Lunchmeny

Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 – 14:30

VECKA 42 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Spara/Skriv ut: WORD / PDF
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 18/10
1) BACONLINDAD WIENERFÄRSLIMPA med grönpepparsås samt lingonsylt och rostade småpotatisar (G+L)
2) TANDORIKYCKLING med gurkraita, indisk skysås samt kryddiga grönsaker och buljongkokt basmatiris (G)
3) VÄSTKUSTPASTAGRATÄNG krämig pasta med havets frukter (skaldjur/fisk) och grönsaker i ost och hummersås
VEG) FALAFEL med gurkraita, indisk skysås samt kryddig blomkål och buljongkokt basmatiris (G)

TISDAG 19/10
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) ENGELSK PORTERGRYTA på viltkött och andra grönsaker, timjan och porter samt rårörda lingon och potatismos (G+L)
3) CHICKEN SOUVLAKI kycklingspett med krämig paprikasås, rostade grönsaker, tzatziki och grekisk ugnspotatis (G)
VEG) VEGETARISKA GRILLSPETT med krämig paprikasås, rostade grönsaker, tzatziki och grekisk ugnspotatis (G)

ONSDAG 20/10
1) MANDELPANERAD FISK med skagendressing, citron, smörslungade grönsaker samt dill-sauterad kulpotatis
2) OKTOBERGRATÄNG ”svensk” moussaka på höstprimörer, kryddig köttfärs, tomater och lagrad ostsås (G)
3) FLÄSKFILÉPASTA med strimlad fläskfilé, champinjoner och purjolök i soja och gräddsås (L)
VEG) OKTOBERGRATÄNG ”svensk” moussaka på höstprimörer, kryddig köttfärs, tomater och lagrad ostsås (G)

TORSDAG 21/10
1) KLASSISK ÄRTSOPPA med rimmad fläskbog samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) STEKT MARINERAD GRILLKARRÉ med champinjonsås, stekta grillgrönsaker samt timjansstekt kulpotatis (G+L)
3) BIFF STROGANOFFGRYTA strimlad ryggbiffsgryta, lök och paprika med gräddfil, basmatiris och saltgurka (G)
VEG) STEKT GRÖNSAKSBIFF med champinjonsås, ugnsrostade primörer samt timjansstekt kulpotatis (G+L)

FREDAG 22/10
1) LÅNGBAKAD FLÄSKKOTLETT med balsamicoskysås, rostade primörer och smakrik fransk potatisgratäng (G)
2) MOZZARELLA & TOMATÖVERBAKAD KYCKLING med soltorkad tomatsås, äggstekt broccoli/blomkål samt råstekt potatis (G)
3) PASTA SALSICCIA spaghetti med krämig och mild pastasås på strimlad salsicciakorv, tomater, lök m.m. och grädde (L)
VEG) MOZZARELLA & TOMATÖVERBAKAD VEGOBIFF m soltorkad tomatsås, äggstekt broccoli/blomkål samt råstekt potatis (G)

VECKANS SALLAD: KYCKLINGKEBAB SALLAD MED RUCCOLA, RÖDLÖK, PAPRIKA M.M. OCH KEBABDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: KÖKSMÄSTARENS PASTASALLAD M TUNNSKIVAD PASTRAMI AV BRISKET SAMT PESTO OCH SOLTORKAD TOMAT.

VECKA 43 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Spara/Skriv ut: WORD / PDF
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 25/10
1) FEMÖRING hackebiff med löksymfoni, stekt ägg, gräddskysås samt pressgurka och smörslungad potatis (G+L)
2) KASSLERGRATÄNG AFRICANA med ananas, skivad banan i kokosmjölk och curry samt wokgrönsaker och paprikaris (G)
3) PASTAGRATÄNG BOLOGNA smakrik italiensk pasta med rökt skinka, lök och tomater samt lagrad ostsås
VEG) PASTAGRATÄNG BOLOGNA smakrik italiensk pasta med selleri, morot, lök och tomater m.m. samt lagrad ostsås

TISDAG 26/10
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) SCHWEIZERSCHNITZEL ost och skinfylld schnitzel med apelsinskysås, ångade grönsaker och rostad potatis
3) FLYGANDE JAKOB klassisk kycklingpanna med bacon, jordnötter, banan och smakrik chiligräddsås samt kokt ris (G+L)
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med marinerad stekt halloumiost, rårivna morötter och lingonsylt

ONSDAG 27/10
1) FISKPICCATA ostpanerad fiskfilé med gräddig tomat och hummersås samt ångade primörer och krämigt saffransris
2) PEPPARROTSKÖTT klassisk långkok på högrev, smakrika rotfrukter i grädd/pepparrotssås samt dillslungad potatis (G+L)
3) OXFILÉPASTA Pastarör med strimlad oxfilé, champinjoner, grädde och lök i smakrik cheddarostsås
VEG) VEGE-PICCATA ostpanerad aubergine med gräddig tomat & hummersås samt ångade primörer & krämigt saffransris

TORSDAG 28/10
1) KRÄMIG POTATIS OCH PURJOLÖKSSOPPA toppad med rostad bacon samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) FALUKORVSGRATÄNG med tomater, zucchini, rödlök samt senapsgrädde, gratinerad med lagrad ost och potatismos (G)
3) KEBABTALLRIK marinerad stekt nötkebab med medelhavsgrönsaker, tomatsalsa, tzatziki och pommes chateau (G)
VEG) KRÄMIG POTATIS & PURJOLÖKSSOPPA toppad med rostad lök samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde

FREDAG 29/10
1) PANNBIFF BLACK AND WHITE nötfärsbiffar med tryffelsås och bearnaise, grillgrönsaker samt rostad potatis (G+L)
2) GOTLÄNDSKA ISTERBAND klassiker serverad med inlagda skivade rödbetor samt krämig persiljestuvad potatis (L)
3) PARKENS ITALIENSKA KYCKLINGPASTA med smakrik sås på soltorkade tomater, vitlök, parmesan och grädde m.m.
VEG) VEGOBIFF BLACK AND WHITE grönsaksbiffar med tryffelsås och bearnaise, grillgrönsaker samt rostad potatis (G+L)

VECKANS SALLAD: KÖKSMÄSTARENS SALLAD MED SKIVAD KYCKLING, GREKISK OST OCH OLIVER M.M,
VECKANS PASTASALLAD: AMERIKANSK PASTASALLAD MED OST, SKINKA, MAJS OCH ANANAS M.M. SAMT RHODE ISLAND DRESSING

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55