Lunchmeny

Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 – 14:30

VECKA 44 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 26/10
1) GRATINERAD FALUKORV med tomat och bostongurka samt strimlad omelett och västerbottenspetsat potatismos (G)
2) HELSTEKT RAPSGRISKARRÉ med katrinplommon samt gräddig skysås, broccoli, äppelmos och ugnsrostad potatis (G+L)
3) PASTA ALFREDO italiensk pasta med strimlad kyckling, soltorkade tomater och grönsaker i krämig parmesanostsås
VEG) PASTA ALFREDO italiensk pasta med strimlad veggobites, soltorkade tomater och grönsaker i parmesanostsås

TISDAG 27/10
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) KANTARELL OCH FÄRSKOSTBAKAD KYCKLINGFILÉ med krämig skysås samt balsamicoslungade sockerbönor och risotto (G)
3) BACONLINDAD KÖTTFÄRSLIMPA med fransk löksås, ångade grönsaker samt lingonsylt och persiljefräst potatis (G+L)
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med helstekta marinerade champinjoner, rårivna morötter och lingonsylt (L)

ONSDAG 28/10
1) UGNSPOCHERAD UERFILÉ fina fisken med krämig ägg, räkor och persiljesås samt grönsaker & dillslungad potatis (G+L)
2) GREKISK MOUSSAKA gratinerad klassiker på skivad potatis, auberginer, zucchini, tomater och nötfärs (G)
3) PASTA TORTELLINI skinkfyllda pastakuddar serveras med strimlad fläskfilé, lök och krämig gorgonzolasås
VEG) GREKISK MOUSSAKA gratinerad klassiker på skivad potatis, auberginer, zucchini, tomater och veggiefärs (G)

TORSDAG 29/10
1) KLASSISK ÄRTSOPPA med långkokt fläskbog samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) FÅGELBO klassiker på hackad nötfärsbiff med gratinerat mos, svampstuvning, rödvinsskysås och stekt potatis (G+L)
3) BIFF MED BAMBUSKOTT strimlad biff med bambuskott, champinjoner, lök m.m. i smakrik oystersås och kokt ris (G+L)
VEG) ÄRTSOPPA med ångkokta tärnade morötter samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde

FREDAG 30/10
1) HELSTEKT FLÄSKFILÉ med champinjon och bladspenatsås samt rostade rotfrukter och lök samt råstekt potatis (G+L)
2) SESAMSTEKT JAPANSK KYCKLINGFILÉ med krämig chili och sötsursås samt wokgrönsaker och smakrik basmatiris (G+L)
3) PARKENS PASTAGRATÄNG med rökt skinka, lök, vitlök, svamp samt tärnade tomater i krämig parmesanostsås
VEG) SESAMSTEKTA VEGGOBOLLAR med krämig chili och sötsursås samt wokgrönsaker och smakrikt basmatiris (G+L)

VECKANS SALLAD: CEASARSALLAD MED GRILLAD KYCKLING, PARMESAN & KRUTONGER, BACON SAMT CEASARDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: ITALIENSK PASTASALLAD MED PEPPARSALAMI, SOLTORKADE TOMATER, LAGRAD OST M.M.


VECKA 44 *** MATTJÄNST ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MAT FÖR TISDAG/ONSDAG – LEVERANS MÅNDAG 26/10
1) HELSTEKT FLÄSKKOTLETT med smakrik trepepparsås, rostade grönsaker samt krämig frestelsepotatis med purjolök (G)
2) HUSETS CHILI CON CARNE mexikansk strimlad biffgryta med bönor, majs, paprika samt guacamoleröra och ris (G+L)
3) BRUNA BÖNOR med rimmat stekt fläsk, ångad broccoli och kokt potatis (G+L)
4) FRASIG SKEPPARTORSK med gammaldags fiskdressing, citron, ärtor & morötter samt potatis och broccolimos
5) SPAGHETTI CARBONARA EL CLASSICO strimlad bacon, lök, vitlök, svamp i krämigaste parmesanost såsen
6) VEG: HUSETS CHILI CON CARNE mexikansk sojafärsgryta med bönor, majs, paprika samt guacamoleröra & kokt ris (G+L)
7) VEG: HEMLAGADE RAGGMUNKAR med helstekta marinerade champinjoner, rårivna morötter och lingonsylt
8) CEASARSALLAD MED GRILLAD KYCKLING, PARMESAN & KRUTONGER, BACON SAMT CEASARDRESSING
9) ITALIENSK PASTASALLAD MED PEPPARSALAMI, SOLTORKADE TOMATER, LAGRAD OST M.M.

