Veckans Lunchmeny

Veckans Lunchmeny

Skriv ut

MÅNDAG 18/2
1) FÄRSFYLLDA OXRULLADER underbara rullader serveras m. gräddsås på kalvsky, haricots verts & persiljekokt potatis
2) HUSETS FISKRATÄNG med gräddig citron/dill sås samt nykokta gröna ärtor, citronklyfta och potatispuré
3) PASTA FUSILLI CARBONARA italiensk sås på bacon, lök, vitlök i parmesanostsås

TISDAG 19/2
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) GAMMELDAGS KÖTTFÄRSLIMPA klassisk nötfärslimpa med husets brunsås, lingonsylt samt kokt potatis
3) PANERAD STILLAHAVSFLUNDRA med vår härliga Öckerösås, ångkokta grönsaker samt smörslungad potatis

ONSDAG 20/2
1) BOSTONBIFFAR matiga biffar med paprika & bostongurka, vår hemslagna choronsås och klyftpotatis
2) NORSK SEJFILÉ fina fisken serveras med hollandaisesås samt ljuvlig ljummen & syrlig grönsaks och potatissallad
3) FLÄSKFILÉPASTA gräddig sås på champinjoner, purjolök, paprika m.m samt lagrad ost

TORSDAG 21/2
1) KLASSISK ÄRTSOPPA med långkokt fläskbog samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) SKÅNSK KALOPS härlig kryddpeppardoftande nötgryta serveras med skivade rödbetor och kokt potatis
3) PASTAGRATÄNG PASTITSIO Greklands svar på lasagne, pennepasta, nötfärssås med tomater gratinerad med ostsås

FREDAG 22/2 (Efterrätt: SOCKERMUNK)
1) STEKT FLÄSKNOISETTE med ljuvlig kantarell och champinjonsås, ångade haricorts verts samt ugnsrostade potatisar
2) KYCKLINGFILÉ INDIANA med sås på kokosmjölk & kerala curry samt wokgrönsaker och basmatiris
3) SKAGENPASTA härlig rätt med havets läckerheter i smakrik dill & hummersås+

LÖRDAG 23/2 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) PANKOPANERAD FISKFILÉ frasigt panerad fisk med små dillslungade potatisar samt skarpsås och grönsaker
2) KALVJÄRPAR med klassisk kalskysås, grönsaker och rostade potatisar

SÖNDAG 24/2 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) UGNSBAKAD KYCKLINGFILÉ serveras med bearnaisesås och vår egna potatisgratäng
2) STEKT TJOCKKORV mumsig korv serveras med senapssås, grönsaker samt potatismos

VECKANS SALLAD: OST & SKINKSALLAD MED ÄGG, MAJS, PAPRIKA M.M SAMT RHODE ISLAND DRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED TONFISK, KOKT ÄGG. DILL & PLOMMONTOMAT M.M SERVERAS MED DILLDRESSING

Skriv ut

MÅNDAG 25/2
1) SVENSK DILLKÖTT på långkokt nötstek i krämig dillsås samt nykokt potatis och inlagd gurka
2) CHICKEN GORGONZOLA svensk kyckling i gräddig gorgonzolasås, grillgrönsaker & ugnsbakad potatis
3) CHEF´S PASTA med strimlad italiensk skinka, champinjoner, rödlök m.m i ljuvlig brocolli och ostsås

TISDAG 26/2
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) LANTLIGA NÖTFÄRSBIFFAR med champinjonstuvning, bearnaisesås och råstekt potatis
3) PASTA POLLO med marinerad kycklingfile i krämig champinjon och paprikasås

ONSDAG 27/2
1) KALVFÄRSLIMPA med svart vinbärsgelé, kantarellsås och stekt timjanpotatis
2) FISH AND CHIPS friterad kolja med remouladsås, citronklyfta, grönsaker samt klyftpotatis
3) PASTA MILANO pasta penne med strimlad Milanosalami, gräddig soltorkad tomatssås och oliver m.m

TORSDAG 28/2
1) LYXIG SPENATSOPPA med skalade räkor och ägghalva FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) MARINERADE KYCKLINGSPETT med cafe de parissås, baconrostade haricortvertes och klyftad potatis
3) KEBABPANNA strimlad gyros & medelhavsgrönsaker, gurkyoughurt samt persiljekryddad cous cous

