Veckans Lunchmeny

Veckans Lunchmeny

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 20/1
1) GRÖNPEPPARBIFFAR med hemlagad rödvinssås, ångkokt broccoli samt ugnsbakad potatis (G+L)
2) SMÅLÄNDSKA ISTERBAND serveras med inlagda skivade rödbetor och klassisk dillstuvad potatis (G)
3) LAXPASTA ostgratinerad pastagratäng med lax och grönsaker

TISDAG 21/1
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) SKÅNSK KALOPS på högrev med rotfrukter och lök samt persiljekokt potatis och inlagda rödbetor (G+L)
3) STUVADE MAKARONER med bräckt falukorv och äggröra samt tomatsalsa och ångad broccoli

ONSDAG 22/1
1) HALSTRAD TILAPIAFILÉ med vitvinssås smaksatt med dill och purjoslungad potatis (L)
2) KINAGRYTA strimlad biff, bambuskott, minimajs & vattenkastanjer i smakrik oystersauce samt basmatiris (G+L)
3) SPAGHETTI BOLOGNESE italiensk köttfärssås med basilika och oregano toppad med parmesanost

TORSDAG 23/1
1) ÄRTSOPPA MED RIMMAD FLÄSK samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) GAMMELDAGS FLÄSKSTEK med madeiraskysås, baconfräst brysselkål och stekt kulpotatis (G+L)
3) CHICKEN A LA KING kycklingpanna med champinjoner, lök, paprika m.m. samt gröna ärtor och amerikanskt ris (G+L)

FREDAG 24/1
1) VILTKRYDDAD FLÄSKKOTLETT med Dijon och kantarellsås samt rostade rotfrukter och råstekt potatis (G+L)
3) GREKISK MOUSSAKA gratäng på skivad potatis, aubergine, zucchini och köttfärssås med krämig ostsås (G)
3) KYCKLINGPASTA med grillad kycklingfilé, bladspenat, zucchini i krämig Creme fraiche sås

LÖRDAG-SÖNDAG 25/1 – 26/1 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) FISKARFRUNS FISKGRATÄNG gratäng på vitfisk, lax och räkor och grönsaker samt dillslungad potatis (G+L)
2) CURRYKYCKLING marinerad kycklingfilé i krämig gul currysås samt wokade grönsaker och kokt ris (G+L)
3) PARKENS KÅLDOLMAR med gräddsås, lingonsylt, grönsaker och kokt potatis (G+L)

VECKANS VEGETARISKA
1) PAJ MED GRILLADE GRÖNSAKER OCH LAGRAD OST
2) VEGETARISKA PANNBIFFAR MED BRUNSÅS, RÅRÖRDA LINGON OCH KOKT POTATIS

VECKANS SALLAD: KYCKLINGKEBAB SALLAD MED RUCCOLA, RÖDLÖK, PAPRIKA M.M. OCH KEBABDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED BRIEOST, PESTO SAMT SOLTORKADE TOMATER & SALAMI M.M.

 

Skriv ut

G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 27/1
1) CEVAPCICI orientaliska färsjärpar med rostad paprikasås, gurkyoughurt och smakrikt pilaffris
2) NORRLÄNDSK VILTSKAVSPANNA m. kantareller, grönsaker m.m. samt rårörda lingon & timjanrostad potatis (G+L)
3) SPAGHETTI MARINARA klassisk pastarätt med havets frukter i krämig skaldjurssås med färsk dill

TISDAG 28/1
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) BRÄSERAD FLÄSKFILÉ med krämig crèmefraiche och spenatsås samt grillad tomat & råstekt potatis (L)
3) GRATINERAD FRUKOSTKORV späckad med tomater, bostongurka, mozzarella samt grönsakssalsa och potatismos (G)

ONSDAG 29/1
1) SPRÖDBAKAD TORSK med dansk remouladsås, citron, ångade grönsaker och dillslungad potatis
2) BURGUNDISK KÖTTGRYTA mustig köttgryta på högrev m. champinjoner, sidfläsk, rödvin, lök m.m. samt kokt ris (G+L)
3) ITALIENSK KYCKLINGLASAGNE strimlad kyckling, soltorkad tomat, bladspenat, rödlök samt parmesanostsås

TORSDAG 30/1
1) LYXIG JORDÄRTSKOCKSSOPPA med räkor, färsk dill och kokt ägg, samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) GREKISK SCHNITZEL med sås på soltorkade tomater samt grillgrönsaker och smakrikt svamppilaffris
3) GRILLAT KYCKLINGBRÖST med bearnaise och rödvinssky samt bakad potatis och rostad blomkål & broccoli (G+L)

FREDAG 31/1
1) GRILLTALLRIK med marinerat kycklinglår, grillkarré, kryddig korv samt BBQ-sås, tzatziki och rostade potatis (G)
2) NASI GORENG indonesisk het rispytt med strimlad skinka och kyckling, wokade grönsaker och stekt ägg
3) PARKENS PEPPRIGA PASTA med strimlad fläskfilé, sockerärtor m.m. i konjaks- och grönpepparsås (L)

LÖRDAG-SÖNDAG 1/2 – 2/2 (OBS! Gäller endast mattjänst-kunder)
1) UGNSGRATINERAD MANDELFISK med räk- och vitvinssås, ångade grönsaker samt gräslöksslungad potatis
2) UGNSGRILLADE KYCKLINGINNERFILÉER med Café de parissås och rostade grönsaker samt buljongkokt ris (G+L)
3) DANSKA HACKEBIFFAR med löksås, stekt ägg och persiljestekt potatis (G+L)

VECKANS VEGETARISKA
1) CHILI CON QUORNE chiligryta på quorn färs, nachos chips med krämig gurkyoughurt och ris (G+L)
2) KOKOS & KIKÄRTSGRYTA med morötter, purjolök, tomater samt potatisbollar (L)

VECKANS SALLAD: KYCKLINGSALLAD MED MANGO/CURRYSÅS
VECKANS PASTASALLAD: GREKISK MED FETAOST, OLIVER OCH SOLTORKAD TOMAT M.M.