MAT FÖR TORSDAG/FREDAG – LEVERANS ONSDAG 28/10
1) GRATINERAD FALUKORV med tomat och bostongurka samt strimlad omelett och västerbottenspetsat potatismos (G)
2) HELSTEKT RAPSGRISKARRÉ med katrinplommon samt gräddig skysås, broccoli, äppelmos och ugnsrostad potatis (G+L)
3) KANTARELL OCH FÄRSKOSTBAKAD KYCKLINGFILÉ med krämig skysås samt balsamicoslungade sockerbönor och risotto (G)
4) BACONLINDAD KÖTTFÄRSLIMPA med fransk löksås, ångade grönsaker samt lingonsylt och persiljefräst potatis (G+L)
5) KLASSISK ÄRTSOPPA med långkokt fläskbog samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
6) VEG: ÄRTSOPPA med ångkokta tärnade morötter samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
7) VEG: PASTA ALFREDO italiensk pasta med strimlad veggobites, soltorkade tomater och grönsaker i parmesanostsås
8) CEASARSALLAD MED GRILLAD KYCKLING, PARMESAN & KRUTONGER, BACON SAMT CEASARDRESSING
9) ITALIENSK PASTASALLAD MED PEPPARSALAMI, SOLTORKADE TOMATER, LAGRAD OST M.M.

MAT FÖR LÖRDAG/SÖNDAG/MÅNDAG – LEVERANS FREDAG 30/10
1) UGNSPOCHERAD UERFILÉ fina fisken med krämig ägg, räkor och persiljesås samt grönsaker & dillslungad potatis (G+L)
2) GREKISK MOUSSAKA gratinerad klassiker på skivad potatis, auberginer, zucchini, tomater och nötfärs (G)
3) FÅGELBO klassiker på hackad nötfärsbiff med gratinerat mos, svampstuvning, rödvinsskysås och stekt potatis (G+L)
4) BIFF MED BAMBUSKOTT strimlad biff med bambuskott, champinjoner, lök m.m. i smakrik oystersås och kokt ris (G+L)
5) PASTA TORTELLINI skinkfyllda pastakuddar serveras med strimlad fläskfilé, lök och krämig gorgonzolasås
6) VEG: GREKISK MOUSSAKA gratinerad klassiker på skivad potatis, auberginer, zucchini, tomater och veggiefärs (G)
7) VEG: UGNSPOCHERAD UERFILÉ fina fisken med ägg, räkor och persiljesås samt grönsaker & dillslungad potatis (G+L)
8) CEASARSALLAD MED GRILLAD KYCKLING, PARMESAN & KRUTONGER, BACON SAMT CEASARDRESSING
9) ITALIENSK PASTASALLAD MED PEPPARSALAMI, SOLTORKADE TOMATER, LAGRAD OST M.M.

 

VECKA 45 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 2/11
1) GRÖNPEPPARBIFF hackad biff med mild grönpepparsås, ångade grönsaker och ugnsrostad delikatesspotatis (G+L)
2) GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA parkens egen tärnade pytt med nöt & fläskkött samt inlagda rödbetor och stekt ägg (L)
3) PASTA CHICKEN CURRY pastaspiraler med strimlad kycklingfilé och wokade grönsaker i krämig gul currysås
VEG) GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA parkens egen tärnade pytt med fetaost m.m. samt inlagda rödbetor och stekt ägg (G)

TISDAG 3/11
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) KÖTTGRYTA ”BOEUF BOURGOGNE” mustig köttgryta på högrev m. champinjoner, sidfläsk, rödvin, lök samt kokt ris (G+L)
3) ÖRTIG SKINKSCHNITZEL med soltorkad tomatsås samt grillgrönsaker och grekisk rostad potatis (L)
VEG) VEGETARISK SCHNITZEL med soltorkad tomatsås samt grillgrönsaker och grekisk rostad potatis (L)

ONSDAG 4/11
1) HALSTRAD TILAPIAFISKFILÉ med skogssvampsås samt smörstekta primörer och gräslöksslungad kulpotatis (L)
2) PARKENS CITTRUSKYCKLING mycket smakrik kycklingfilé med apelsinskysås, wokade grönsaker och basmatiris (G+L)
3) PARKENS PEPPRIGA PASTA med strimlad ryggbiff, purjolök och andra primörer i konjaks- och grönpepparsås
VEG) PARKENS VEGETARISKA TOFU OCH GRÖNSAKSPANNA med apelsin och chilisås samt basmatiris (G+L)

TORSDAG 5/11
1) HUSETS SMAKRIKA KYCKLINGSOPPA med kokosmjölk & wokgrönsaker samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) VILTMARINERAD FLÄSKNOISETTE med kantarellsås, ångad broccoli samt ugnsbakade rotfrukter (G+L)
3) LASAGNE AL FORNO på italiensk köttfärssås med krämig ostsås samt vår egna vitkål, tomat och ruccolasallad
VEG) LASAGNE AL FORNO på italiensk vegofärssås med krämig ostsås samt vår egna vitkål, tomat och ruccolasallad

