Veckans Lunchmeny

Lunchbuffé serveras i restaurangen mellan 11:00 – 14:30

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

 

MÅNDAG 17/2
1) FEMÖRING Dansk Hackebiff med stekt löksymfoni och ägg, skysås och örtbakad potatis (G+L)
2) GRILLADE KYCKLINGSPETT med lök och paprika samt ratatouille och tzatziki samt äggstekt ris (G)
3) PASTAGRATÄNG BOLOGNA pasta Penne med tärnad skinka, lök samt tomat och ostsås

TISDAG 18/2
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) THAILÄNDSK FLÄSKFILÉGRYTA med kokosgrädde, wokgrönsaker, champinjoner och rödcurry serverad med ris (G+L)
3) GAMMALDAGS KÖTTBULLAR med gräddsås, rårörda lingon, ångade grönsaker och persiljekokt potatis (G+L)

ONSDAG 19/2
1) PANKOPANERAD TILAPIAFILÉ smörstekt fisk med gräddkokt savoykål, rostad bacon och dillslungad potatis (L)
2) ÄPPLE & CALVADOSMARINERAD SKINKSTEK med gräddskysås, äppelmos, grönsaker samt ugnsrostade rotfrukter (G+L)
3) SPAGHETTI MED BIFF strimlad ryggbiff, lök och paprika i krämig trepepparsås

TORSDAG 20/2
1) UNGERSK GULASCHSOPPA samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
2) MOZZARELLA OCH TOMATSPÄCKAD KYCKLINGFILÉ med rostad gräddig paprikasås, sockerärtor och råstekt potatis (G)
3) LASAGNE AL FORNO italiensk köttfärssås med basilika, oregano och mozzarella samt tomat och ruccolasallad

FREDAG 21/2
1) HELSTEKT FLÄSKFILÉ BLACK AND WHITE med bearnaisesås, rödvinssås, stekta grönsaker och rostad potatis (G+L)
2) GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA parkens egen tärnade pytt med nöt & fläskkött samt inlagda rödbetor och stekt ägg
3) PASTA CHICKEN CURRY strimlad wokade kycklinglårfilé i krämig sås på asiatisk currysås och strimlade grönsaker

LÖRDAG-SÖNDAG 22/2 – 23/2 (Gäller endast mattjänst)
1) FISKGRATÄNG WALEWSKA med hummersås, räktopping, serverad med potatismos och citron
2) ÖRTBAKAD LAMMSTEK med skysås och rostad grönsaker samt stekt kulpotatis (G+L)
3) CITRUS OCH VITLÖK MARINERAD KYCKLINGFILÉ serveras med frisk dragonsås, rostade grönsaker samt pilaffris (G+L)

VECKANS VEGETARISKA
1) DANSK SJÖMANSBIFF på veggobiff med skivad potatis och lök i mustig buljong samt pressgurka
2) VEGETARISK PASTA med skogschampinjoner, kantareller, zucchini och rödlök i krämig gorgonzolasås

VECKANS SALLAD: CEASARSALLAD MED GRILLAD KYCKLINGBRÖST, PARMESAN OCH KRUTONGER SAMT HONUNGS OCH DIJONDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED BRIEOST, ITALIENSK SALAMI, PESTOSLUNGAD PASTA SAMT SOLTORKADE TOMATER M.M.

Skriv ut
G=GLUTENFRI / L=LÅGLAKTOS

 

MÅNDAG 24/2
1) HÖGREVSBURGARE serverade med bacon och cheddarost samt coleslaw, tomatsalsa och ugnsbakad klyftpotatis (G)
2) KORV STROGANOFF strimlade korvar med lök, paprika i smakrik chilicreme fraichesås samt kokt ris (G+L)
3) PASTA MARINARA klassisk pastarätt med havets frukter i krämig skaldjurssås och färsk dill

TISDAG 25/2
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt (L)
2) VITLÖK & TIMJANKRYDDAD FLÄSKKOTLETT m. grönpepparsås, baconrostad haricort verts & potatisgratäng (G+L)
3) PARMALINDAD KYCKLINGBRÖST med Choronsås (chilibearnaise), rostade grönsaker samt buljongkokt ris (G+L)

ONSDAG 26/2
1) MANNERSTRÖMMINGAR serverade med krämig varm dillhollandaise, ångade grönsaker samt vårt egna potatismos (L)
2) PARISARE SPECIAL nötfärsbiffar med rödbetor och kapris samt löksås, stekt ägg och persiljestekt potatis (G+L)
3) FLÄSKFILÉPASTA med strimlad fläskfilé, lök, champinjoner och bladspenat m.m. i gorgonzolasås

TORSDAG 27/2
1) KLASSISK ÄRTSOPPA med rimmad fläskbog samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) SVENSK DILLKÖTT på långkokt högrev och rotfrukter i krämig dillsås samt kokt potatis och inlagd gurka (G+L)
3) MOZZARELLA OCH TOMATGRATINERAD KYCKLINGFILÉ med örtagårdssås, sockerbönor och Hasselbachpotatis (G)

FREDAG 28/2
1) JÄGARSCHNITZEL på fläskytterfilé med kantarellsås, ugnsrostade rotsaker och lök m.m. samt rårörda lingon (L)
2) CHILI CON CARNE smakrik het mexikansk nötfärsgryta med skivad chorizo, bönor, majs, paprika samt kokt ris (G+L)
3) ITALIENSK KYCKLINGPASTA med kycklingfilé, soltorkade tomater, vitlök, oliver m.m. och nyriven lagrad ost

LÖRDAG-SÖNDAG 29/2 – 1/3 (Gäller endast mattjänst)
1) SMÖRSTEKT HAVSABBORRE med kaviar och gräslökssås, grön sparris samt dillslungad potatis (L)
2) UGNSBAKAD KYCKLINGFILÉ med café de parissås, rostade marinerade grönsaker samt pilaffris (G+L)
3) OXJÄRPAR med krämig lingongräddsås. pressgurka, ångkokta grönsaker samt dillat potatismos (G+L)

 

VECKANS VEGETARISKA
1) VEGETARISKA KÖTTBULLAR med brunsås, rårörda lingon, ångade grönsaker och potatismos
2) VEGETARISKA ENCHILADAS med grönsakssalsa, gräddfil, Nachos och kokt ris

VECKANS SALLAD: MED PASTRAMI, PINK PICKLED ONION, RUCCOLA M.M. SAMT SMAKRIK TRYFFELDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: MED RÖKT SKINKA OCH LAGRAD OST SAMT THOUSAND ISLANDDRESSING