smakrik kycklingpanna med skogschampinjoner, paprika, lök och grädde samt kokt ris (G+L)
5) KLASSISK ÄRTSOPPA MED RIMMAT FLÄSK samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
6) VEG: BRÄCKT VEGETARISK FALUKORV med ratatouillé (grönsaksröra) och stekt ägg samt krämig potatisgratäng (G)
7) VEG: HEMLAGADE RAGGMUNKAR med marinerad stekt tofu, rårivna morötter och lingonsylt
8) OST OCH SKINKSALLAD MED THOUSAND ISLAND DRESSING
9) KÖKSMÄSTARENS PASTASALLAD MED GRILLAD KYCKLING, FETAOST OCH OLIVER

MAT FÖR Lördag, Söndag, Måndag – LEVERANS FREDAG 19/3
1) STEKT MARINERAD STRÖMMING med brynt smörsås, rårörda lingon, citron, grönsaker och parkens potatismos (G)
2) UGNSBAKAD KYCKLINGFILÉ med grekiska smaker i gräddsås på soltorkad tomat, oliver m.m. samt buljongkokt ris (G+L)
3) SPAGHETTI A LA BOLOGNA kryddig ragu på långkok av biffkött, tomater, lök och andra grönsaker samt riven parmesan
4) PANNBIFF PÅ DOVHJORTFÄRS med rödvinssås, färskost smaksatt med kantareller och vitlöksrostade rotfrukter (G+L)
5) GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA parkens egen tärnade pytt med nöt & fläskkött samt inlagda rödbetor och stekt ägg (L)
6) VEG: SPAGHETTI A LA BOLOGNA kryddig ragu på vegofärs, tomater, lök och andra grönsaker samt riven parmesan
7) VEG: VEGETARISK BIFF med rödvinssås, färskost smaksatt med kantareller och vitlöksrostade rotfrukter (G+L)
8) OST OCH SKINKSALLAD MED THOUSAND ISLAND DRESSING
9) KÖKSMÄSTARENS PASTASALLAD MED GRILLAD KYCKLING, FETAOST OCH OLIVER

 

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55