Veckans Lunchmeny

Veckans Lunchmeny

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 16/9
1) BIFF LINDSTRÖM lantbiff med rödbetor samt gräddig skysås, stekt ägg, inlagd gurka & persiljestekt potatis (G+L)
2) FLYGANDE JAKOB klassisk kycklingpanna med bacon, jordnötter, banan och smakrik chiligräddsås samt kokt ris
3) LAXPASTA Tricolorepasta med laxfilé, bladspenat och andra grönsaker i krämig sås

TISDAG 17/9
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) SVENSK SKOMAKARLÅDA långbräserad nötstek med bacon, purjolök, rödvinssås och vårt egna potatismos (G+L)
3) PANKOPANERAD FISKFILÉ frasigt panerad fisk med små dillslungade potatisar samt skarpsås & strimlade grönsaker

ONSDAG 18/9
1) GREMOLATABAKAD SEJFILÉ med vitvinssås och medelhavsgrönsaker samt persiljeslungad potatis
2) KYCKLING SOUVLAKI marinerad grillad kycklingklubbfilé med gurksalsa och ratatouille samt kokt medelhavsris (G+L)
3) FLÄSKFILÉPASTA med strimlad fläskfilé och lök m.m. i krämig gorgonzolasås

TORSDAG 19/9
1) KLASSISK ÄRTSOPPA med tärnad bog samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) BACONLINDAD KYCKLINGFILÉ m. Dijon & dragonsås, stekta grönsaker samt ugnsrostad potatis (G+L)
3) KINAGRYTA med strimlad fläskfilé, bambuskott, minimajs, vattenkastanjer m.m. och kokt ris

FREDAG 20/9
1) GRILLTALLRIK med marinerat kycklinglår, grillkarré, kryddig korv samt chilibearnaise och rostade rotfrukter (G+L)
2) GAMMALDAGS KÖTTBULLAR med gräddsås, rårörda lingon, ångade grönsaker och persiljekokt potatis
3) PARKENS MACARONI AND CHEESE pastagratäng med skivade korvar, purjolök och cheddarost m.m.

LÖRDAG-SÖNDAG 21/9-22/9 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) PANERAD TORSKFILÉ med skagensås, sommargrönsaker samt potatismos
2) DILLKÖTTSGRYTA på mörat Oxkött samt skivade inlagd gurka och kokt potatis (G+L)
3) SPAGHETTI BOLOGNESE med Italiensk köttfärssås samt riven Grana Padano ost

VECKANS VEGETARISKA: VEGETARISK PYTT I PANNA MED STEKT ÄGG OCH RÖDBETOR
VECKANS SALLAD: TONFISKSALLAD MED KOKT ÄGG M.M. SAMT RHODE ISLAND
VECKANS PASTASALLAD: MED PESTO, SOLTORKADE TOMATER OCH LUFTTORKAD SKINKA

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 23/9
1) KÅLDOLMAR med gräddsås, lingonsylt, varma grönsaker och persiljeslungad potatis (G+L)
2) KRYDDSOTAD KYCKLINGFILÉ med Café de parissås, wokade grönsaker och buljongkokt ris (G+L)
3) PARKENS PEPPARPASTA Spaghetti med tärnad rostbiff och grönsaker i krämig rosé- och grönpepparsås

TISDAG 24/9
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) ORIENTALISKA JÄRPAR kryddiga nötfärsjärpar med tzatziki, grönsakssalsa samt svamprisotto
3) ÖRTAGÅRDSSTEK örtig fläskstek med lingongräddsås, saltgurka och persiljeslungad potatis (G+L)

ONSDAG 25/9
1) HAVETS WALLENBERGARE med hummersås och ångade grönsaker samt gräslöksslungad potatis
2) HELSTEKT RAPSGRISKARRÉ med katrinplommon samt mustig skysås, äppelmos och rotfruktskaka (G+L)
3) TORTELLINI TRICOLORE Pasta med skinka och ost i krämig spenat och parmesanostsås

TORSDAG 26/9
1) THAILÄNDSK FISKSOPPA med skalade räkor samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) FÅGELBO hackad nötfärsbiff med gratinerat mos, svampstuvning, rödvinssky och rostad potatis (G+L)
3) STUVADE MAKARONER med bräckt Falukorv samt tomat och grönsaksalsa

FREDAG 27/9
1) FLÄSKNOISETTE OSCAR med (bearnaise, räkor, sparris) samt rödvinssås och råstekt potatis (G+L)
2) KASSLERGRATÄNG HAWAII med ananas och curry samt chiligräddsås m.m. och kokt ris
3) KYCKLINGPASTA MILANO grillad skivad kyckling, soltorkade tomater, bladspenat, vitlök, parmesan oliver m.m.

LÖRDAG-SÖNDAG 28/9-29/9 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) SPRÖDBAKAD LAXFILÉ MED PURJO samt remouladsås, sommargrönsaker, citron och dillslungad potatis
2) NATTBAKAD KARRÉ med potatisgratäng, honungsskysås och brysselkål
3) GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA med stekt ägg och skivade inlagda rödbetor (G+L)

VECKANS VEGETARISKA: VEGETARISK SCHNITZEL MED RÖDVINSSKYSÅS, GRÖNA ÄRTOR OCH KLYFTAD POTATIS
VECKANS SALLAD: KYCKLINGSALLAD MED CURRYDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KRÄMIG PASTA MED RÄKOR, CRABFISH, KOKT ÄGG OCH DILL M.M.