Lunchmeny

Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 – 14:30

VECKA 49 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 30/11
1) FARFARS KÅLPUDDING serveras med gräddskysås, rårörda lingon, ångade grönsaker samt persiljekokt potatis (G+L)
2) KORVGRYTA STROGANOFF klassiker med örtig cremefraiche, paprika, chilisås och strimlad lök samt basmatiris (G+L)
3) LAXPASTAGRATÄNG krämig pastagratäng med laxfilé purjolök, vitlök och grön sparris i cheddarost och vitvinssås
VEG) FARFARS KÅLPUDDING på vegofärs med gräddskysås, lingonsylt, ångade grönsaker samt persiljekokt potatis (G+L)

TISDAG 1/12
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) ITALIENSK KYCKLINGFILÉ gratinerad med mozzarella, tomat samt soltorkad tomatsås, grönsaker & rostad potatis (G)
3) SMÅLÄNDSKA ISTERBAND klassiker serveras med inlagda rödbetor samt dillstuvad potatis (L)
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med marinerad stekt tofu och rårivna morötter samt lingonsylt (G+L)

ONSDAG 2/12
1) FISKGRATÄNG WALEWSKA med hummersås, skalade räkor och gratinerat potatismos, gröna ärtor & citron (G+L)
2) SKÅNESTEK ugnsgrillad äppelspäckad karré med mustig skysås, äppelmos, morotsklyftor & smörslungad potatis (G+L)
3) FLÄSKFILÉPASTA med strimlad fläskfilé, lök, champinjoner och bladspenat m.m. i gorgonzolasås
VEG) ROTFRUKTSBIFFAR med smörstekta äpplen samt mustig skysås, grönsaker, äppelmos och stekt kulpotatis

TORSDAG 3/12
1) SKOGSSVAMP OCH KYCKLINGSOPPA samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) APELSINMARINERAD BENFRI KOTLETT med gräddig skysås, baconrostade gröna bönor samt ugnsrostad klyftpotatis (G+L)
3) KINAGRYTA strimlad fläskfilé, bambuskott, minimajs & vattenkastanjer m.m. i soja/svampsås samt basmatiris (G+L)
VEG) SKOGSSVAMP OCH KYCKLINGSOPPA samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde

FREDAG 4/12 
1) FLÄSKFILÉ OSCAR med Madeirasky, bearnaisesås, toppad med räkor & sparris serverad med råstekt potatis (G+L)
2) GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA parkens egen tärnade pytt med inlagda rödbetor och stekt ägg (L)
3) MEXICANSK PASTAGRATÄNG tex-mex kryddad nötfärs med majs m.m, gratinerad med smakrik cheddarostsås
VEG) MEXICANSK PASTAGRATÄNG tex-mex kryddad vegofärs med majs m.m, gratinerad med smakrik cheddarostsås

VECKANS SALLAD: RÄKSALLAD MED KOKT ÄGG, DILL OCH CITRON SAMT THOUSAND ISLAND DRESSING
VECKANS PASTASALLAD: PASTASALLAD MED SALAMI, OLIVER, RÖDLÖK OCH SOLTORKADE TOMATER


VECKA 49 *** MATTJÄNST ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MAT FÖR TISDAG/ONSDAG – LEVERANS MÅNDAG 30/11
1) STEKT FLÄSKNOISETTE med rosépepparsås, sirapstekt brysselkål & morotssymfoni samt rostad delikatesspotatis (G+L)
2) TANDORIKYCKLING med gurkraita, skysås och kryddig blomkål samt smakrikt basmatiris (G)
3) SPAGHETTI GORGONZOLA med strimlad rökt skinka, champinjoner, purjolök och grön sparris i krämig gorgonzolasås
4) FISKGRATÄNG MED MANDEL med hummersås samt ångade grönsaker, citron och dillslungad potatis (G+L)
5) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
6) VEG: SPAGHETTI GORGONZOLA med vegobites, champinjoner, purjolök och grön sparris i krämig gorgonzolasås
7) VEG: HEMLAGADE RAGGMUNKAR med marinerad stekt tofu och rårivna morötter samt lingonsylt (L)
8) RÄKSALLAD MED KOKT ÄGG, DILL OCH CITRON SAMT THOUSAND ISLAND DRESSING
9) PASTASALLAD MED SALAMI, OLIVER, RÖDLÖK OCH SOLTORKADE TOMATER