FREDAG 6/11
1) GRILLTALLRIK med BBQ-karré, grillad kyckling, kryddig korv samt rostad paprikasås, coleslaw och råstekt potatis (G)
2) FLYGANDE JAKOB klassisk kycklingpanna med bacon, jordnötter, banan och smakrik chiligräddsås samt kokt ris (G+L)
3) TORTELLINIGRATÄNG med strimlad fläskfilé, lök, bladspenat vitlök och skogsvamp i krämig gorgonzolasås
VEG) GRILLTALLRIK med vegetarisk korv, biffar etc. samt rostad paprikasås, coleslaw och råstekt potatis (G+L)

VECKANS SALLAD: KEBABSALLAD MED PAPRIKA, RÖDLÖK OCH FEFERONI SAMT MILD YOGHURTDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KRÄMIG PASTASALLAD MED OST, SKINKA OCH ANANAS M.M. SAMT CESARDRESSING


VECKA 45 *** MATTJÄNST ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MAT FÖR TISDAG/ONSDAG – LEVERANS MÅNDAG 2/11
1) HELSTEKT FLÄSKFILÉ med champinjon och bladspenatsås samt rostade rotfrukter och lök samt råstekt potatis (G+L)
2) SESAMSTEKT JAPANSK KYCKLINGFILÉ med krämig chili och sötsursås samt wokgrönsaker och smakrik basmatiris (G+L)
3) PARKENS PASTAGRATÄNG med rökt skinka, lök, vitlök, svamp samt tärnade tomater i krämig parmesanostsås
4) SKÄRGÅRDENS STEKTA STRÖMMINGSFILÉ m. kaviar & purjolöksgräddsås samt dillspetsat potatismos & rårörda lingon (L)
5) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
6) VEG: SESAMSTEKTA VEGGOBOLLAR med krämig chili och sötsursås samt wokgrönsaker och smakrikt basmatiris (G+L)
7) VEG: HEMLAGADE RAGGMUNKAR med helstekta marinerade champinjoner, rårivna morötter och lingonsylt (L)
8) KEBABSALLAD MED PAPRIKA, RÖDLÖK OCH FEFERONI SAMT MILD YOGHURTDRESSING
9) KRÄMIG PASTASALLAD MED OST, SKINKA OCH ANANAS M.M. SAMT CESARDRESSING

MAT FÖR TORSDAG/FREDAG – LEVERANS ONSDAG 4/11
1) GRÖNPEPPARBIFF hackad biff med mild grönpepparsås, ångade grönsaker och ugnsrostad delikatesspotatis (G+L)
2) GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA parkens egen tärnade pytt med nöt & fläskkött samt inlagda rödbetor och stekt ägg (L)
3) KÖTTGRYTA ”BOEUF BOURGOGNE” mustig köttgryta på högrev m. champinjoner, sidfläsk, rödvin, lök samt kokt ris (G+L)
4) ÖRTIG SKINKSCHNITZEL med soltorkad tomatsås samt grillgrönsaker och grekisk rostad potatis (L)
5) HUSETS SMAKRIKA KYCKLINGSOPPA med kokosmjölk & wokgrönsaker samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
6) VEG: GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA parkens egen tärnade pytt med fetaost m.m. samt rödbetor och stekt ägg (G+L)
7) VEG: VEGETARISK SCHNITZEL med soltorkad tomatsås samt grillgrönsaker och grekisk rostad potatis (G+L)
8) KEBABSALLAD MED PAPRIKA, RÖDLÖK OCH FEFERONI SAMT MILD YOGHURTDRESSING
9) KRÄMIG PASTASALLAD MED OST, SKINKA OCH ANANAS M.M. SAMT CESARDRESSING

MAT FÖR LÖRDAG/SÖNDAG/MÅNDAG – LEVERANS FREDAG 6/11
1) HALSTRAD TILAPIAFISKFILÉ med skogssvampsås samt smörstekta primörer och gräslöksslungad kulpotatis (L)
2) PARKENS CITTRUSKYCKLING mycket smakrik kycklingfilé med apelsinskysås, wokade grönsaker och basmatiris (G+L)
3) VILTMARINERAD FLÄSKNOISETTE med skogssvampsås, ångad broccoli samt ugnsbakade rotfrukter (G+L)
4) LASAGNE AL FORNO på italiensk köttfärssås med krämig ostsås samt vår egna vitkål, tomat och ruccolasallad
5) HUSETS GAMMALDAGS KÖTTBULLAR med gräddig sås, ångade grönsaker och potatismos (G+L)
6) VEG: PARKENS VEGETARISKA TOFU OCH GRÖNSAKSPANNA med apelsin och chilisås samt basmatiris (G+L)
7) VEG: LASAGNE AL FORNO på vegofärssås med krämig ostsås samt vår egna vitkål, tomat och ruccolasallad
8) KEBABSALLAD MED PAPRIKA, RÖDLÖK OCH FEFERONI SAMT MILD YOGHURTDRESSING
9) KRÄMIG PASTASALLAD MED OST, SKINKA OCH ANANAS M.M. SAMT CESARDRESSING

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55