Lunchmeny
Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 - 14:30
VECKA 21 *** BUFFÈ
(GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***
Vi reserverar oss för felskrivningar.
MÅNDAG 19/5
1) PARKENS HOVMÄSTARBIFFAR färsbiffar med senap, dill samt skogssvampsås, vinbärsgelé & purjoslungad potatis
2) UGNSGRILLAD KYCKLINGFILÉ med curry och wokgrönsakssås, och paprikaris
3) ROSTBIFF PASTA med champinjoner, paprika och lök i smakrik gräddig gorgonzolasås
VEG) PARKENS MOROTSBIFFAR vegobiffar med skogssvampsås, vinbärsgelé & purjoslungad potatis
TISDAG 20/5
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) LÅNGBAKAD FLÄSKSIDA med balsamicosås, smörslungade höstprimörer och smakrik fransk potatisgratäng
3) UGNSBAKAD SEJFILÉ med krämig currysås på creme fraiche, körsbärstomater, wokgrönsaker samt ris m strimlat ägg
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med halloumi, rårivna morötter och lingonsylt
ONSDAG 21/5
1) UGNSGRATINERAD MANDELFISK med citronsås, ångade grönsaker samt gräslöksslungad potatis
2) GREKISK MOUSSAKA gratinerad klassiker på skivad potatis, auberginer, zucchini, tomater och nötfärs
3) PASTA CAPRICOSA med rökt skinka, champinjoner, purjolök och tärnade tomater i örtig ostsås
VEG) GREKISK MOUSSAKA gratinerad klassiker på skivad potatis, auberginer, zucchini, tomater och vegofärs
TORSDAG 22/5
1) KLASSISK ÄRTSOPPA med rimmat fläsk samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) GRATINERAD KASSLER med svampstuvning, serveras med grönsaker och stekt potatis
3) TACOGRATÄNG Texmex nötfärsgratäng med paprika, lök, majs, creme fraiche samt salsa, nachos och kokt ris
VEG) KLASSISK ÄRTSOPPA med franska örter samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
FREDAG 23/5
1) MARINERADE GRILLSPETT på fläskfilé med soltorkad tomatsås, tzatziki och grillgrönsaker samt klyftad potatis
2) PANKO & KOKOSPANERAD KYCKLINGFILÉ med sås på curry & kokosmjölk samt strimlade grönsaker och basmatiris
3) PASTA MILANO PENNE PASTA med strimlad salami, gräddig soltorkad tomatssås och oliver m.m
VEG) VEGOKYCKLING med sås på curry & kokosmjölk samt strimlade grönsaker och basmatiris
VECKANS SALLAD: AMERIKANSK SALLAD MED OST, SKINKA, MAJS, ANANAS M.M. SAMT RHODE ISLAND DRESSING
VECKANS PASTASALLAD: ITALIENSK PASTASALLAD MED SALAMI, SOLTORKADE TOMATER, PESTO, SVARTA OLIVER M.M.
VECKA 22 *** BUFFÈ
(GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***
Vi reserverar oss för felskrivningar.
MÅNDAG 26/5
1) PARKENS DANSKA SJÖMANSBIFF hackad nötfärsbiff m. skivad lök, potatis i mörk portersky samt smörgåsgurka
2) UGNSBAKAD MARINERAD KYCKLINGFILÉ med krämig citron och persiljesås samt grillad tomat och buljongkokt ris
3) PASTA INDIANA med strimlad fläskfilé, mango chutney, kokosmjölk, jordnötter m.m
VEG) PARKENS DANSKA SJÖMANSBIFF vegetarisk biff m. skivad lök, potatis i mörk portersky samt smörgåsgurka
TISDAG 27/5
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) NORRLÄNDSK VILTSKAVSPANNA m. kantareller, grönsaker m.m. samt rårörda lingon & timjanrostad potatis
3) FISKGRATÄNG WALEWSKA med hummersås, skalade räkor och gratinerat potatismos, gröna ärtor & citron
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med Halloumi , rårivna morötter och lingonsylt
ONSDAG 28/5
1) PANERAD RÖDSPÄTTAFILÉ med klassisk remouladsås, grönsaker, citron samt dillslungad potatis
2) NATTBAKAD OXBRINGA möraste köttet med svamp och senapssås, sockerbönor samt vårt egna rotmos
3) OXFILÉPASTA Pastarör med strimlad oxfilé, champinjoner, tomater och lök i smakrik gorgonzolasås
VEG) STEKT QUORN med klassisk remouladsås, grönsaker, citron samt dillslungad potatis
KRISTI HIMMELSFÄRDSDAG 29/5
VI SERVERAR INGEN DAGENS LUNCH IDAG MEN VI HAR ÖPPPET MELLAN KL 12-20
FREDAG 30/5
1) BRÄSERAD FLÄSKYTTERFILÉ med krämig crème fraiche och spenatsås samt grillad tomat & smakrikt svamppilaffris
2) STEKT LUNCHKORV med persiljestuvade grönsaker samt smörstekt potatis
3) KYCKLINGPASTA ALFREDO med strimlad kyckling, champinjoner, grädde, vitlök i krämig ostsås
VEG) STEKT VEGOKORV med persiljestuvade grönsaker samt smörstekt potatis
VECKANS SALLAD: KYCKLINGSALLAD med ananas, körsbärstomater m.m. och mango/currydressing
VECKANS PASTASALLAD: GREKISK PASTASALLAD med fetaost, soltorkade tomater, oliver mm samt örtvinegrett