MAT FÖR TORSDAG/FREDAG – LEVERANS ONSDAG 2/12
1) FARFARS KÅLPUDDING serveras med gräddskysås, rårörda lingon, ångade grönsaker samt persiljekokt potatis (G+L)
2) KORVGRYTA STROGANOFF klassiker med örtig cremefraiche, paprika, chilisås och strimlad lök samt basmatiris (G+L)
3) LAXPASTAGRATÄNG krämig pastagratäng med laxfilé purjolök, vitlök och grön sparris i cheddarost och vitvinssås
4) ITALIENSK KYCKLINGFILÉ gratinerad med mozzarella, tomat samt soltorkad tomatsås, grönsaker & rostad potatis (G)
5) SMÅLÄNDSKA ISTERBAND klassiker serveras med inlagda rödbetor samt dillstuvad potatis (L)
6) VEG: FARFARS KÅLPUDDING på vegofärs med gräddskysås, lingonsylt, ångade grönsaker samt persiljekokt potatis (G+L)
7) VEG: HEMLAGADE RAGGMUNKAR med marinerad stekt tofu och rårivna morötter samt lingonsylt
8) RÄKSALLAD MED KOKT ÄGG, DILL OCH CITRON SAMT THOUSAND ISLAND DRESSING
9) PASTASALLAD MED SALAMI, OLIVER, RÖDLÖK OCH SOLTORKADE TOMATER

MAT FÖR LÖRDAG/SÖNDAG/MÅNDAG – LEVERANS FREDAG 4/12
1) FISKGRATÄNG WALEWSKA med hummersås, skalade räkor och gratinerat potatismos, gröna ärtor & citron (G+L)
2) SKÅNESTEK ugnsgrillad äppelspäckad karré med mustig skysås, äppelmos, morotsklyftor & smörslungad potatis (G+L)
3) SKOGSSVAMP OCH KYCKLINGSOPPA samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
4) APELSINMARINERAD BENFRI KOTLETT med gräddig skysås, baconrostade gröna bönor samt ugnsrostad klyftpotatis (G+L)
5) KINAGRYTA strimlad fläskfilé, bambuskott, minimajs & vattenkastanjer m.m. i soja/svampsås samt basmatiris (G+L)
6) VEG: ROTFRUKTSBIFFAR med smörstekta äpplen samt mustig skysås, grönsaker, äppelmos och stekt kulpotatis (G+L)
7) VEG: SKOGSSVAMP OCH KYCKLINGSOPPA samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
8) RÄKSALLAD MED KOKT ÄGG, DILL OCH CITRON SAMT THOUSAND ISLAND DRESSING
9) PASTASALLAD MED SALAMI, OLIVER, RÖDLÖK OCH SOLTORKADE TOMATER

VECKA 50 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 7/12
1) PANKOPANERAD FLÄSKKOTLETT med örtig Madeirasås och smörslungad broccoli samt rostad klyftpotatis (L)
2) KYCKLING SOUVLAKI marinerade kycklingspett med rostad paprikasås, grönsaker, tzatziki och medelhavsris (G)
3) CHEF´S PASTA Tortellini med strimlad italiensk salami, champinjoner, rödlök m.m. i soltorkad tomat och ostsås
VEG) VEGETARISK PANKOSCHNITZEL med örtig Madeirasås och smörslungad broccoli samt rostad klyftpotatis (L)

TISDAG 8/12
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) PARKENS HOVMÄSTARBIFFAR färsbiffar med senap, dill samt svampsås, skogsbärssylt & purjoslungad potatis (G+L)
3) KASSLERGRATÄNG AFRICANA med ananas och skivad banan i currysås spetsat med kokos samt kokt ris (G)
VEG) PARKENS VEGETARISKA BIFFAR med svampsås, ångade grönsaker, skogsbärssylt & purjoslungad potatis (G+L)

ONSDAG 9/12
1) UGNSBAKAD KOLJAFILÉ med kall fisksås samt stekta rödbetor och kapris samt citron och dillslungad potatis
2) BIFF STROGANOFF smakrik biffgryta med paprika, lök och champinjoner serverad med basmatiris och saltgurka (G+L)
3) SPAGHETTI CARBONARA EL CLASSICO med sås på rökt bacon, grädde, svartpeppar, parmesan och lök
VEG) VEGE STROGANOFF vegetarisk gryta med paprika, lök, champinjoner m.m. serverad m. basmatiris & saltgurka (G+L)

TORSDAG 10/12
1) KLASSISK ÄRTSOPPA MED RIMMAT FLÄSK samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) HELSTEKT FLÄSKFILÉ med chasseursås (jägarsås) och ångade grönsaker samt krämig potatisgratäng (G)
3) TACOGRATÄNG Texmex nötfärsgratäng med paprika, lök, majs, creme fraiche samt salsa, nachos och ris (G)
VEG) TACOGRATÄNG Texmex vege-färsgratäng med paprika, lök, majs, creme fraiche samt salsa, nachos och ris (G)