FREDAG 1/3
Efterrätt till alla våra gäster idag (CHOKLAD DOTS)
1) GRILLTALLRIK kolgrillad bratwurst, grillkarré, kycklingvingar & hickorysås samt ugnsbakad potatis & coleslaw
2) HALSTRAD TILAPIAFILÉ fina fisken toppad med bacon & purjolök, vitvinssås, citron samt kokt potatis
3) MACARONI CHEESE klassisk makaronipudding med italiensk köttfärs och kryddig ost

LÖRDAG 2/3 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) SKÅNESTEK äpplespäckad karré med skysås, äppelmos samt ugnsbakad potatis & grönsaker
2) GREKISK KYCKLINGFILÉ i ljuvlig sås med fetaost, oliver, vitlök och soltorkade tomater samt kokt ris

SÖNDAG 3/3 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) ÖRTSTEKT KALKONBRÖSTFILÉ med grönpepparsås samt smörstekt potatis och grönsaker
2) SMÖRSTEKT STRÖMMING med dill och citrussmörsås samt ångade grönsaker och potatismos

VECKANS SALLAD: KYCKLINGSALLAD MED MILD MANGO/CURRYDRESSING.
VECKANS PASTASALLAD: GREKISK MED FETAOST, OLIVER, SOLTORKADE TOMATER M.M SAMT ÖRTVINIGRETTE.

Skriv ut

MÅNDAG 4/3
1) PARKENS GAMMELDAGS KÖTTBULLAR med gräddsås, lingonsylt, ångkokta grönsaker samt potatismos
2) CRISPPANERAD TORSKFILÉ frasig fisk med dilldressing, smörkokt potatis, citron & grönsaker
3) PASTA CHICKEN CURRY strimlad wokade kycklinglår i krämig sås på asiatisk currysås och strimlade grönsaker

TISDAG 5/3
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) JÄGARSCHNITZEL lingongräddsås, smörfrästa champinjoner och lök samt ugnsrostad potatis
3) STEKT SVENSK KYCKLINGFILÉ med rostad paprikasås, vitlöksrostade grönsaker samt buljongkokt ris

ONSDAG 6/3
1) UNGERSK GULACHGRYTA värmande nötköttgryta med paprika, lök och tomat m.m i smakrik sås & kokt ris
2) FISKARFRUNS FISKGRATÄNG gratäng på torskfilé, gräddfil, ägg, persilja, pepparrot & senap m.m & kokt potatis
3) SPAGHETTI CARBONARA krämig sås på bacon, vitlök, grädde, gul lök, svartpeppar samt grana padano ost

TORSDAG 7/3
1) SVAMPSOPPA gräddig soppa med blandade svampar m.m samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
2) SKÅNESTEK äppelspäckad fläskkarré med äppelmos samt gräddsås och kokt smörpotatis
3) STUVADE MAKARONER med skivad bräckt falukorv samt frisk tomat & löksalsa

FREDAG 8/3 (Efterrätt: MANGOMOUSSE)
1) HELSTEKT FLÄSKFILÉ med murkelsås, rostade grönsaker och vår egna krämiga potatisgratäng
2) OSTGRATINERAD ENCHILADAS fyllda med tacofärs och fajitagrönsaker samt salsa rio grande och kokt ris
3) PASTA MARINARA klassisk pastarätt med havets frukter i krämig skaldjurssås och färsk dill

LÖRDAG 9/3 (Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) SPRÖDBAKAD SEJFILÉ med remouladsås, ångade grönsaker samt dillkokt potatis
2) ÖRTAGÅRDSSTEK skivad stek med gräddig svampsås, stekta grönsaker och stekt potatis

SÖNDAG 10/3 (Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) BIFF LINDSTRÖM med brunsås samt smörkokt potatis & ångkokta grönsaker
2) CURRYKYCKLING marinerad kycklingfilé i krämig gul currysås samt wokade grönsaker & kokt ris

VECKANS SALLAD: CEASARSALLAD MED GRILLAD KYCKLING, PARMESAN OCH KRUTONGER SAMT CEASARDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED BRIEOST, SALAMI, PESTO & SOLTORKADE TOMATER M.M.