Lunchmeny

Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 – 14:30

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

 

MÅNDAG 6/4
1) CEVAPCICI orientaliska färsjärpar med ajvarsås, gurkyoughurt och smakrikt pilaffris (G)
2) SKÅNSK KALOPS köttgryta på högrev, lök, morötter samt persiljekokt potatis och inlagda rödbetor (G+L)
3) SPAGHETTI MARINARA klassisk pastarätt med havets frukter i krämig skaldjurssås med färsk dill
VEG) SPAGHETTI MARINARA klassisk pastarätt med havets frukter i krämig skaldjurssås med färsk dill

TISDAG 7/4
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) FÄRSKOSTFYLLD KYCKLINGBRÖST med sås på soltorkade tomater och bakad potatis och andra rotsaker (G)
3) GREKISK SCHNITZEL på benfri kotlett med rostad paprikasås samt grillgrönsaker och turkiskt ris (L)
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med stekt halloumiost, rårivna morötter och lingonsylt (L)

ONSDAG 8/4
1) HALSTRAD TILAPIAFILÉ med skogssvamp & löksås samt ångade grönsaker & persiljeslungad potatis (G+L)
2) BURRITOS MED KÖTTFÄRS gratinerad med Salsa de pepino och amerikanskt ris med majs
3) FALUKORVS PASTA pastaskruvar med krämig korv Stroganoff med tomater, cremefraiche och lök
VEG) BURRITOS MED VEGGIEFÄRS gratinerad med Salsa de pepino och amerikanskt ris med majs

TORSDAG 9/4
1) HUSETS ÄRTSOPPA MED TÄRNAT FLÄSK samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
2) DANSKA HACKEBIFFAR med löksås, stekt ägg och persiljestekt potatis (G+L)
3) UGNSGRILLADE MAJSKYCKLINGLÅR med Café de parissås och rostade grönsaker samt buljongkokt ris (G+L)
VEG) RÖDBETSBIFFAR med löksås, stekt ägg och persiljestekt potatis (G+L)

FREDAG 10/4 (Gäller endast mattjänst)
1) BBQ-KRYDDAD KARRÉ med grillsås, gurksalsa och rostad potatis samt picklad rödlök och morot (G)
2) HUSETS GRÄDDSTUVADE PYTT I PANNA med stekta ägg och skivade inlagda rödbetor (L)
3) PASTA POLLO AGLIO med kyckling, spenat och soltorkade tomater i vitlökssås
VEG) VEGETARISK BBQ-BIFF med grillsås, gurksalsa och rostad potatis samt picklad rödlök och morot (G)

LÖRDAG-SÖNDAG 11/4 – 12/4 (Gäller endast mattjänst)
1) RÄKGRATINERAD ALASKAFILÉ fiskgratäng med räkor, grön sparris och hummersås samt dillpotatis
2) PESTOMARINERAD KYCKLINGFILÉ med smörfrästa grönsaker, soltorkad tomatgräddsås och kokt ris (G+L)
3) STUVADE MAKARONER med gammaldags köttbullar i brunsås samt tomatröra och sockerbönor (L)
VEG) STUVADE MAKARONER med vegetariska köttbullar i brunsås samt tomatröra och sockerbönor (L)

VECKANS SALLAD: CEASARSALLAD MED GRILLAD KYCKLINGBRÖST, PARMESAN OCH KRUTONGER SAMT CEASARDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED SALAMI, RÖDLÖK OCH SOLTORKADE TOMATER

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

 

TISDAG 14/4
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med stekt sidfläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) UGNSBAKAD MARINERAD KYCKLINGFILÉ med krämig citron och persiljesås samt grillad tomat och buljongkokt ris (G+L)
3) HELSTEKT RAPSGRISKARRÉ med katrinplommon samt mustig skysås, äppelmos och stekt kulpotatis (G+L)
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med vegetariskt ”bacon”, rårivna morötter och lingonsylt (L)

ONSDAG 15/4
1) FRASIG KOLJAFILÉ med dill och citronsås, ångade ärtor och skivade morötter samt gräslöksslungad potatis (L)
2) HÖGREVSBURGARE serverad med bacon och mozzarellaost samt coleslaw, chilisås och klyftad potatis (G)
3) SPAGHETTI CARBONARA EL CLASSICO strimlad bacon, lök, vitlök, svamp i krämigaste parmesanost såsen
VEG) VEGETARISKA BURGARE serverad med champinjoner och mozzarella samt coleslaw, chilisås och klyftpotatis (G)

TORSDAG 16/4
1) LYXIG HUMMERSOPPA med räkor, färsk dill och kokt ägg samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) KASSLERGRATÄNG AFRICANA med skivad banan och ananas samt krämig kokos/currysås och paprikafräst ris (G)
3) FEMÖRING Hackebiff med stekt löksymfoni och stekt ägg, gräddskysås och örtbakad potatis (G+L)
VEG) LYXIG HUMMERSOPPA med räkor, färsk dill och kokt ägg samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde

FREDAG 17/4
1) SKOMAKARLÅDA skivad långkokt rostbiff med rödvinssås, bacon och purjolök samt persiljespetsat potatismos (G+L)
2) SPANSK PAELLA med strimlad kyckling, chorizo, grönsaker och saffran samt tryffeldipsås och stekt ägg (G)
3) LAXPASTA Tricolorepasta med rökt laxfilé, bladspenat och andra grönsaker i krämig sås
VEG) VEGETARISK SPANSK PAELLA med paprika, kronärtskocka, sojabönor, saffran m.m. samt tryffeldip och stekt ägg (G)

LÖRDAG-SÖNDAG 18/4 – 19/4
1) GREMOLATABAKAD SEJFILÉ med vitvinssås och marinerade grönsaker samt purjoslungad potatis (G+L)
2) HELSTEKT FLÄSKYTTERFILÉ med krämig örtagårdssås, herrgårdsgrönsaker och råstekt potatis (G+L)
3) KYCKLING SOUVLAKI marinerade kycklingspett med paprika, lök samt soltorkad tomatssås & kokt medelhavsris (G+L)
VEG) VEGETARISKA GRILLSPETT med halloumi, paprika, zucchini, lök m.m. samt soltorkad tomatssås & kokt medelhavsris (G)

VECKANS SALLAD: GYROSSALLAD MED KEBABDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KÖKSMÄSTARENS SALLAD MED GRILLAD KYCKLING, FETAOST & OLIVER M.M.

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55