FREDAG 11/12
1) PARKENS WALLENBERGARE på kalvfärs med gräddig skysås, rårörda lingon, gröna ärtor och smörigt potatismos
2) BACONLINDAD KYCKLINGBRÖST med smakrik chilibearnaise , grillade grönsaker samt råstekt potatis (G+L)
3) ROSTBIFFS PASTA Pastarör med champinjoner, paprika och lök i smakrik grönpepparsås
VEG) VEGETARISK PASTA Pastarör med vegostrimlor, champinjoner, paprika och lök i smakrik grönpepparsås

VECKANS SALLAD: KEBABSALLAD MED STRIMLAD LÖK OCH PAPRIKA M.M. OCH MILD KEBABDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: PASTASALLAD MED GRILLAD KYCKLING, MAJS, ANANAS M,M, SAMT CURRYSÅS


VECKA 50 *** MATTJÄNST ***

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MAT FÖR TISDAG/ONSDAG – LEVERANS MÅNDAG 7/12
1) FLÄSKFILÉ OSCAR med Madeirasky, bearnaisesås, toppad med räkor & sparris serverad med råstekt potatis (G+L)
2) GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA parkens egen tärnade pytt med inlagda rödbetor och stekt ägg (L)
3) MEXICANSK PASTAGRATÄNG tex-mex kryddad nötfärs med majs m.m, gratinerad med smakrik cheddarostsås
4) UGNSPOCHERAD NORSK SEJFILÉ med krämig sås på skalade räkor, kokosmjölk, lime m.m. samt och basmatiris (G+L)
5) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
6) VEG: MEXICANSK PASTAGRATÄNG tex-mex kryddad vegofärs med majs m.m, gratinerad med smakrik cheddarostsås
7) VEG: HEMLAGADE RAGGMUNKAR med marinerad stekt tofu och rårivna morötter samt lingonsylt (L)
8) KEBABSALLAD MED STRIMLAD LÖK OCH PAPRIKA M.M. OCH MILD KEBABDRESSING
9) PASTASALLAD MED GRILLAD KYCKLING, MAJS, ANANAS M,M, SAMT CURRYSÅS

MAT FÖR TORSDAG/FREDAG – LEVERANS ONSDAG 9/12
1) PANKOPANERAD FLÄSKKOTLETT med örtig Madeirasås och smörslungad broccoli samt rostad klyftpotatis (L)
2) KLASSISK ÄRTSOPPA MED RIMMAT FLÄSK samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde (G)
3) CHEF´S PASTA Tortellini med strimlad italiensk salami, champinjoner, rödlök m.m. i soltorkad tomat och ostsås
4) PARKENS HOVMÄSTARBIFFAR färsbiffar med senap, dill samt svampsås, skogsbärssylt & purjoslungad potatis (G+L)
5) KASSLERGRATÄNG AFRICANA med ananas och skivad banan i currysås spetsat med kokos samt kokt ris (G)
6) VEG: VEGETARISK PANKOSCHNITZEL med örtig Madeirasås och smörslungad broccoli samt rostad klyftpotatis (L)
7) VEG: KLASSISK ÄRTSOPPA MED TÄRNAD MOROT samt FRASIGA TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde (G+L)
8) KEBABSALLAD MED STRIMLAD LÖK OCH PAPRIKA M.M. OCH MILD KEBABDRESSING
9) PASTASALLAD MED GRILLAD KYCKLING, MAJS, ANANAS M,M, SAMT CURRYSÅS

MAT FÖR LÖRDAG/SÖNDAG/MÅNDAG – LEVERANS FREDAG 11/12
1) UGNSBAKAD KOLJAFILÉ med kall fisksås samt stekta rödbetor och kapris samt citron och dillslungad potatis
2) BIFF STROGANOFF smakrik biffgryta med paprika, lök och champinjoner serverad med basmatiris och saltgurka (G+L)
3) SPAGHETTI CARBONARA EL CLASSICO med sås på rökt bacon, grädde, svartpeppar, parmesan och lök
4) HELSTEKT FLÄSKFILÉ med chasseursås (jägarsås) och ångade grönsaker samt krämig potatisgratäng (G)
5) TACOGRATÄNG Texmex nötfärsgratäng med paprika, lök, majs, creme fraiche samt salsa, nachos och ris (G)
6) VEG: VEGE STROGANOFF vegetarisk gryta med paprika, lök, champinjoner m.m. serverad m. basmatiris & saltgurka (G+L)
7) VEG: TACOGRATÄNG Texmex vege-färsgratäng med paprika, lök, majs, creme fraiche samt salsa, nachos och ris
8) KEBABSALLAD MED STRIMLAD LÖK OCH PAPRIKA M.M. OCH MILD KEBABDRESSING
9) PASTASALLAD MED GRILLAD KYCKLING, MAJS, ANANAS M,M, SAMT CURRYSÅS

 

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55