Lunchmeny

Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 – 14:30

VECKA 03 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Spara/Skriv ut: WORD / PDF
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 17/1
1) BIFF A LA LINDSTRÖM nötfärsbiff med rödbeta och kapris samt inlagd gurka, gräddig skysås, persiljeslungad potatis (L)
2) BRÄCKT RIMMAD SKINKA klassiker serverad med persilja-senapssås, stekt ägg samt ångat grönt & fluffigt rotmos (G+L)
3) CURRYPASTA pastaspiraler med strimlad kyckling och färgrika wokade grönsaker i krämig mild gul currysås
VEG) BIFF A LA LINDSTRÖM vegofärsbiff med rödbeta och kapris m.m. inlagd gurka, skysås, persiljeslungad potatis (G+L)

TISDAG 18/1
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) BARBEQUEKARRÉ nattbakat smakrikt kött med vår egna grönsakssalsa samt coleslaw & ugnsbakad klyftpotatis (G)
3) FISKGRATÄNG FRÅN SMÖGEN med lax, torsk, räkor i krämig hummersås, gratinerat potatismos, grönsaker & citron (G+L)
VEG) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt ”fejkon”, rårivna morötter och lingonsylt (L)

ONSDAG 19/1
1) SVENSK DILLKÖTT klassiker på långkokt kalvkött och rotfrukter i krämig dillsås samt kokt potatis och pressgurka (G+L)
2) PARMALINDAD KYCKLINGBRÖSTFILÉ med krämig paprikasås och rostade grönsaker samt buljongkokt turkiskt ris (G+L)
3) LASAGNE AL FORNO på italiensk köttfärssås med krämig ostsås samt vår egna vitkål, tomat och ruccolasallad
VEG) LASAGNE AL FORNO på italiensk vegofärssås med krämig ostsås samt vår egna vitkål, tomat och ruccolasallad

TORSDAG 20/1
1) ASIATISK KYCKLINGSOPPA med risnudlar, svamp och finstrimlade grönsaker, FRASIGA PANNKAKOR med sylt & grädde
2) CEVAPCICI medelhavsjärpar med örtig varm cremefraiche sås, ajvar, stekta grönsaker och smakrikt basmatiris (G+L)
3) STEKT PANERAD NORSK SEJFILÉ serverad med romsås, smörstekta grönsaker, citron samt dillslungad potatis
VEG) ASIATISK GRÖNSAKSSOPPA med risnudlar, svamp och finstrimlade grönsaker, FRASIGA PANNKAKOR med sylt & grädde

FREDAG 21/1
1) GREKISK SCHNITZEL på benfri kotlett med soltorkad tomatsås samt grillgrönsaker och örtig grekisk potatis (L)
2) BRÄCKT KASSLER serverad m gräddstuvad spenat, smakrika rotfrukter, ugnsgrillad tomat & krämig potatisgratäng (G)
3) OXFILÉPASTA Pastarör med strimlad oxfilé, champinjoner, tomater och lök i smakrik gorgonzolasås
VEG) GREKISK SCHNITZEL på aubergine med soltorkad tomatsås samt grillgrönsaker och örtig grekisk potatis (L)

VECKANS SALLAD: GYROSSALLAD (KARRÉKEBAB) MED PAPRIKA, RÖDLÖK OCH FEFERONI SAMT MILD YOGHURTDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: AMERIKANSK PASTASALLAD MED RÖKT SKINKA, TÄRNAD OST, MAJS KOKT ÄGG M.M.

VECKA 04 *** BUFFÈ (GÄLLER DAGLIGAVERKSAMHETER & FÖRETAG) ***

Spara/Skriv ut: WORD / PDF
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

MÅNDAG 24/1
1) FEMÖRING dansk hackebiff med löksymfoni, stekt ägg, gräddskysås samt pressgurka och örtstekt potatis (G+L)
2) KYCKLINGFILÉ SOUVLAKI smakrik kyckling med rostad paprikasås, stekta grönsaker, tzatziki och medelhavsris (G)
3) PASTA KORV STROGANOFF pastaspiraler med strimlade korvar med lök, paprika i smakrik chili creme fraichesås
VEG) FEMÖRING vegoburgare med löksymfoni, stekt ägg, gräddskysås samt pressgurka och örtstekt potatis (G+L)

TISDAG 25/1
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) UNGERSK GULASCH mustig köttgryta på fläskgrytbitar, paprika, lök. serverad med buljongkokt ris och creme fraiche (G)
3) FISKGRATÄNG MED FRASIGT OST & PERSILJETÄCKE fiskfilé i gräddig vitvinssås, grönsaker samt delikatesspotatis
VEG) UNGERSK GULASCH mustig gryta på vegobites, paprika, potatis och lök med buljongkokt ris och creme fraiche (G)

ONSDAG 26/1
1) FALUKORVSGRATÄNG med skivad tomat, zucchini, lök m.m. i krämig senapsgrädde och krämig potatisgratäng (G)
2) STEKT FLÄSKKOTLETT lättpanerad med rosépepparsås och smörslungade primörer samt klyftad potatis (L)
3) SPAGHETTI BOLOGNESE klassiker med kryddig italiensk köttfärssås och toppad med lagrad italiensk ost och persilja
VEG) SPAGHETTI BOLOGNESE klassiker med kryddig italiensk vegofärssås och toppad med lagrad italiensk ost och persilja

TORSDAG 27/1
1) KRÄMIG POTATIS OCH PURJOLÖKSSOPPA toppad med rostad bacon samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) ÖRTAGÅRDSSTEK med godaste gräddskysåsen, rostade rotsaker, äppelsalsa och persiljeslungad potatis (G+L)
3) SPRÖDPANERAD FLUNDRAFILÉ med västkustdressing, bräserade grönsaker, citron och dillat potatismos
VEG) KRÄMIG POTATIS OCH PURJOLÖKSSOPPA toppad med rostad ”fejkon” samt TUNNA PANNKAKOR m sylt & vispad grädde

FREDAG 28/1
1) SCHWEIZERBIFFAR ost och skinkfyllda färsbiffar med champinjonsås, ångade primörer och råstekt potatis (G)
2) GOTLÄNDSKA ISTERBAND klassiker serverad med inlagda rödbetor samt dillstekt potatis och persiljestuvad savojkål (L)
3) PASTA POLLO AGLIO med marinerad strimlad kyckling, bladspenat, salladslök m.m. i godaste parmesanostsåsen
VEG) VEGETARISK KORVAR serverade med inlagda rödbetor samt dillstekt potatis och persiljestuvad savojkål (G+L)

VECKANS SALLAD: KÖKSMÄSTARENS SALLAD MED SKIVAD GRILLAD KYCKLING, GREKISK OST OCH OLIVER M.M,
VECKANS PASTASALLAD: KRÄMIG PASTASALLAD MED TONFISK GRÖNA ÄRTOR OCH KOKT ÄGG M.M.

Adress

Adolf Mörners Plan 6,
Örebro

Följ oss

Kontakta oss

019-24 66 55