Veckans Lunchmeny

Veckans Lunchmeny

GÄLLANDE MATTJÄNST: OBSERVERA ATT MAT FÖR LÅNGFREDAG, PÅSKAFTON, PÅSKDAGEN & ANNANDAG PÅSK LEVERERAS TORSDAG 18/4.

Skriv ut

MÅNDAG 15/4
1) SVENSK DILLKÖTT på långkokt nötstek i krämig dillsås samt nykokt potatis och inlagd gurka
2) ÖRTMARINERAD KYCKLINGFILÉ med krämig rödlökssås, wokade grönsaker samt stekt ris
3) GORGONZOLAPASTA krämig sås på strimlad skinka och frästa grönsaker i gorgonzolasås

TISDAG 16/4
1) HEMLAGADE RAGGMUNKAR med rimmat stekt fläsk, rårivna morötter och lingonsylt
2) GREKISK SCHNITZEL med krämig paprikasås, rostade grönsaker och stekt potatis
3) PASTA POLLO med skivad marinerad kycklingbröst i krämig champinjon och soltorkadtomatssås

ONSDAG 17/4
1) PARKENS PÅSKTALLRIK janssonsfrestelse, sill, köttbullar, prinskorv, skivad lammstek, ägghalva och brysselkål
2) KYCKLING PARMIGIANO parmesanostpanerad kycklingfilé med grönsaksalsa samt buljongkokt ris
3) FLÄSKFILÉ PASTA strimlad fläskfilé, stekta grönsaker i gräddig pepparsås

TORSDAG 18/4
1) KLASSISK ÄRTSOPPA med lång kokt fläskbog samt TUNNA PANNKAKOR med sylt och vispad grädde
2) GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA med stekt ägg och skivad inlagda rödbetor
3) ITALIENSK KYCKLINGKLUBBA underbar och saftig kyckling m italienska örter, gräddig tomatsås & grönsakstekt ris

LÅNGFREDAG 19/4 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) BIFF LINDSTRÖM serveras med brunsås, inlagd gurka, grönsaker och kokt potatis
2) ÖRTAGÅRDSSTEK skivad stek med skysås, stekta grönsaker samt kokt potatis

PÅSKAFTON 20/4 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) MARINERAD KYCKLINGFILÉ serveras med champinjonsås, grönsaker och stekt potatis
2) PARKENS PÅSKTALLRIK janssonsfrestelse, sill, köttbullar, prinskorv, skivad lammstek, ägghalva och brysselkål

PÅSKDAGEN 21/4 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) WALLENBERGARE med gräddig skysås, lingonsylt, gröna ärtor samt smörigt potatismos
2) SPRÖDBAKAD KUMMEL serveras med tartardressing, kokta grönsaker samt kokt potatis

ANNANDAG PÅSK 22/4 (OBS! Gäller endast för mattjänst inom Örebro kommun)
1) ORIENTALISKA FÄRSJÄRPAR med gräddig tomatsås och rostade grönsaker samt buljongkokt ris
2) HELSTEKT KOTLETTRAD skivad kotlett, pepparsås, stekta grönsaker och örtslungad potatis

VECKANS SALLAD: OST & SKINKSALLAD MED ÄGG, MAJS, PAPRIKA M.M SAMT RHODE ISLAND DRESSING…
VECKANS PASTASALLAD: MED GRILLAD TÄRNAD KYCKLINGBRÖST SAMT FRISK DRESSING PÅ SOLTORKADE TOMATER OCH BASILIKA M.M.

Skriv ut

TISDAG 23/4
1) PARKENS KÅLDOLMAR med rårörda lingon, gräddsås, bräserade grönsaker samt smörkokt potatis
2) KASSLERGRATÄNG AFRICANA med ananas och skivad banan m.m i krämig kokos/currysås samt kokt ris
3) TIMJANSTEKT KYCKLINGBRÖST med mustig grönsaksragu och rosmarinbakad potatis

ONSDAG 24/4
1) HALSTRAD PANGASIUSFILÉ med frisk citronsmörsås, grön sparris m.m. samt spenatslungad potatis
2) SKÅNSK KALOPS köttpanna med morötter, lök och kryddpeppar samt inlagda skivade rödbetor och kokt potatis
3) STUVADE MAKARONER med bräckt falukorv samt frisk tomat och löksalsa och ångade primörer

TORSDAG 25/4
1) KRÄMIG CHAMPINJON OCH KANTARELLSOPPA samt TUNNA PANNKAKOR med sylt & vispad grädde
2) WIENERSCHNITZEL panerad fläsknoisette med rödvinssky, gröna ärtor, citron och stekt potatis
3) FISKGRATÄNG BORDERLAISE i ljuvlig hummersås, juliennegrönsaker och dillslungad potatis

FREDAG 26/4 (Efterrätt: CHOKLAD DOTS)
1) GRILLKARRÉ på kolgrill serveras med varm bearnaisesås, rostade haricorts verts samt potatisgratäng
2) SPRÖDPANERAD VITLINGFILÉ med kräft & färskostdressing samt smörslungade grönsaker och gräslökspotatis
3) ITALIENSK KYCKLINGPASTA med kycklingfilé, soltorkade tomater, vitlök, oliver m.m. och nyriven lagrad ost

LÖRDAG 27/4 (OBS! Gäller endast för äldrevården)
1) GRÄDDSTUVAD PYTT I PANNA med stekt ägg och inlagda rödbetor
2) GRILLAD KYCKLINGFILÉ med currysås, strimlade och wokade primörer samt äggstekt ris

SÖNDAG 28/4 (OBS! Gäller endast för äldrevården)
1) PARKENS PANNBIFF med kalvskysås toppad med stekt lök, grönsaker och stekt potatis
2) PANKOPANERAD FISKFILÉ frasigt panerad fisk med små dillslungade potatisar samt skarpsås & strimlade grönsaker

VECKANS SALLAD: KYCKLINGSALLAD MED MILD MANGO/CURRYDRESSING
VECKANS PASTASALLAD: GREKISK MED FETAOST, OLIVER, SOLTORKADE TOMATER M.M SAMT ÖRTVINIGRETTE